Acasă Arhiva Centrul de Excelență pentru Olimpici a fost inaugurat la Rm. Vâlcea

Centrul de Excelență pentru Olimpici a fost inaugurat la Rm. Vâlcea

Vâlcea dă olimpici pe bandă

Numai anul acesta, elevii vâlceni au obținut 125 de premii. Mai mult decât atât, tinerii au reușit săsurclaseze, la matematică , Bucureștiul, clasând Vâlcea pe primul loc într-un top întocmit de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului ” „Am dus o luptăasiduăde vreo doi ani de zile pentru ca acest centru de excelențăsăia ființă. La ora actualăîn țară mai sunt două astfel de centre, la Oradea și Cluj. Meritătoate eforturile acești copii minunați” – a spus Florin Smeureanu, inspector adjunct al Inspectoratului Școlar Vâlcea

De câțiva ani, județul Vâlcea a reușit săse claseze pe primele locuri pe țară în ceea ce privește rezultatele obținute de elevii vâlceni la olimpiade. Tinerii vâlceni au reușit săobținăsute de premii naționale și internaționale la majoritatea disciplinele, doborând performanțele de până acum din învățământul vâlcean. Ei au încercat sădea tot ce era mai bun în ei la limba și literatura română, matematică , fizică , chimie, biologie, istorie, pedagogie – psihologie, informatică , limba engleză, economie, sociologie și filosofie. Elevii noștri au muncit din greu pentru a-i întrece la punctaj pe colegii lor din județe precum Bacă u, Maramureș, Argeș, Neamț, Galați, Iași sau Dolj. Și până la urmăau reușit Numai anul acesta, ei au obținut 125 de premii. Mai mult decât atât, tinerii vâlceni au reușit săsurclaseze, la matematică , Bucureștiul, clasând Vâlcea pe primul loc într-un top întocmit de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului. Cea mai mare performanțăînsă a obținut-o Cristiana Vreja, elevăa Liceului „Matei Basarab” din Rm. Vâlcea care a luat medalia de aur la Olimpiada Internaționalăde Chimie ce a avut loc la Minsk, în Belarus.

„Vâlcea e fruncea!” – spune Frâncu

Eforturile lor au fost recunoscute și răsplătite de autoritățile vâlcene, olimpicii fiind premiați în cadrul evenimentului intitulat „Gata Olimpicilor” organizat de Inspectoratul Școlar și Primăria Râmnicului. Acum, ei s-au ales și cu un Centru de Excelențăunde se pot pregăti cu cei mai buni profesori din județ. Centrul de Excelențăpentru Elevii Olimpici a fost inaugurat joi, 8 noiembrie a.c., în prezența conducerii Inspectoratului Școlar, a fostului inspector general, Mihai Moldoveanu, a deputatului liberal Emilian Frâncu, precum și a coordonatorului centrului, Ștefan Smărăndoiu. „Este o onoare pentru mine sa particip la un astfel de eveniment deosebit. Rm. Vâlcea merităun astfel de centru pentru că aici, în ultimii ani, s-au obținut rezultate absolut spectaculoase. Întotdeauna au fost peste 100 de olimpici care s-au remarcat la nivel național, ceea ce demonstreazăcalitatea învățământului din județul nostru. Vreau să-i felicit cu această ocazie pe olimpici, pe dască li, dar și pe cei din conducerea Inspectoratului Școlar care s-au zbătut pentru ca azi săputem trăi un astfel de moment fericit și istoric pentru învățământul vâlcean” – a spus deputatul Emilian Frâncu. Mai mult decât atât, el a anunțat cu această ocazie că olimpicii vâlceni vor beneficia în curând și de un microbuz ce are menirea de a-i transporta acolo unde se organizeazăconcursurile naționale. „Tocmai ca mulțumire pentru rezultatele deosebite obținute aici și pentru eforturile de a deschide acest centru de excelențăpentru pregătirea olimpicilor, Guvernul României a reușit săvăfacă o bucurie. O spun în premierăcă acest centru va fi dotat cu un microbuz pentru ca elevii săfie duși la toate cele 37 de tipuri de olimpiade naționale. Sper ca Vâlcea săfie în continuare pe buzele tuturor. Vâlcea e fruncea!” – a mai spus Frâncu.

Vâlcea ocupă locul 1 la matematică

Centrul de Excelențăpentru Elevii Olimpici din Rm. Vâlcea este cel de-al treilea centru de acest gen din țară , După Cluj și Oradea. până acum s-au investit peste 200.000 de lei, bani ce au fost alocați de Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului. De asemenea, un mare sprijin financiar pentru înființarea acestui centru a venit de la societatea comercialăOltchim Rm. Vâlcea, care și-a manifestat disponibilitatea de a ajuta și în viitor. Trebuie menționat că , sălile de clasăpentru matematică , fizică și chimie sunt amenajate în cadrul internatului Grupului Școlar Oltchim, cele de limba și literatura românăși informatica la Liceul „Matei Basarab” din Râmnicu Vâlcea, iar cea de istorie la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”. „Am dus o luptăasiduăde vreo doi ani de zile pentru ca acest centru de excelențăsăia ființă. La ora actualăîn țară mai sunt două astfel de centre, la Oradea și Cluj. Meritătoate eforturile acești copii minunați. Trebuie săne gândim că ei reprezintăviitorul județului nostru, pentru că le va veni rândul săconducă Vâlcea și pentru asta trebuie săfie pregătiți la cel mai înalt nivel. Trebuie sămenționez că la nivel de țară , numărul 1 la matematică sunt elevii din județul Vâlcea. Din 1984, la matematică , Bucureștiul a fost numărul unu, însă anul acesta am reușit să-i detronăm. Avem 33 de calificați pentru Olimpiada de anul viitor, pe când Capitala este pe locul doi cu 21” – a spus inspectorul adjunct al Inspectoratului Școlar Vâlcea, Florin Smeureanu. Următorul obiectiv al conducerii Inspectoratului este deschiderea campusului olimpic de la Horezu, care va face ca în zona Vâlcii săse concentreze tineri valoroși.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.