Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Clanul Piele a ajuns în arest (IV)

” Deși este „subțire”

Spectacolul arestării unor vâlceni acuzați de comiterea a nu mai puțin de 8 infracțiuni grave a luat sfârșit. Peste 130 de lucrători de poliție au scotocit în 19 locații existența probelor care săpoatădovedi organizarea, constituirea, aderarea și sprijinirea unui grup organizat, presupus a fi condus de Adrian Iordache – zis Piele. Scenariștii acțiunii de urmărire, prindere și arestare a învinuiților Adrian Iordache, Ion Jugănaru, Constantin Fiastru, Vasile Stancu, Constantin Gabriel Mateescu, Constantin Lăzăroiu și Dumitru Dobrin și-au botezat munca de investigare și anchetare sub sintagma „Operațiunea SKIN”. În sarcina arestaților s-au reținut comiterea infracțiunilor de șantaj, evaziune fiscală, înșelăciune, spălare de bani, fraudarea bugetului de stat, fals în înscrisuri sub semnăturăprivată, infracțiuni electronice (utilizarea sistemelor și programelor informatice și a sistemelor de platăfalsificate și furt calificat). Așa cum am promis cititorilor noștri, în fiecare număr al ziarului vom publica declarații și alte probe existente la dosarul cauzei, din dorința de a informa corect și la timp opinia publică .

Continuă m prezentarea denunțului celui considerat principala victimăa „clanului” Radu Voinescu – patronul firmei „Voinescu SRL”, din comuna Pietrari, județul Vâlcea, precum și declarația datăde Dan Marius Mihai – zis Mihai Îiganul în fața anchetatorilor.

 

Declarația martorului Dan Marius Mihai (continuare din numărul trecut)

 

În acest antecontract de vânzare-cumpărare au fost incluse clauze stabilite nouă, în sensul că dacă nu se va achita până la termenul stabilit prima rată, contractul se considerădesființat prin rezoluțiune, iar promitenții vânzători, Dobrin Dumitru și Dobrin Ioana vor reține suma de 50.000 USD pe care le-am dat-o în aceea zi.

Menționez că am plătit toate taxele aferente încheierii antecontractului, chiar și impozitele și amenzile pe care le avea de plătit Dobrin Dumitru în scopul obținerii certificatului fiscal. De acest demers s-a ocupat avocatul meu Lungu Grațiela, împreunăcu avocatul lor Ploaie Anișoara.

Când s-a împlinit termenul de rambursare a primei rate, eu nu am avut cei 25.000 USD, așa încât gruparea lui Iordache Dumitru mi-a impus săplătesc dobândăla întreaga sumăde 50.000 USD. Astfel, în data de 28.07.2005 am ridicat valoarea sumei de 4.000 USD de la Agenția Ostroveni a Raifeissen Bank pe care i-am dat lui Iordache Dumitru în apartamentul său situat în zona Pieței Centrale, iar în data de 30.07.2005, prin intermediul lui Paloș Valerian și a lui Petrescu Gheorghe, zis Gigi i-am trimis acestuia încă 5.000 euro, bani pe care îi împrumutasem de la un țigan din Mihăești, că ruia îi zice Învingătorul.

În aceleași condiții, în cursul lunilor august, septembrie și octombrie am dat grupării Iordache Dumitru cu titlu de dobânzi câte 10.000 USD. Acești bani i-am procurat din afaceri, însă în cursul lunii octombrie, datorităgrupării Iordache am intrat în imposibilitate de platăa furnizorilor, așa încât nu am mai avut bani săplătesc nici datoria și nici dobânzile.

Îmi amintesc că în cursul lunii iulie 2005, având în vedere că potrivit unei clauze din antecontractul de vânzare-cumpărare, acesta se considerădesființat prin rezoluțiune, aflându-măîn apartamentul lui Iordache Dumitru, chiar în ziua în care i-am înmânat 4.000 USD, acesta și-a confecționat o dovadăscrisăprin care a împărțit în tranșe rambursarea sumei de 50.000 USD și dobânzile aferente până la sfârșitul anului 2005, punându-măsăscriu la sfârșitul chitanței două rânduri prin care măobligam la această rambursare.

În prima decadăa lunii noiembrie 2005, Iordache Dumitru m-a sunat și mi-a propus sărenunț la antecontractul de vânzare-cumpărare, înregistrat sub nr. 2079/2005 la Biroul Notarului Public Gutău Mariana în așa fel încât săîndepărteze pe ceilalți din afacere și să rămână ca proprietari ai terenului din str. Florilor și ca creditori ai sumelor de bani pe care pretindea în continuare că i le datoram numai el și Jugănaru Ionuț. De asemenea, Iordache Dumitru mi-a promis că în situația în care voi accepta propunerea lui, începând cu anul 2006 îmi va reduce dobânda la 8-10 procente lunar. I-am răspuns acestuia că îmi trebuie timp pentru a lua o hotărâre în acest sens.

însă în jurul datei de 14.11.2005, în timp ce mădeplasam spre București cu auto marca Audi A6, înmatriculat sub nr. B-78-ZIG, am oprit la Stația OMV Pitești pentru a alimenta autoturismul cu motorină. În aceste împrejurări, am fost acostat de numitul Cârciumaru Dan din Pitești care era însoțit de doi bărbați și acesta mi-a spus că a primit ordin de la nașul său, Iordache Dumitru, să-mi ridice mașina. L-am sunat pe acesta din urmăcare mi-a spus că se aflăîn Italia și că trebuie sălas mașina lui Cârciumaru Dan cu titlu de garanție pentru plata datoriei pe care chipurile o aveam la Iordache Dumitru. Totodată, personajul că ruia i se spune Piele m-a amenințat în sensul sădacă măvoi opune, Cârciumaru Dan măva schilodi, întrucât nu prea este sănătos la cap. având în vedere aceste amenințări, eu nu am opus rezistență, așa încât Cârciumaru Dan a luat de pe masăcheia autoturismului și a plecat cu acesta, în condițiile în care în habitaclul mașinii se aflau certificatul de înmatriculare și cartea de identitate în copie xerox.

Menționez că autoturismul Audi A6, înmatriculat sub nr. B-78-ZIG a fost achiziționat în cursul anului 2004 în temeiul unui contract de leasing de la SC Premium Leasing SRL București de SC Delta Radu SRL Rm. Vâlcea al că rei administrator este verișorul meu Stănescu Radu Toma. De fapt, încă de la începutul contractului autoturismul a fost folosit de mine, în condițiile în care am plătit avansul precum și ratele lunare aferente acestuia.

În data de 15.11.2005, când eu am plecat la Baia Mare în scop de afaceri, avocatul grupului condus de Iordache Dumitru, Ploaie Anișoara s-a deplasat împreunăcu soția mea Mihai Gabriela la Biroul Notarului Public Firan Rodica, unde i s-a dat săsemneze un act ce avea legăturăcu antecontractul de vânzare-cumpărare. După ce l-a citit, Mihai Gabriela nefiind de acord cu conținutul și a refuzat să-l semneze.

A doua zi, respectiv în data de 16.11.2005, Mihai Gabriela se afla în piața centralădin municipiul Rm. Vâlcea împreunăcu fiul nostru Mihai Daniel Petruț, în vârstăde 12 ani, când a fost abordatăde Jugănaru Ionuț și de Covaci Alin Ioan, aceștia i-au luat copilul, l-au introdus în autoturismul lor și i-au spus soției mele sămeargăla notar săsemneze un anumit înscris și numai în acest mod își va recupera fiul. Mihai Gabriela l-a sunat, punându-măîn temăcu privire la evenimentele desfășurate în piață, eu sfătuind-o sămeargăla notar și săsemneze înscrisul.

Mihai Gabriela s-a deplasat la Biroul Notarului Public Firan Rodica, unde a semnat declarația autentificatăsub nr. 5096/16.11.2005 prin care își exprima consimțământul de a se rezilia antecontractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 2079/2005 la Biroul Notarului Public Gutău Mariana pe de o parte, și pe de altăparte că nu mai are nici un fel de pretenții materiale sau de altănaturăde la Dobrin Dumitru și Dobrin Ioana.

Declar că nu cunosc dacă în afarăde părțile implicate mai are cineva cunoștințăde evenimentele derulate în aceea zi, însă în cursul acestei luni, soția mea Mihai Gabriela s-a întâlnit întâmplător prin oraș cu o angajată a notarului Firan Rodica, că reia i-a solicitat o copie de pe contractul de donație încheiat între Dobrin Dumitru și Dobrin Ioana, pe de o parte și fratele primului Dobrin Ion, pe de altăparte. Dacă în oraș angajata notarului Firan Rodica a fost de acord săîi înmâneze o copie a contractului soției mele, atunci când au ajuns la birou i-a zis acesteia că nu îi dănici un contract și că dacă avea cunoștințăcă ne-a fost răpit copilul, nu ar fi încheiat declarația autentică la care am făcut referire.

În cursul lunii mai 2004, am achiziționat prin intermediul firmei SILNEF SRL Brașov un autoturism marca Renault Megane Sedan. De fapt, SC Silnef SRL Brașov a încheiat un contract de leasing pentru acest autoturism și cu mine o împuternicire pentru a-l putea folosi.

În prima decadăa lunii mai 2005, pe 10 sau pe 11, Iordache Dumitru mi-a cerut împrumut acest autoturism, însă cu discreție, pentru a-l da unei prietene de-a lui care era studentăla Cluj. În cursul lunii august 2005 i-am cerut săîmi restituie mașina, însă acesta mi-a spus că îi mai trebuie puțin timp. această mașinăa fost văzutăpe Valea Oltului în ipostaze diferite de unchiul meu Mihai Dan și de un taximetrist, în timp ce era condus prin Sibiu de o femeie blondă.

În decursul acestui an, SC Silnef SRL Brașov a preluat contractul de leasing al autoturismului Audi A6 cu nr. B78ZIG, însă acesta se aflăîn continuare în posesia grupării conduse de Iordache Dumitru.

Tot prin intermediul firmei SC Silnef SRL Brașov și tot printr-un contract de leasing, am achiziționat un autoturism marca Dacia Papuc. În cursul lunii septembrie 2005, Jugănaru Ionuț mi-a cerut acest autoturism sub pretextul că îi trebuie sătransporte molozul rezultat din urma renovării unor birouri ale lui Iordache Dumitru, autoturism pe care nu mi l-a restituit nici până astăzi. Relativ la acest autoturism mai este de precizat că la terminarea contractului de leasing eu am intenționat săîl înmatriculez pe firma soției mele, încheind în acest scop un contract de vânzare-cumpărare cu SC Silnef SRL Brașov. În cursul acestui an, Jugănaru Ionuț mi-a înmânat plăcuțele și certificatul de înmatriculare ale autoturismului, însă eu nu am avut posibilitatea sădefinitivez procedura de înmatriculare, pentru că nu măaflu în posesia acestuia.

Relativ la autoturismul marca Dacia Papuc, m-am interesat la Poliția din Horezu, unde mi s-a confirmat că se aflăpe raza orașului Horezu, iar După câteva zile m-a sunat Iordache Dumitru care mi-a reproșat că m-am dus la poliție săîntreb de mașină. Nu cunosc în acest moment locația în care se aflăcele trei mașini, fiind posibil ca acestea săfi fost dezmembrate.

Măconstitui parte civilăîn procesul penal și solicit săfiu despăgubit cu o sumăde bani pe care o voi preciza mai târziu. Datorităgrupării conduse de Iordache Dumitru am pierdut în jur de câteva miliarde lei, cele trei mașini, casa și terenul situat pe str. Florilor. De altfel, afirm fărăteama de a greși că în scopul de a procura bani, pentru a plăti grupării conduse de Iordache Dumitru dobânzile și pentru a-mi recupera ce am pierdut, am constrâns săsăvârșesc infracțiuni, fiind cercetat penal în mai multe dosare și chiar condamnat în primăinstanță. Nu sunt singura victimăa grupării Iordache Dumitru, însă eu m-am decis săspun adevărul pentru că datorităacestei grupări am suferit prejudicii materiale exorbitante și sunt pe cale de a-mi pierde și libertatea.

Victime ca și mine ale grupării Iordache Dumitru sunt mai multe persoane, cum ar fi Luțu Cosmin din Pietrari; Nițu Daniel, Rm. Vâlcea; Covercă Virgil din Păușești-Măglași etc. Nu știu în ce măsurăaceste persoane au curajul necesar pentru a spune adevărul. De altfel, gruparea Iordache Dumitru este deosebit de influentăși de puternică , atât în județul Vâlcea, cât și pe plan național.

Atât declar, susțin și semnez, declarația s-a finalizat la ora 20:30.


                                                   Declarația martorului Petrescu Gheorghe

 

Sunt tatăl numitului Petrescu Alin, din comuna Frâncești, satul Dezrobiți, jud. Vâlcea. Acesta are vârsta de 35 de ani, este că sătorit, are 2 copii minori și are gospodărie proprie la 500 metri distanțăde gospodăria mea. Fiul meu este asociat cu mine la SC SPAÎIAL PETR SRL Frâncești, el fiind angajat ca tehnician în cadrul firmei, iar eu îndeplinesc atribuțiunile de administrator.

În ziua de sâmbătă, 2 aprilie 2005, la ora 7:00, l-am sunat pe fiul meu pe telefonul mobil și am constatat spre surprinderea mea că nu îmi răspunde nici la următoarele apeluri. M-am dus la el acasăși discutând cu soția lui mi-a precizat că fiul meu plecase în aceea dimineațăla ora 6:00 de acasăcu o persoană, fărăsăpoatăpreciza alte amănunte, nici chiar cu ce mașinăa plecat. Nu am dat importanțăacestui fapt însă , a doua zi, duminică , 03.04.2005, constatând că fiul meu nu a apărut acasăși nimeni nu știe nimic despre el, am discutat în amănunt cu nora mea Petrescu Elena și am aflat că Petrescu Alin fusese sunat pe telefonul fix (762776) în dimineața de 02.04.2005, la ora 5:00 și a răspuns persoanei care l-a apelat că vine imediat la poartă. Petrescu Alin s-a îmbrăcat și la ora 6:00 a ieșit din casăcu o plasăîn mânăîn care a luat o ștampilăa firmei. În plasăîn afarăde ștampilămai avea niște înscrisuri, dar nu și-a dat seama ce anume înscrisuri erau. A remarcat că nu luase nici mâncare sau obiecte de îmbrăcă minte și fiul meu a precizat nurorii mele înainte de a pleca că în seara zilei respective va veni acasă.

În dimineața de duminică , 3.04.2005, trecând prin fața casei fiului meu, m-am abătut în gospodăria acestuia și am constatat că nu venise în cursul nopții, iar soția lui era îngrijoratădin acest motiv. Mi-a dat și alte amănunte în legăturăcu împrejurările în care plecase fiul meu Alin în dimineața precedentă, precizând că autoturismul firmei pe care el îl folosea în mod obișnuit se aflăîn garaj, în gospodăria lui și nu știe cu ce anume a plecat în dimineața respectivă. Am apelat în mod repetat pe telefonul mobil pe fiul meu și pentru că nu răspundea la apel, pe la ora prânzului am verificat interiorul mașinii și pe scaunul șoferului am găsit două coli de hârtie pe care erau xeroxate file din agenda fiului meu, în care am recunoscut scrisul fiului meu. Prin aceste înscrisuri fiul meu a dorit să-mi comunice despre plecarea sa, în care menționa ce datorii și la care anume persoane. Anexez cele două înscrisuri copie xerox pe care le semnez pentru a nu putea fi înlocuite. Împreunăcu aceste înscrisuri, în același loc am mai găsit vreo 3-4 bilete adresate mie personal, soției sale și mamei lui. În biletul adresat mie fiul meu Petrescu Alin preciza săse aflăîntre barajul Rm. Vâlcea și Marcea, pe apa râului Olt, nu trebuie săîl caut pentru că îl voi găsi mort, descompus și ne vom întâlni în ceruri.

Luni, 4 aprilie 2005, m-am prezentat la Poliția JudețeanăVâlcea și am încunoștințat pe domnul comisar Sărdărescu despre toate acestea, solicitând săse facă verifică ri pentru găsirea fiului meu. Cu acest prilej a fost verificatăevidența poliției și s-a descoperit că fiul meu Petrescu Alin figureazăca ieșit din România prin vama Otopeni, din data de 02.04.2005.

până în prezent nu am reușit săaflu nimic despre fiul meu.

În cursul lunii aprilie 2005, am luat legătura cu o parte din persoanele scrise de fiul meu în înscrisurile predate cu acest prilej, respectiv cu Mitroi Cristi, Băile Govora, cu Ionescu Costică , din Rm. Vâlcea și am ajuns la concluzia că fiul meu Petrescu Alin a fugit de acasăși a părăsit teritoriul României în mod legal din cauza acestora și a celorlalți menționați în înscrisurile respective, între care existălegăturădubioase și au făcut presiuni asupra fiului meu.

ªtiam că fiul meu a avut unele pierderi materiale și a fost nevoit săfacă împrumuturi substanțiale de bani, dar nu am cunoscut amănunte în legăturăcu modul cum a procedat la contactarea împrumuturilor bănești.

În urmăcu vreo 3 ani de zile, fiul meu a fost prejudiciat cu 500.000.000 lei ca urmare a faptului că nu i-a fost plătit porumbul predat la Secția de Fabricarea Alcoolului de la Mihăești, pe care o administra un bărbat din zona Moldovei, bărbat cu care avea relații Iordache Dumitru zis Piele, care este din orașul Horezu sau comuna Tomșani. Acest cetățean din Moldova a adus secția de alcool Mihăești în stare de faliment ca urmare a manevrelor făcute de Iordache Dumitru zis Piele și Lăzăroiu Cristi, din orașul Băile Govora. Am aflat de la șoferul meu, Bâzâc Nicolae, din localitatea Păușești-Otăsău despre toate acestea, iar el știe întrucât a lucrat la cei doi și știa că se ocupau numai de ilegalități, în sensul că împrumuta pe acel cetățean moldovean cu sume importante în valutăpentru a salva secția de la faliment și percepea dobândăfoarte mare, întrucât datoria creștea în scurt timp foarte mult. Iordache Dumitru și Lăzăroiu Cristi și-au recuperat din banii dați cetățeanului din Moldova prin reținerea mărfurilor rulate în cadrul Secției de alcool Mihăești. Fac precizarea că spațiul și utilajele secției de alcool aparțineau numiților Iordache Dumitru și Lăzăroiu Cristi, iar cetățeanul moldovean lucra pentru ei așa cum îi dictau cei doi. Nu numai fiul meu a fost păgubit cu porumb predat la Secția Alcool Mihăești, ci și mulți alții, printre care frații NegoițăConstantin și NegoițăNicușor, din comuna Frâncești, Zarioiu Ion zis Oane, din comuna Băbeni și de toate acestea au profitat numiții Iordache Dumitru și Lăzăroiu Cristi.

Fiul meu, Petrescu Alin, fiind nevoit săîmprumute bani în valutăde la Lăzăroiu Cristi și Iordache Dumitru zis Piele, a fost nevoit săle plătească dobânzi foarte mari. Astfel, După cum rezultădin biletul scris de fiul meu, anexat la prezenta declarație, rezultăcă de la Lăzăroiu Cristi primise 5.000 euro și a trebuit să-i restituie 11.000 dolari, bani pe care a fost nevoit să-i împrumute de la Iordache Dumitru zis Piele, iar pentru acești bani a fost nevoit să-i vândăacestuia două tractoare forestiere care valorau mult mai mult, respectiv un tractor și un taf. Precizez că am găsit în contabilitatea firmei noastre factura pentru taf și tractor între firmele SC Spațial Petr SRL Frâncești și SC Ady și Antonio SRL a lui Iordache Dumitru. Menționez că nu existăchitanțe sau alte acte care săateste plata utilajelor prin facturăde că tre Iordache Dumitru firmei mele. S-a procedat așa pentru că de fapt exista o datorie anterioarăfațăde Iordache Dumitru, cum am precizat.

În biletul lăsat de fiul meu a precizat că a primit bani cu împrumut și de la Ionescu Costică din Rm. Vâlcea, respectiv 5.000 USD și pentru achitarea datoriei i-a dat prin virament în luna noiembrie, decembrie 2004 și ianuarie 2005 suma de 230.000.000 lei.

Deși din bilet rezultăcă fiul meu nu mai are nici o datorie fațăde Ionescu Costică , decât 20.000.000 lei, recent am discutat cu acesta și mi-a precizat că -i datorăm TIR-ul societății noastre, pentru că i-ar fi dat fiului meu 10.000 euro.

Tot în această perioadăam luat legătura cu Cristi Mitroi, întrucât rezultădin biletul lăsat de fiul meu că -i datorează5.000 euro. Acesta mi-a confirmat că într-adevăr aceasta este suma pe care i-o datoreazăfiul meu. I-am arătat lui Cristi Mitroi aceste bilete lăsate de fiul meu și la câteva zile am fost abordat de Lăzăroiu Cristi, care mi-a reproșat: „de când sunt eu javră?”. Mi-am dat seama că Mitroi Cristi i-a spus lui Lăzăroiu Cristi ceea ce citise în biletele lăsate de fiul meu, unde într-adevăr fiul meu a numit pe Lăzăroiu Cristi și Ionescu Costică „javre” pentru că i-au perceput dobânzi mari, dar și pentru că a distrus și dus la faliment și alte societăți cum sunt: societatea Rarora Berbești, administratăde Ion Marin, zis Boby; societatea lui Voinescu Radu, de la Pietrari, societatea de exploatări forestiere a lui Covercă , de la Păușești Otăsău (SC Metcom).

Urmeazăsăverific cu atenție actele de contabilitate ale firmei mele și sădescopăr aspecte ce au legăturăcu grupul de că mătari format din Iordache Dumitru, Lăzăroiu Cristi, Ionescu Costică și Burcea Gabriela (o țigancă din comuna Frâncești).

Mențin în totalitate declarația anterioară, declarație la care intenționez săfac următoarele precizări:

În cursul anului 1995, împreunăcu fiul meu Petrescu Alin am înființat SC Spațial Petr SRL cu sediul social în comuna Frâncești, jud. Vâlcea, societate care are ca obiect de activitate, în principal, transportul auto și secundar – exploatări forestiere.

până la începutul anului 2006, societatea a fost administratăde mine, în condițiile în care eu și fiul meu eram asociați, însă el avea o cotămai mare de participare la capitalul social și era mandatat săreprezinte societatea comercialăîn cadrul relațiilor de afaceri la care acesta participa. De altfel, fiul meu era angajat în funcția de tehnician în cadrul firmei, așa încât avea un rol important în evoluția activității acesteia. După momentul respectiv, După ianuarie-februarie 2006, în baza unei procuri trimisăde Petrescu Alin și datorităproblemelor cu care se confruntăfirma, am decis săcumpăr de la acesta toate părțile sociale ce compun capitalul social.

până în martie 2005, mai precis până au început săse ivească problemele ce le voi descrie mai departe, firma avea o infrastructurărelativ solidă, consistentă, așa încât situația financiar-contabilăa acesteia era una bună. Astfel, societatea comercialădeținea două camioane cu remorcă , un cap tractor marca Mercedes cu semiremorcă , un tractor forestier tip TAF, un tractor U651, ferestraie de exploatat Husqvarna, un furnicular, un cap tractor tip Rabăcu șa, un autoturism Nissan Primera, vagon, un microbus TV, nenumărate utilaje pentru procesarea lemnului cum ar fi gatere, circulare, banticuri etc. Toate aceste utilaje și autovehicule erau folosite de cei 30 angajați, în medie, ai firmei.

Este important de subliniat faptul că evidența contabilăa societății comerciale era ținutăde Petrescu Alin, care avea și cursuri de specialitate, precum și de o altăpersoană. Cu toate că i-am interzis fiului meu săaibărelații de afaceri cu persoane ca Iordache Dumitru sau Lăzăroiu Constantin, se pare că fărăștirea mea, în perioada când firma obținea profit, el se întâlnea cu aceste persoane. În luna octombrie 2004, firma avea un parchet de exploatare forestierăîn punctul Modoia, din cadrul Ocolului Silvic Băbeni și datorităvolumului mare de muncă pe care o aveam în acea perioadă, Petrescu Alin a decis să-i cedeze lui Iordache Dumitru în următoarele condiții: SC Spațial Petr SRL Frâncești a împrumutat cu titlu gratuit SC Adi și Antonio SRL, administratăde Jugănaru Ionuț, însă condusăîn fapt de Iordache Dumitru, un tractor forestier tip TAF, un tractor U 651, 3 ferestraie mecanice marca Husqvarna și un vagon dormitor pentru a se folosi de ele pe perioada exploatării parchetului, urmând săfie restituite la finalizarea lucrărilor. Totodată2 tractoriști și un drujbist, care lucrau la utilajele respective au fost detașați săîși desfășoare activitatea la SC Adi și Antonio SRL pe aceeași perioadă.

Facturile pentru masa lemnoasăexploatatăerau emise de că tre Ocolul Silvic Băbeni că tre SC Spațial Petr SRL și apoi de această societate comercialăcă tre SC Adi și Antonio SRL, fărăsăfie evidențiat un adaos comercial, prețurile rămânând așadar neschimbate, având în vedere că SC Spațial Petr SRL nu participa efectiv la exploatarea parchetului. De altfel, lucrările de exploatare a acestui parchet au durat până în aprilie 2007.