Acasă Arhiva Controale „la sânge” în pădurile din Malaia și Voineasa

Controale „la sânge” în pădurile din Malaia și Voineasa

Verificările în teren vor viza controlul exploatării lemnului și al depozitelor, operațiuni de comercializare a masei lemnoase, controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice

 

Începând cu luna iulie, Prefectura Vâlcea intenționeazăsăcontroleze pădurile județului, în baza unui plan comun de acțiune stabilit de miniștrii Internelor și Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Primele localități vizate de control sunt Malaia și Voineasa. La Vâlcea, componența grupului de lucru, stabilit printr-un ordin al prefectului este următoarea: Poliția de Frontieră, Poliția Vâlcea, Jandarmii, Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic și Vânătoare, Inspectoratul Teritorial al Muncii, Direcția Silvică , Garda Financiară , Personal Vamal, Garda Naționalăde Mediu, Inspectoratul Teritorial de Stat în Construcții și SC ELECTRICA SA. Verifică rile în teren vor viza controlul exploatării, controlul instalațiilor de debitat/transformat lemn rotund, controlul depozitelor, piețelor și agenților economici care efectueazăoperațiuni de comercializare a masei lemnoase, controlul circulației materialului lemnos pe drumurile publice. Pentru realizarea acestor obiective au fost stabilite activități și tematici de control, acțiunile fiind efectuate în echipe mixte de fiecare instituție în parte.

Amenzi de 2 miliarde lei vechi pentru defrișări

În perioada 15 martie – 1 iunie 2007, au fost efectuate 633 de acțiuni și s-au constatat 62 de infracțiuni silvice. De asemenea, au fost aplicate 215 sancțiuni contravenționale în valoare de 201.000 lei. A fost confiscatăo cantitate de 130,04 mc de material lemnos în valoare de 8.700 lei.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.