Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Crăciun negru” pe șoselele vâlcene

De sărbători, neatenția la volan a făcut victime

Odatăcu iminenta sosire a sezonului rece apar, inevitabil, numeroase riscuri care pot întuneca plăcerea zilelor de sărbătoare. Aglomerația de pe șosele, graba și condițiile meteo (ceață, polei), duc la creșterea coliziunilor. De asemenea, sărbătorile de iarnăsunt un bun prilej pentru hoții de buzunare. Ei știu că în această perioadă , oamenii au asupra lor bani mai mulți și că magazinele, gările, autogările sunt aglomerate. În această perioadă , graba oamenilor de a ajunge la timp acasăla cei dragi pentru a-și petrece sărbătorile de iarnăîn familie, a dus la numeroase accidente rutiere pe șoselele vâlcene. Unii, ceva mai norocoși, s-au ales cu câteva traumatisme, dar au scă pat cu viață, alții, din păcate, nu au apucat săse bucure de aceste sărbători sau le-au petrecut pe patul de spital. Un bilanț al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, a scos în evidențăfaptul că 12 vâlceni au fost implicați în accidente rutiere.

A început cheful mai devreme cu o zi

Luni, 24 decembrie, ora 15:30, în Fedeleșoiu, Phenian Boșa, de 35 ani, din comuna Dăești, conducea, sub influența băuturilor alcoolice, un Renault. Câțiva locuitori din satul Fedeleșoiu au anunțat poliția, pentru că bărbatul conducea beat și punea în pericol viețile sătenilor. Polițiștii l-au condus pe Phenian Boșa la sediul Poliției Vâlcea pentru a-l testa cu aparatul etilotest, dar acesta a refuzat testul. Același lucru s-a întâmplat și la Spitalul Județean Vâlcea, unde polițiștii l-au condus pe bărbat pentru recoltarea de probe biologice. Văzând că bărbatul refuzăorice test, polițiștii i-au întocmit dosar penal și i-au reținut permisul.

O femeie a murit înainte de Crăciun

Tot luni, 24 decembrie, în jurul orei 23:00, o femeie, în vârstăde 49 de ani, a murit în drum spre spital, După ce a fost lovităde o mașină. O tânărădin Băbeni, conducea un Renault Laguna îndreptându-se spre Frâncești. În afara localității Băbeni, la km 5 pe drumul județean 646, Elena Văduva, de 24 ani, a pierdut controlul mașinii și a lovit-o cu partea dreaptăFață a mașinii pe Ana Balint, de 49 ani, din județul Maramureș, care se deplasa pe șosea în același sens de mers cu Renault-ul Laguna. Femeia a fost transportatăla Spitalul Județean Vâlcea de că tre un autovehicul din trafic dar, a murit în drum spre spital. Conducă toarea auto a fost testatăcu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Polițiștii spun că vina i-a aparținut Anei Balint care mergea pur și simplu pe șosea și nu pe trotuar.

Au intrat cu mașina în șanț

La o jumătate de oră, După accidentul din Băbeni, s-a produs un alt accident, de această datăpe drumul național 64, dinspre Băile Olănești spre Rm. Vâlcea. Constantin Matahală, de 46 ani, din Rm. Vâlcea, conducea un Hyundai în comuna Păușești – Măglași. La un moment dat, a pierdut controlul volanului într-o curbăpericuloasăspre dreapta. Pentru că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, carosabilul fiind alunecos, a părăsit șoseaua intrând într-un șanț de pe partea stângăa sensului de mers, După care s-a izbit violent de un cap de pod betonat. În mașinăse mai aflau 3 femei, care au fost transportate la Spitalul Județean Vâlcea, unde li s-au stabilit diagnosticele. Elena Pleșa, de 32 ani, din Rm. Vâlcea, pasagerăpe scaunul din dreapta Față , a fost diagnosticatăca având o „contuzie stern și coloanăcervico – dorsală”. Aneta Pleșa, de 29 ani, din Rm. Vâlcea, pasagerăpe bancheta dreapta spate – „excoriație superioarăochiul drept”, Daniela Lazăr, de 33 ani, din București, pasagerăpe bancheta stânga spate – „traumatism de mandibulăcu fractură, plagăcontuză” a fost transportatăla Spitalul Bagdasar Arseni din București. Rezultatul testului etilotest făcut șoferului, a fost negativ. Atât șoferul cât și pasagera din dreapta Față purtau centurile de siguranță.

Au petrecut Crăciunul în spital

În ziua de Crăciun, în jurul orei 21:00, Gheorghe Croitorescu, de 24 ani, din Rm. Vâlcea, conducea o autoutilitarămarca Nissan, deplasându-se dinspre Rm. Vâlcea spre Horezu. În localitatea Mihăești, bărbatul nu a adaptat viteza, iar într-o curbăpericuloasăla dreapta a intrat pe contrasens lovind frontal autoutilitara marca „Volkswagen Caddy”, condusăregulamentar din sens opus de Adrian Gede, de 33 ani, din Hunedoara. În Nissan se mai afla și Maria Giurcă , în vârstăde 79 ani. Femeia a fost grav rănităși transportatăla Spitalul de urgențădin Vâlcea unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toracic cu multiple fracturi costale dreapta”. Conducă torul Volkswagen-ului, precum și pasagerul Ioan Lumperdean, de 51 ani, din Hunedoara, au fost răniți ușor. Atât șoferii cât și pasagerii purtau centurile de siguranță. Cei doi șoferi au fost testați cu aparatul etilotest, iar rezultatele au fost negative.

Scandal în piața din Drăgășani

A doua zi de Crăciun, miercuri, 26 decembrie, în jurul orei 04:00 dimineața, mai mulți tineri au făcut scandal în piața din municipiul Drăgășani. Polițiștii ajunși la fața locului, i-au identificat pe Ion Licsăndroiu, de 29 ani și Sergiu Licsăndroiu, de 26 ani, care se băteau cu Vasile Ciobanu, de 24 ani și Claudiu Stancu, de 20 ani, toți din Drăgășani. Tinerii erau beți, După ce chefuiserătoată noaptea de Crăciun. În urma lovitorilor primite, Ion Licsăndroiu, s-a ales cu un „traumatism cranio-cerebral acut închis, traumatism facial și toracic”, Vasile Ciobanu – „traumatism facial și traumatism de piramidănazală”, iar Claudiu Stancu a fost diagnosticat cu „traumatism pumn stâng, plagăcontuzămâna dreaptă”. Polițiștii cerceteazăcazul și După ce vor stabili care au fost cauzele ce au dus la acest conflict vor lua măsurile necesare.

Nu a adaptat viteza la condițiile de drum

În aceeași zi de miercuri, la ora 06:40, doi frați din Pitești, au avut un accident pe DN 7, în localitatea Budești. Cei doi, Valentin Vlad, de 33 ani, șoferul și Dănuț Vald, de 31 ani, pasager, se îndreptau cu un Volkswagen Passat spre Pitești. În interiorul localității Budești, Valentin a pierdut controlul volanului pentru că nu a adaptat viteza la condițiile de drum, iar într-o curbădeosebit de periculoasăla dreapta, mașina a intrat pe contrasens și s-a izbit de un cap de pod din beton. În urma loviturii puternice, mașina a derapat izbindu-se violent de un stâlp de electricitate din beton, După care s-a răsturnat pe plafon. Dănuț Vlad a fost transportat la Spitalul Județean din Rm. Vâlcea, După care a fost trimis la Spitalul Universitar București, unde i s-a stabilit diagnosticul: „fracturăgambăstânga”. Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Niciunul dintre cei doi tineri nu purtau centura de siguranță.

Hoț prins de proprietar

Cum era de așteptat, hoții au stat la pândăde Crăciun și a doua zi După Crăciun. Astfel, miercuri, 26 decembrie, în jurul orei 20:51, într-un apartament din Rm. Vâlcea, Ion Răcă u, de 34 ani, din județul Olt, a intrat cu gândul de a fura. Nu a reușit să-și ducă planul la îndeplinire pentru că a fost descoperit de proprietarul apartamentului care a anunțat imediat Poliția. În momentul în care a fost descoperit, hoțul a încercat sălovească proprietarul și săfugăcu bunurile sustrase. Ion Răcă u a fost arestat de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Vâlcea, pe bazăde ordonanță, După care s-a ales cu un mandat de arestare preventivă.

Șoferi beți la volan După noaptea de Crăciun

În aceeași zi, la ora 23:50, polițiștii din Sutești, l-au oprit pentru control pe Iulian Săndulescu, de 40 ani, din Drăgășani, care conducea un Opel Record. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 alcool pur în aerul respirat. În momentul în care polițiștii i-au spus că trebuie săîi însoțească la spital pentru recoltarea de probe biologice, acesta a refuzat categoric. Bărbatul s-a ales cu un dosar penal pentru că a fost prins beat la volan. Un alt șofer beat, a fost depistat la Băbeni. Iuri Duță, de 40 ani, din Băbeni, conducea un Citroen, fărăa avea permis de conducere și cu o alcoolemie de 1,05 ml. alcool pur în aerul expirat. Și lui, polițiștii i-au întocmit dosar penal.