Acasă Arhiva Consilieri locali cu mustati de lapte si clantosi

Consilieri locali cu mustati de lapte si clantosi

    ” Gigi Matei a prins atitudine de „Gică Duru”, în Primărie ” „la ședința de Consiliu de zilele trecute, Matei cerea explicații peste explicații colegilor, pentru că , de când este consilier, existăun milion de lucruri pe care nu și le explică , motiv pentru care streseazăpe toată lumea. Să-l fi văzut cum ridica șefii de servicii din primărie, în picioare, ca un rege pe un jilț putrezit, că rora le cerea săedifice cutare sau cutare act. Ba mai mult, îi rânduia la vorbit, visându-se, pentru câteva clipe, ceva ce nu va fi nici în viața de După primar”

 

    ” Adevăratul curaj nu este forța brutalăa eroilor vulgari, ci hotărârea fermăa virtuții și a rațiunii” spune un vechi proverb, care, se potrivește, de minune, unor consilieri locali râmniceni, ce au prins glas După arestarea primarului Mircea Gutău.

Consilierul social-democrat Gigi Matei, un fel de „Gică Durul”, la locul de muncă , a început săse dea cam prea important După trimiterea în arest a edilului-șef. Grav e că se crede și deștept. De fapt, e cumplit. La ședința de Consiliu de zilele trecute, Matei cerea explicații peste explicații colegilor, pentru că , de când este consilier, existăun milion de lucruri pe care nu și le explică , motiv pentru care streseazăpe toată lumea. Să-l fi văzut cum ridica șefii de servicii din primărie, în picioare, ca un rege pe un jilț putrezit, că rora le cerea săexplice cutare sau cutare act. Ba mai mult, îi rânduia la vorbit, visându-se, pentru câteva clipe, ceva ce nu va fi nici în viața de După primar. Tipul e total lipsit de bun simț Față de colegi și, de la înălțimea mesei de consilier local la care stă, crede că împărățește lumea. Realitatea îi joacă mari feste, din păcate, pentru el. Problema este că indivizi prea (ne)gânditori ca el, reușesc sătransforme ședințele de CL într-un adevărat circ. Nu văimaginați că pesedistul dăo ceapădegeratăpe problemele cu care se confruntă cetățenii acestui oraș. Nu, în nici în caz. E tipul narcisistului care adoră, până la lacrimi, să-și facă imagine publică . Dămereu din gurăca o țațăbătrână, care trăiește într-o lume pe care îi este imposibil săo înțeleagă. Eforturi face, ce-i drept, dar nu reușește. „Domnule Ghibirdic, ia spuneți dumneavoastrăcum e treaba aici. Lucrurile ăstea nu vor rămâne așa, săștiți. Trebuie săle explicați tuturor” spunea Matei, cu un rânjet tâmp, în ședința de consiliu. Pe vremea când la doar două scaune distanțăde el stătea primarul Râmnicului, Mircea Gutău, avea ciocul mai mic și nu se purta atât de urât cu angajații primăriei, de parcă ar fi fost sclavi pe plantație.

      Ion Nicolae a declarat război deschis limbii române

     Nu mai mirăpe nimeni că liberalul Ion Nicolae, ajuns fărăvoia multora dintre noi consilier local, știe limba românăde jumătate. Nu i-a plăcut lui s-o învețe pe toată . Era prea multă. A trecut foarte mult timp de când Nicolae nu a deschis deloc pliscul la ședințele de consiliu. Se spune că nu i-a simțit nimeni lipsa, că și așa spunea numai obtuzități. Acum, a simțit nevoia săse exprime: „Atrag atenția, toate aceste lucrări la structura de rezistențăa blocurilor slăbesc structura de rezistență”. A zis-o, ce sămai! Nu puțini sunt cei care s-au pus de acord că Ion Nicolae ar fi exemplarul perfect de studiu pentru vestitul post de televiziune Animal Planet. Un profil psihologic al consilierului, poate readuce, oricând în discuție teoria evoluționistăa lui Darwin. S-ar simți mândru să-l cunoască pe Nicolae. Pe tot parcursul ședinței, consilierul întrerupea discuțiile inteligente ale colegilor cu ticul său verbal „Atrag atenția!”. Ai fi zis că are ceva important de zis, După cum începea frazele. Ei, aș! Simple nerozii, despre reglementările din domeniul construcțiilor civile, pe care le-a înțeles După capul său și le spune în cuvintele lui. Adică , foarte prost. Din când în când, vorbea răstit, nervos că nu reușește săse exprime decât într-o limbăromânăde lemn. La cât de pregătit este, fărăsupărare, i se potrivește mai bine funcția de șef se scară.

Olivia Pirvu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.