Acasă Arhiva Candidații la președinție, o problemă pentru PNL

Candidații la președinție, o problemă pentru PNL

Ministrul a spus că premierul României, că lin Popescu Tăriceanu este un potențial candidat pentru funcția de președinte al României, însă , crede el, este foarte posibil ca el sănu aibăprea mari șanse, din cauza faptului că nu este un tip populist

 

Liberalul Paul Păcuraru, ministrul Muncii, Familiei și Egalității de Șanse a fost prezent la că limănești timp de două zile (2 și 3 iulie 2007), la o întâlnire cu toți directorii Caselor de Pensii din țară . Cu această ocazie, a spus ministrul, au fost identificate mai multe probleme cu care se confruntă , în prezent, sistemul pensiilor publice din România. „Casele de Pensii nu-și pot desfășura activitatea în condiții optime, deoarece, duc lipsăde personal” – a spus el, făcând referire la unul dintre aspectele care blocheazăactivitatea acestor instituții.

Conform directivelor primite de la Uniunea Europeană , a mai adăugat el, România este obligatăsăintroducă un stagiu de cotizare unic între bărbați și femei.  În plus, el a spus că vechimea în muncă și stagiul de cotizare vor fi, în timp, egalate.   

Cât privește negocierea măririi punctului de pensie, ministrul Păcuraru a declarat că aceasta se va face etapizat, urmând ca la 1 ianuarie 2008, valoarea punctului de pensie săajungăla 523 de lei, iar După 1 iulie săatingăvaloarea de 568 de lei, Față de 396 de lei cât este în prezent. În plus el a spus că mărirea pensiilor va fi susținutăde creșterea economică , care a devenit vizibilăîn ultimii ani. Paul Păcurau a spus că , în opinia sa, țara noastrăare două mari probleme, care dau o imagine negativăRomâniei în străinătate. „În primul rând, este vorba de sistemul public de pensii și, în al doilea rând, de situația persoanelor instituționalizate” – a zis el. Cu ocazia vizitei sale la Vâlcea, Paul Păcuraru a vizitat centrul pentru copii cu afecțiuni neuropsihice de la Băbeni, și cel de adulți, din Măciuca. „Auzisem că sunt probleme la Măciuca, dar am găsit totul în ordine. Nu mi s-a părut că acolo ar fi o situație gravă, așa cum fusesem informat” – a mai spus acesta.

Ultima parte a conferinței de presă, a fost axatăpe discuții legate de scena politică actuală. Întrebat dacă PNL are, în acest moment, un candidat viabil pentru alegerile președințiale din 2009, Paul Păcuraru a mărturisit: „Asta este principala problemăa partidului nostru din 1992 încoace. Desigur, azi avem destui lideri liberali care, oricând, pot candida la funcția de președinte al României. De foarte multe ori ei nu plac electoratului, pentru că nu sunt la fel de populiști precum Marian Vanghelie, Gigi Becali sau Traian Băsescu” – a conchis Păcuraru. El a menționat că și premierul țării, că lin Popescu Tăriceanu este potențial candidat pentru această funcție, însă , crede el, este posibil ca acesta sănu aibăprea mari șanse, din cauza faptului că nu este un tip populist.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.