1

Constantin Monceanu nu vrea un viceprimar nou

      ” Edilul a decis săconducă singur Primăria Râmnicului ” pornind de la premisa că se descurcă și singur cu treburile municipalității, vicele Monceanu nu-și dorește un alt coleg în conducerea primăriei ” el a ajuns la această concluzie După ce, susține el, democrații au început să-și saboteze colegii liberali din Consiliul Local  

 

        Viceprimarul municipiului, Constantin Monceanu  este hotărât sănu mai convoace Consiliul Local al Râmnicului, în vederea desemnării unui nou edil. Acesta a spus jurnaliștilor, în cadrul unei conferințe de presă, susținutăvineri, 8 septembrie a.c., la Primăria Municipiului că a luat această decizie pentru că existăo serie de disensiuni între consilierii PD și PNL, disensiuni, care, spune el, obstrucționeazăbuna desfășurare a ședințelor de Consiliu. „Nu voi mai convoca ședința de Consiliu Local din moment ce, la nivelul municipiului, Alianța D.A, scârțâie. Mai mult decât atât, PD-ul nu a venit cu propunere fermăpentru X sau Y, așa cum era firesc” a declarat vicele Monceanu. În plus, el este de părere că nici nu este neapăratănevoie sădesemneze un nou viceprimar, deoarece, a precizat el, a făcut Față cu brio, la evenimentele majore care au avut loc în municipiu, de la suspendarea din funcție ai celor doi edili. „M-am descurcat destul de bine până acum, având în vedere că a trebuit săam grijăca Zilele Râmnicului săse desfășoare în condiții normale și săfac Față începerii noului an școlar, un eveniment important” a mai spus el. În concluzie, Constantin Monnceanu va încerca sărezolve singur toate problemele municipalității, până la finalizarea proceselor lui Mircea Gutău și Nicolae Dicu. „Am speranța că edilul-șef în funcție, Mircea Gutău se va reîntoarce la primărie cât mai curând posibil” a mai adăugat el. Acesta a menționat că prevederile legale în vigoare nu-l obligăsăconvoace Consiliul Local, cu scopul de a alege un nou edil.

        Lupta surdădintre PNL și PD Continuă în Consiliul Local

        Cu puțin timp în urmă, PNL Vâlcea a trimis la sediul central al partidului o adresă, cu scopul de-ai informa pe liberalii bucureșteni, care fac parte sin structura de conducere a acestei formațiuni politice că în Consiliul Local al Râmnicului, peneliștii sunt sabotați de democrați, la tot pasul.  În cadrul aceleiași conferințe de presă, Constantin Monceanu a ținut sădezmintădeclarațiile democraților, conform că rora acesta, urmărește ca viceprimar un singur scop, acela de-ași face imagine. „Eu nu vreau sădevin un tip populist, așa cum spun pediștii. În plus, nu cred că este nimic rău în a încerca săfii în mijlocul oamenilor, pentru a le înțelege mai bine problemele” a conchis el.

Deocamdată, nu avem nicio informație referitoare la răspunsul oferit de PNL București la adresa trimisă de liberalii vâlceni. În plus, Monceanu spune că acesta nu va fi dat publicității, deoarece este vorba de o decizie politică internă, iar corespondența dintre filiale este „stric secretă”.  La finalul întâlnirii cu presa vâlceană, viceprimarul a declarat că , la acest moment, nu se poate vorbi despre o apropiere mai mare a liberalilor de pesediștii din Consiliul Local, în ciuda zvonurilor apărute. Menționăm că tot Monceanu este cel care a declarat, nu demult, că în cazul în care va convoca Consiliul Local pentru desemnarea unui viceprimar, este foarte posibil ca acesta săfie social-democrat, având în vedere tensiunile dintre peneliști și democrați.

Olivia Pirvu