Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Crinu Popescu calcă legea în picioare (III)

Scandalul creat de tupeul omului de afaceri Crinu Popescu, Continuă . El construiește în continuare un ansamblu de locuințe, în zona rezidențialăNord – Bujoreni, fără a avea dreptul legal, sfidând totul: concetățenii, Inspecția în Construcții, Direcția Apelor „Olt”, Prefectura și Codul Penal. În stadiul actual al situației, se pare că delatorul Crinu Popescu este mai presus ca legea, că lcând totul în calea sa.

Scurt istoric

În dorința sa nebunească de înavuțire (are miliarde de lei datorii și a „ars” vreo 11 bănci: ” BANCA COMERCIALĂ ROMÂNĂ ” RAIFFEISEN BANK ” BANCA ROMEXTERRA ” BANCA ROMÂNĂ DE DEZVOLTARE ” BANC POST ” BANCA TRANSILVANIA ” BANCA COMERCIALĂ CARPATICA ” BANCA ROMÂNEASCĂ” UNICREDIT ÎIRIAC ROMÂNIA ” OTP BANK ROMÂNIA ” ROMANIAN INTERNATIONAL BANK), individul amintit a obținut o autorizație de construire, în zona rezidențială, prezentând inițial un proiect de locuințe compusădin demisol, parter, UN ETAJ și mansardă. Primarul localității Bujoreni, zona teritorialăde construire a eliberat o autorizație (cu nr. 05/05.02.2007) pe care a ținut-o ascunsăde oficialii primăriei, semnând și la rubrica de primar și pentru secretarul instituției de administrație pe care o conduce. La semnalele primite prin presa locală, primarul Alexandru Roșu, ca săcorecteze ilegalitatea (evităm săspunem, încă , INFRACÎIUNEA) comisăa emis o nouăautorizație, cu același număr, dar de data aceasta punându-l săsemneze și pe secretarul primăriei pe care-l ocolise anterior și pe arhitectul care a întocmit noul proiect. Totul a pornit de la faptul că vecinii construcției care se înalțăvertiginos pe verticalăau constatat că s-a abandonat proiectul cu un singur etaj, construindu-se, de data aceasta, un ansamblu de locuințe cu demisol, parter, două etaje și mansardă. Cea de-a doua autorizație s-a eliberat cu concursul și acceptul șefului Inspectoratului Teritorial în Construcții – Ion Nicolae, „tăticul” multor ilegalități tolerate, pe ochi frumoși, în construcțiile județene. Spre surprinderea tuturor vâlcenilor și a celor care cunosc legea, Ion Nicolae – dornic de imagine publică cu orice preț – a declarat la un post de televiziune local că nu s-a comis nici o ilegalitate și că nu este în afara legii săse emitădouă autorizații pentru construirea unei locuințe.

Crinu se spalăpe mâini

După cum am arătat și în numărul trecut, Crinu Popescu are vocație de „compromițător de primari”. Alexandru Roșu este al doilea primar pe care vrea să-l nenorocească și, se pare, de data aceasta chiar a reușit. Cu complicitatea șefului ITC – Vâlcea, renumitul liberal Ion Nicolae – investitorul de carton calcă totul în picioare, ba și înțelegerea confidențialăfăcutăcu primarul Roșu. Atenționat de un apropiat de-al său că l-a nenorocit pe primar, Popescu a menționat: „Săfie sănătos. Nu l-am pus eu săfacă ilegalități, dacă a comis așa ceva”.

 Ce nu știa primarul Roșu?

Desigur, Crinu Popescu avea dreptate. Primarul trebuie sărăspundă, pentru că el a fost șmecher. I-a ascuns acestuia că autorizația de construire nu i se putea elibera, pentru că imobilul se afla într-un litigiu aflat pe rolul unei instanțe judecă torești. Locatarii din imobilele învecinate noii construcții au contestat la Judecă toria Vâlcea certificatul de urbanism care a stat la baza eliberării autorizațiilor emise (nr. 26 din 2.06.2007), obținându-se anularea lui. Conform prevederilor legale, în cadrul documentației necesare pentru eliberarea autorizației de construire, trebuie săfie cuprinsăși o „Declarație pe proprie răspundere din care sărezulte că imobilul nu se aflăîntr-un litigiu aflat pe rolul unei instanțe judecă torești”. Dovedind, pentru a nu știu câta oară, că nu are curajul declarării adevărului, Crinu Popescu i-a ascuns acest lucru primarului Alexandru Roșu, trimițându-l, astfel, direct în Codul Penal. La Judecă toria Rm. Vâlcea, la data de 17.10.2006, pe rolul acestei instanțe, s-a aflat dosarul nr. 1072/288/2006 (8684/2006) prin a că rui hotărâre s-a constatat nelegalitatea Certificatului de urbanism amintit.

Un alt fals

Tuturor care iau cunoștințăde această situația prezentatăde noi, constatăcă investitorul Crinu Popescu, pentru realizarea locuinței dorite (un bloc cu un etaj), a obținut Certificatul de Urbanism nr. 26/2.06.2006, care i-a fost anulat în instanța de judecată. Apoi, fără să-i spunănimic primarului comunei Bujoreni despre obstrucția legalăasupra sa, a obținut autorizația de construire nr. 5/5.02.2007. După demararea scandalului prin întreaga presălocală, cu sprijinul șefului Inspectoratului în Construcții Vâlcea, Crinu Popescu și-a confecționat acte false, adaptate noii situații în care se aflăconstrucția, adică pentru construit două etaje și nu s-a mai făcut fosa septică . În consecință, în jurul datei de 28 august a.c., primarul Alexandru Roșu (la care se aflăși pâinea și cuțitul libertății sale) a eliberat un fals certificat de urbanism (nr. 4/16.05.2007), care săpreceadăurmătorul fals, adică autorizația de construire ce poartăși semnătura secretarului Constantin Presură, ambele adaptate la realitatea din teren – imobil cu demisol, parter, două etaje și mansardă.

 Cine a încă lcat legea?

Cu siguranță, primul este investitorul Crinu Popescu. El se va spăla ca Pilat pe mâini, aruncând vina pe primarul comunei Bujoreni. Apoi, în caruselul ilegalităților a fost atras și secretarul primăriei Bujoreni, Constantin Presură. În înregistrările noastre fonice, el ne-a declarat că nu a semnat autorizația de construire, dar în documentele oficiale întocmite ulterior (și cu care Crinu Popescu a dorit să-și acopere ilegalitatea) apare semnătura sa.

 Prefectura e diplomată

Un grup de cetățeni nemulțumiți de cele ce se întâmplăîn comuna Bujoreni s-au adresat, printr-un memoriu, instituției Prefecturii, aflatăîn subordinea Guvernului României, cerând săse intervină- prin instituțiile statului abilitate – pentru stoparea construcției ilegale și pentru a nu se obtura albia pârâului „Valea Bujorencii” cu materialul rezultat prin decopertarea fundației. Răspunsul transmis petenților face bine precum apa sfințită. Nici nu te vindecă , nici nu te omoară. Doar irită. Astfel, ipoteza monitorizării lucrării de amenajare a albiei în amonte și aval de podețul construit pare o glumă. Dacă vine pârâul mare, ce se alege de monitorizare? Existăvreo documentație aprobatăde SGA pentru construcția provizorie a podețului? Sigur NU. „ROVIMET SA are obligația prezentării la SGA Vâlcea a documentației tehnice întocmităde un proiectant abilitat de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile” – spune prefectul Anuța Handolescu.

 Salvat de clopoțel

In data de 31.08.2007,  în urma ploilor că zute, „podul” executat de SC ROVIMET SA a fost rupt. Menționăm că pânăla 01.09.07 nici una din lucrările propuse în nota de constatare întocmităde reprezentanți ai SC ROVIMET SA, Instituția Prefectului Vâlcea și Direcția Apelor  nu demaraseră. Foarte important de semnalat este faptul că pe toatăperioada (23.08.2007-01.09.2007) zona NU A FOST MONITORIZATĂ, deși în adresa nr. 16980,17035/28.08.2007 prefectul Anuța Handolescu a dat asigurări că „pânăla executarea acestor lucrări zona va fi monitorizatăPERMANENT de reprezentanți ai SC ROVIMET SA, și ai Comitetului Local pentru situații de urgențăBujoreni”. Toți locuitorii zonei muzeul satului din Bujoreni nu sunt de acord cu construcția „barajului provizoriu”. Atât lucrările de execuție ale acestui „baraj”, cât și „ruperea” acestuia de viitura care s-a datorat opturării râului Bujoreanca au afectat serios stabilitatea malurilor.  (va urma)