Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cand a fost Gigi Matei cinstit fata de ramniceni

        În ultima perioadă , scandalurile la Primăria Râmnicului se țin lanț, mai ales că unii consilieri locali se erijează în apărători ai banului public, deși habar nu au despre ce vorbesc. Este și cazul consilierului PSD, Gigi Matei, care se și visează primar, și tot scormonește prin actele primăriei, încercând să pună mână pe vreun document compromițător pentru actuala administrație. Din păcate, Gigi Matei a reușit doar să pună paie pe foc și să se lanseze în discuții despre lucrări și investiții, care-l depășesc și că rora nu le poate face Față . Zilele trecute, Gigi Matei a declarat public că Hidroconstrucția este o firmă că pușă: „Mi se par deplasate declarațiile directorului societății prin care i-a catalogat pe consilierii locali tâmpiți și tembeli. Îi cer pe această cale să prezinte scuze public consilierilor locali. Hidroconstrucția este o firmă că pușă, care a încasat bani buni de la bugetul local, iar acum După ceea ce s-a întâmplat cu primarul se vede în imposibilitatea de a-și mai recupera banii. Spre exemplu, Hidroconstrucția a câștigat licitația de la Hala Centrală, și de la 8 miliarde lei vechi, cât se preconiza investiția, a cerut 32 miliarde leu vechi. Lucrarea de la Fețeni o execută tot această societate și a cerut Consiliului Local o suplimentare de 3 miliarde lei vechi, cerere care n-a fost aprobată” a mai adăugat Gigi Matei.

Și primarul interimar, Constantin Monceanu s-a simțit deranjat de declarațiile directorului Mirea și i-a cerut acestuia să prezinte scuze public membrii Consiliului Local: „Am citit cu indignare aprecierile domnului Mirea la adresa consilierilor locali. Expresii precum „tâmpit” sau „tembel” nu au ce că uta într-o societate civilizată. În numele administrației locale, îi cer să prezinte public scuze consilierilor locali”.

        Directorul Mirea ripostează

        Directorul SC Hidroconstrucția SA, sucursala Olt Superior, ing. Marian Mirea, susține că nu vrea să intre în polemică cu nimeni, însă nici nu dorește ca să se lanseze informații eronate despre societatea pe care o conduce: „Am să-i trimit o scrisoare deschisă domnului Monceanu, în care o să-i expun situația de la fapt, atât de la Hala Centrală, cât și de la Fețeni. Dacă nu se iau decizii rapide, la anul lucrările vor fi mai costisitoare, și odată tot trebuie făcute. În ceea ce-l privește pe consilierul Gigi Matei, pot să vă spun că nu-l cunosc și nici nu mă interesează să-l cunosc. Dacă a spus despre societatea pe care o conduc că este firmă că pușă, atunci pentru mine nu există. Nu merită să răspunzi în niciun fel unor asemenea aberații. Nu vreau să intru în polemică cu el. însă , este strigător la cer cum lansează anumite cifre din burtă. Nu înțeleg de ce nu apelează la specialiști, pentru a înțelege corect fenomenele și să nu-și mai expună păreri pripite. Hidrocontrucția este o firmă mult prea mare ca să se împiedice de declarațiile lui Gigi Matei. Hidroconstrucția are 11 sucursale în toată țara, 8.000 de angajați, din care peste 800 sunt numai în Vâlcea. De asemenea, societate este un bun contribuabil. Gândiți-vă că la o cifră de afaceri de 6.000 miliarde lei vechi, dările sunt destul de mari”. a încheiat directorul Marian Mirea.  

        Spre aducere aminte

        Unde era consilierul Gigi Matei atunci când s-a adjudecat, pe ochi frumoși, licitația pentru alimentare cu apă la Goranu? Atunci de ce nu s-a mai ambalat în ședințele de Consiliu Local? Dacă are memoria scurtă, îi reamintim noi că această investiție a fost executată în bătaie de joc de Condor Deva, firmă agreată de primarul PSD, Traian Sabău, și zeci de miliarde lei vechi din banii contribuabilului râmnicean s-au dus pe apa sâmbetei. Scandalul de la Goranu a izbucnit în anul 2004, când, După aproape nouă luni de la depășirea termenului inițial de execuție a lucrării, aceasta nu era realizată decât în proporție de 40 la sută. Estimările din 2004 privind sumele înghițite de investiția de la Goranu se ridicau la aproximativ 40 de miliarde de lei vechi. câștigă toarea licitației a fost SC Condor Deva, care, ulterior, a predat execuția Antreprizei de Construcții și că i Ferate Râmnicu Vâlcea. De la începutul lucrărilor s-au alocat 21,5 miliarde de lei din banii publici și alte câteva miliarde au fost donate de conducerea Agenției de Protecție a Mediului din Danemarca, sprijin constând în materiale de construcții. Deși în primăvara anului 2005 lucrarea trebuia să fie finalizată, iar cei din Goranu să aibă apă la robinete, termenul ei de predare a fost amânat la nesfârșit, motiv pentru care autoritățile locale au cerut demararea unei anchete. Primăria Râmnicului s-a sesizat că materialele pentru rețeaua de alimentare fuseseră furate în loc să fie folosite efectiv în timpul lucrărilor.

        Executantul a fost acționat în instanță, iar procesul a fost câștigat de primărie printr-o hotărâre judecă torească emisă de Curtea de Apel Pitești. În primă fază, s-a constatat că mufele, conductele, vanele (materiale aduse gratis de Agenția de Mediu din Danemarca), care au fost montate la Goranu, nu corespundeau standardelor impuse, dar nici nu erau cele care au fost date pe notele de recepție. În plus, zecile de vane care au dispărut nu au fost nici până acum găsite, deși poliția municipiului a început de câțiva ani o anchetă.

Așadar, acum, ne aflăm în situația în care deși s-au cheltuit sume colosale, lucrarea nu a fost terminată de Condor Deva sau de ACCF, în prezent ea fiind executată de Acvarim și Hidroconstrucția. Când a fost Gigi Matei cinstit Față de râmniceni? Atunci când Condor Deva a încasat zeci de miliarde lei vechi pentru lucrări făcute de mântuială, iar el a tăcut mâlc, deși știa despre ce este vorba, sau acum când face scandal că se risipește banul public? Noi credem că niciodată.

Magda Tolea