Acasă Arhiva Constantin Roibu cetatean de onoare al judetului

Constantin Roibu cetatean de onoare al judetului

       Președintele Consiliului Județean (CJ), Dumitru Bușe este hotărât să-l declare pe managerul general al OLTCHIM SA, dr. ing. Constantin Roibu, cetățean de onoare al județului. Pentru a realiza acest proiect, președintele CJ are nevoie și de votul consilierilor județeni, motiv pentru care pe ordinea de zi a viitoarei ședințe de la sfârșitul acestei luni va fi și proiectul de hotărâre pentru acordarea titlului de cetățean de onoare lui Constantin Roibu.   Consilierii județeni vor decide dacă vor acorda vot favorabil propunerii înaintate de Dumitru Bușe.

       Lazăr și Deca, respinși la evaluare

       Dumitru Bușe a mai anunțat la sfârșitul săptămânii rezultatele oficiciale ale evaluării directorilor instituțiilor de cultură. Astfel, directorul Muzeului de Istorie, Sergiu Deca, a obținut nota 6,60, directorul Bibliotecii județene, a fost punctat cu nota 6,20, cel al Școlii Populare de Arte și Meserii a dobândit nota 8,40, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea a primit nota 9,1, iar directorul Memorialului „Nicolae Bălcescu” a obținut 8,40. Cea mai mare notăa dobândit-o directorul teatrului „Anton Pann”, Adrian Roman, și anume, 9,20. Așadar, Dumitru Lazăr și Sergiu Deca sunt nevoiți să-și caute de lucru deoarece în fruntea instituțiilor pe care le-au condus până acum vor fi numiți, în scurt timp, alți manageri. Dumitru Bușe a afirmat că directorul Bibliotecii Județene își încheie un mandat în timpul că ruia a reușit construirea unui sediu pentru cea mai importantăinstituție de culturădin județ.

       Dezbatere publică privind Casa Simian

       O altăproblemăaflatăpentru rezolvare în agenda președintelui Dumitru Bușe este situația patrimonialăa Casei Simian, care găzduiește Muzeul de Artă. Clădirea a fost revendicatăde urmașii proprietarilor, pe care au și câștigat-o în instanță.  Cu toate acestea, proprietarii vor săvândăclădirea Consiliului județean. Pentru a se hotărî dacă Casa Simian va rămâne în patrimoniul județului, președintele CJ, Dumitru Bușe, a propus inițierea unei dezbateri publice în data de 20 iunie, la care sunt invitați săparticipe oameni de cultură, cetățeni ai județului, consilieri județeni.

       Drum anevoios

       Membrii comisiei de evaluare a transformă rii Regiei Județene de Drumuri și Poduri în societate comercialăau considerat că transformarea nu este cea mai bunăsoluție. Ba mai mult, s-a spus că Regia ar trebui săbeneficieze de fonduri de la CJ, prin alocare directă, și nu prin participare la licitație. Oare consilierii județeni, membri ai comisiei de evaluare, nu au aflat că în România se încearcă crearea unei piețe concurențiale, în care cel mai bun câștigă ? Nu mai suntem pe vremea lui nea Î Nicu, când toate fondurile erau dirijate de stat. Președintele Dumitru Bușe susține că în toată țara mai sunt doar trei Regii și că viitorul înseamnă transformarea în societăți comerciale. Având drept exemplu CET-ul și Apavil-ul, care funcționeazăca societăți comerciale cu capital de stat, conducerea CJ va propune în viitoarea ședințăde consiliu analizarea oportunității transformă rii Regiei în societate comercială. Proiectul va fi supus dezbaterii consilierilor județeni, care se vor pronunța pentru sau împotriva lui.

Magda Tolea

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.