Din 1990 nicio guvernare nu a avut o politică strategică , indiferent de domeniu, pe termen mediu sau lung. Doar proiecte de azi pe mâine, pentru câștigarea votului în următorul mandat. Acum se văd efectele. Plecarea a 10 la sutădin populație este unul dintre ele. O parte din realizările financiare, pe hârtie, cu care se împăuneazăguvernarea se datoreazăbanilor trimiși de conaționali din străinătate. Iar statul român nu se îngrijește de ei, pe ale străinătății tărâmuri. Este cinic. Peste maxim 5 ani, numărul proaspeților beneficiari de pensie va fi cu mult mai mare decât al tinerilor ce vor intra în câmpul muncii. Iar o parte din tinerii capabili vor lua și ei drumul vestului. Ne așteaptădezastrul. Pleacă afarămai toată populația activăa țării.
Discrepanța dintre numărul populației active și restul va fi atât de mare încât economia va intra în colaps. Mai ales dacă guvernările viitoare vor face ce știu ele mai bine: mărirea taxelor și accizelor. Grozăvia nu se va opri însă aici. Datorităproastei politici demografice, statisticile spun că ne vom împuțina drastic în 30 de ani și vom avea cel mai mic număr de activi raportat la întreaga populație. Conform acelorași date statistice, familiile de țigani („marginalizații”, După cum le spun demagogii populari) vor deveni tot mai numeroase, creând, astfel probleme de naturăsocialățării, dar și Europei. Zilele trecute, un caz petrecut în Italia, a bulversat până și luciditatea unor politicieni europeni prieteni. Cazul ucigașului Mailat a declanșat o explozie în lanț, devastatoare pentru brandul nostru de țară . Realitatea de acum, arată-n plus că puzderia de Mailați romi-români, îi depășește cu mult și pe cei de alte etnii în țările Europei.
Mailat nu e decât un exemplu tragic care ilustreazăo condiție a emigrantului român în Italia. Furia italianăși-a găsit acuma doar o țintădirectăpe care să-și verse frustrarea acumulatăDupă sute și mii de gesturi comparabile ale altor co-naționali. La toată nenorocirea prin care trec toți românii s-a găsit ministrul nostru de externe sătoarne gaz pe foc. Aluziile la deportarea infractorilor țigani în deșert sau trimiterea acestora în batalioane disciplinare au scandalizat societatea civilăși pe adversarii politici, chiar dacă ulterior el și-a cerut scuze. Brusc, din zoaie, gunoi și bube moi, au răsărit emulii lui Zelea Codreanu iertându-i lui Cioroianu prostia incalificabilădoar pentru simplu fapt că , în inconștiența lui, a intrat pe aceeași undăcu ei.
Cu ce suntem mai buni ca o parte dintre italieni care, iată, justificat sau nu, au același comportament execrabil? Cu nimic. Este absolut rușinos. Cioroianu nu este nici Eichmann, nici Antonescu (ar vrea el!). Este un oltean șmecher care După un doctorat dat prin Canada (ceea ce nu-i mare lucru!) a crezut că este Dumnezeu și a intrat în politică . Un arogant cu veleități de mare om de culturăși mare politician. Un surogat pus de liberali ministru într-o perioadă de criză. Omul ar putea intra foarte bine într-un clasament al politicienilor cu tupeu, alături de Năstase, Vozganian sau Ludovic Orban. Cioroianu este un individ promovat insistent de trădătorii care conduc România. Datoria lui este sădistrugătot cea a mai rămas întreg în țară . El a fost împotriva istoriei României (vezi Congresul de Dacologie – ce aberații a scos), a făcut și face România de râs cu orice ocazie (a stat ca lemnul în prezența Condoleezzei Rice și abia, abia a articulat câteva silabe), a recunoscut „limba moldovenească „, a confundat Israelul și capitala sa „Gaza”, a făcut declarații idioate referitoare la Rusia și armata din Transnistria, a confundat Azerbaidjanul cu Georgia și mai sunt și alte exemple. Câte gafe mai trebuie săfacă acest individ care ne face de râs în toată lumea, până săcatadicsească Tăriceanu să-l demită?
Președintele Băsescu a avut dreptate atunci când nu a vrut săsemneze decretul de numirea lui ca ministru de externe. A știut cam ce potențial are ca șef al diplomației române. Cum poți săgândești ca statul român săcumpere teren în deșertul Egiptului și să-i ducă pe țigani acolo? Ideea deportărilor în masa, metodăce cu siguranțăa fost dospitămult timp la orele de istorie de că tre ilustrul nostru ministru, nu e nouă. Și rezultatele acestei politici sunt cunoscute. Se cheamănazism, cu derivatele sale staliniste. Toți cei ce sunt de acord cu această politică merităsăfie primii pe listele de deportați. Și cu voia dumneavoastră, ultimul pe listăsăfie domnul Cioroianu.
Zilele trecute, la o emisiune televizată, Cornel Nistorescu a încercat din nou săarunce vina situației din Italia pe președintele Băsescu. Moderatoarea n-a avut nicio reacție (nu din rea voință, ci din lipsăde documentare). Noroc de Emil Hurezeanu, care a pus lucrurile la punct. Nu numai că Traian Băsescu nu a fost indiferent, dar a fost primul care a atras atenția UE asupra responsabilității comune privind problema țiganilor. Puțini sunt aceia care știu că președintele țării i-a convocat la Cotroceni pe primul ministru, pe ministrul muncii și pe cel de externe. Cei trei nu au venit, dar s-au întâlnit ei singuri și i-au trimis acestuia o scrisoare cu referire la cazul Mailat și la situația concetățenilor noștri aflați la muncă în Italia.
De parcă responsabilitatea nu le-ar fi aparținut. Este o abordare inacceptabilă, egoistăși iresponsabilă. Chiar nesimțită, dar nu avem ce face până la noile alegeri. Tot inacceptabilămi s-a părut și atitudinea lui Nistorescu (și nu este unicul) de a ataca fără săse informeze, numai După ureche, După sentimentele personale, dezinformând la rândul lui. În extern, acum, ne va fi greu sădregem busuiocul. Dat fiind situația tulbure, în România, trebuie o guvernare de dreapta, sămai punălumea mâna sămuncească . Mai încet cu protecția socialăpe scă ri. Mințile slabe ale politicului, nu se uităcă indicii macroeconomici se duc la vale. că inflația e în creștere, că Isărescu iese tot mai des la rampă, ceea ce e un semn de rău. Chiar zilele trecute a ieșit cu ultima declarație: „În România se consumăprea mult și muncește prea puțin”. Și încă nu a început plata pensiilor.. ha, ha, Tăricene!.. Săvezi atunci cum se prăvale coșmelia economică românească Și de abia ieșisem un pic la supraFață . Așa că trebuie tăiate subvențiile pentru „marginalii ăia” pe care-i plâng (electoral) și ai noștri și ai lor. Soluția este ca „marginalii” săpunămâna sămuncească , aici, în țară , nu săfie duși în Egipt
Lasă un comentariu