Acasă Arhiva Bordelul de pe Valea Oltului

Bordelul de pe Valea Oltului

Prostituția este cea mai veche meserie din lume și, După cum spun femeile care o practică , este și cea mai periculoasă. În România, sute de femei se prostituează. Motivele sunt din cele mai diverse. Unele fac asta din plăcere, iar altele preferăsăîși vândăcorpul în loc sămuncească cinstit pentru a se întreține. Fiecare femeie are povestea ei și fiecare dintre ele încearcă săsupraviețuiască într-un fel sau altul. Majoritatea provin din familii dezorganizate care nu și-au dat niciodatăinteresul pentru copilul lor. Reporterii VOCII VÂLCII au fost alături de polițiștii vâlceni într-o razie pe care aceștia au făcut-o în noaptea de joi spre vineri. (28-29 iunie a.c.)

Punctul de întâlnire stabilit cu polițiștii vâlceni pentru a pleca în razie, a fost sediul Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea. Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale (S.I.C) Vâlcea și Detașamentului pentru Intervenții Rapide s-au întâlnit pentru a forma trei echipe, care au acționat în localitățile Brezoi, Budești și Racovița.

Au fost vizate înspre verificare 6 localuri de alimentație publică ce au parcări pentru tiruri, amplasate pe DN 7 Pitești – Rm. Vâlcea – Sibiu, în zona localităților Budești, Rm. Vâlcea, Brezoi, Câineni și Racovița.

Servicii sexuale pentru 30 de RON

Ne-am oprit, pentru început, într-un loc izolat de pe DN 7, mai precis, la Brezoi.  Prima „captură” de prostituate a fost la parcarea ALIMU din zona Gura Lotrului, unde două tinere își așteptau clienții. La vederea aparatelor de fotografiat, fetele au încercat săse ascundă. Una dintre ele, Teodora I., din Orlești, ne-a spus că are 17 ani și că se prostitueazăde 3 ani „( )Nu m-am prostituat tot timpul, uneori mai întrerupeam pentru a măduce acasă. Cei din familia mea nu cunosc situația, doar mama. Ceilalți cunoscuți cred că stau cu prietenul meu și că lucrez”, a mai adăugat fata. Cealaltăprostituatăavea 20 de ani. În momentul în care  ne-am apropiat, a început săse răstească la noi: „Vărugăm nu ne fotografiați,  că nu vrem săne vadăcunoscuții”. În dubă, în drum spre Racovița, fetele ne-au mărturisit: „Suntem din Constanța și din Caracal. Am venit în Vâlcea în urmăcu aproape 3 ani și ca săne întreținem am început săne prostituăm. ( ) Eu nu am învățat carte și nu am unde sălucrez. Decât săfur sau săsparg magazine, mai bine măprostituez” 

La Brezoi, una dintre cele trei echipe a mai găsit două fete, care aveau o sumăfixăpentru serviciile sexuale pe care le prestau: 30 RON. 

La 15 ani, prostituată versată

Următoarea oprire a fost la o stație Peco de pe DN7, unde am găsit două „vânzătoare de plăceri”. Aici, ne-am reunit cu echipa de polițiști care a verificat comuna vâlceană Racovița. În duba poliției, stătea o tânărăde 16 ani, proaspăt inițiatăîn d’ale prostituției, care nu vroia sărecunoască , nici în ruptul capului, că -și vinde trupul pentru bani și o femeie, Angela, însă rcinatăîn luna a șasea.  Puștoaica ne-a povestit: „Pe mine m-au luat cei de la poliție pentru că nu am buletin. Eu am mers la bar ca să măangajez, săajut la bucă tărie pe timpul vacanței că doar sunt rudăcu patronii. Azi, a fost prima mea zi, acolo, la bucă tărie”. Ne-a mai spus că este din Sibiu și că stăla niște prieteni, că tatăl este decedat și că o are doar pe mama ei. Când am întrebat-o de ce patronii localului nu i-au luat apărarea în fața polițiștilor, dacă -i sunt rude așa cum pretinde, fata ne-a răspuns, simplu: „Nu știu”.

Angela Folea, 30 de ani, femeia însă rcinatăcare se afla în dubă,  ne-a spus: „Eu sunt din Târgu Mureș. Am venit aici pentru că soțul meu măbătea de fiecare datăcând venea beat acasă. Mai am doi copii acolo, care lucreazăca vânzători într-un magazin. Nu vreau sălucrez pe 3 milioane, salariul pe care mi l-ar oferi o slujbănormală. În acest fel, câștig, pe zi, în jur de 30-50 RON, uneori și mai mult. Abia aștept ca această meserie săfie legalizatăpentru că altceva nu știu săfac. Provin dintr-o familie dezorganizată, cu mulți frați și surori pe care părinții mei nu au putut să-i întrețină. Așa că mai bine am plecat de acolo, trăiesc de azi pe mâine și dorm în șanțuri”. De asemenea, ea ne-a zis: „Eu măduc pentru 20 de euro. Tarifele la români sunt în lei, iar pentru străini sunt în euro. Eu fac numai sex normal”. Am întrebat-o pe Angela cum își alege clienții: „Stau în restaurant, ca săgăsesc clienți. Sunt destui cei care măcunosc. Aici, vin tot felul de bărbați. Vin chiar și oameni importanți, bine îmbrăcați. O sălucrez așa până pe la vreo 50 de ani. Nu am unde altundeva sălucrez, deja am 30 de ani. Cine mămai ia pe mine? Uneori îmi doresc săfiu arestată . Aș avea hrana asiguratăși un acoperiș deasupra capului. Nu e bine ce fac pentru bani, știu asta. Decât săfur, mai bine fac bani din prostituție” – a mai adăugat ea.

Angela își „hrănește” copilul din burtăcu băutură

Pe Angela am găsit-o într-un bar, dând pe gât tărie După tărie. Am întrebat-o dacă este sănătoasă, când și-a făcut ultimul control medical, cum se simte copilul și dacă se hrănește corespunzător, având în vedere că este gravidăîn lunămare.

A părut surprinsăși ne-a spus cu dezinvolturăcă ultimul control medical l-a făcut acum doi ani. Nu-i păsa câtuși de puțin că pune viața copilului ei, încă nenăscut, în pericol. Cât despre prostituata de numai 15 ani,  polițiștii ne-au spus că au dus-o la secție  pentru că era într-un bar la o orătârzie și nu avea acte de identificare. „Este posibil ca fata săfie datădispărutăși noi trebuie săo luăm la secție săvedem dacă existăîn evidența noastră. De asemenea, poate mama ei nici nu știe ce face”, a mai explicat unul din polițiști.

Prostituată, mamăa trei copii

Într-o altăparcare de pe DN 7, polițiștii au găsit alte două prostituate. Maria are 26 de ani. Este micuțăși slabăcu părul lung și blond. Gura îi este mare și vopsităcu un roșu aprins. „În urmăcu 3 săptămâni, am născut cel de-al treilea copil. M-am apucat de treabăla 3 zile După ce am născut. Mai am doi copii, un băiat de 16 ani și fatăde 10 ani. Bărbatul meu îmi scoate ochii pentru  ceea ce fac, dar nici el nu vrea sămuncească . Îmi mănâncă toți banii. Vin aici, la prostituție,  pentru că vreau să-mi cresc copiii”, ne-a povestit Maria. Am întrebat-o pe femeie cum știe că nou-născutul este copilul bărbatului ei. Răspunsul nu a întârziat săvină: „Păi, are ochii lui, gurița la fel. Seamănăleit. De fiecare datăcând măduc cu vreun bărbat, folosesc prezervativul. Îmi cumpăr din alea 3 la 60 de bani. Sunt mai bune decât  prezervativele Durex că nu se rup și, în plus, nu sunt scumpe”.  De asemenea, Maria ne-a mai povestit: „Când am născut fetița mi-am făcut și analizele. Nu am nicio boală, sunt sănătoasă”. Cealaltăprostituată, Florentina, este din Caracal și are 29 de ani.  Femeia nu se teme că ar putea avea copii dacă nu se protejează. „Eu nu pot face copii. Întotdeauna folosesc prezervative. E bine că nu vine nici un decret ca săne bage la pușcă rie”, spunea Florentina. „O sălucrez până la vreo 50 de ani. E  aiurea că astea tinere fac mulți bani acum. Eu am îmbătrânit. Când e vorba sămerg cu un bărbat, măuit mai întâi la fața lui săvăd dacă e bun sau rău. Unora le iau 20 de lei, iar altora le cer doar 5 lei. Mămai uit și După fețele lor. Înainte de a veni în Vâlcea, făceam la Craiova, dar acolo nu aveam probleme cu poliția. Le spuneam polițiștilor că măduc de plăcere, fărăbani și așa scă pam. Aici imediat primim amenzi. Mai sunt unii bărbați care au chef de perversiuni. Pe ăia îi recunosc imediat. Majoritatea ne oferămai mulți bani ca săfacem sex fărăprezervativ.”

Imediat După ce aceste prostituate au fost trimise la sediul poliției din Râmnicu Vâlcea, ne-am întors la parcarea ALIMU, unde polițiștii au luat-o la întrebări pe Veronica Radu, patroana localului. Ea le-a zis polițiștilor „Nu e singura parcare unde sunt femei. În celelalte parcări , sunt la fel de multe ca și aici. Nu am cum săle împiedic sămai vinăaici. Unele vin cu șoferii, eu de unde săștiu care sunt prostituate?”. Deși a încercat săse scuze în fața polițiștilor, femeia a primit o amendăîn valoare de 1.500 RON.       

Ultima descindere a fost în comuna Budești, unde, într-o parcare turcească , am întâlnit o singurăprostituată. Simona din că limănești are 34 de ani. Ea a fost plecată10 luni în Danemarca, iar de aproape 2 luni s-a întors în țară. „Am venit aici ca să măangajez ca bucă tăreasă. Nu măprostituez. Am un prieten în Danemarca cu care vreau să măcă sătoresc” a mințit femeia.

Degradare umană, la cote maxime

Razia a durat mai bine de 5 ore După care cele trei echipe s-au întors la sediul poliției din Vâlcea. Ajunși aici, ni s-a spus că , în aceiași noapte, mai fusese organizatăo razie în oraș, în urma că reia, polițiștii amendaserămai multe prostituate. Le-am găsit dând declarații, nerăbdătoare săplece de acolo, pentru a se întoarce, din nou, la „locul de muncă „.

Am discutat cu ele și am aflat câteva povești uimitoare. Stela Rejmiveș, 18 ani, din Băbeni, practică prostituția de la 16 ani. Face asta pentru hranăși haine și susține că obține, pe seară, în jur de 1-2 milioane lei vechi. Nu i-ar plăcea un alt loc de muncă . Cel puțin așa susține ea.  Ionela Claudia Lupan, 17 ani, din Râmnicu Vâlcea, ne-a mărturisit că face în jur de 50 RON pe seară. „Am ajuns să măprostituez După ce o fatăm-a dus pe traseu împreunăcu sora mea mai mare”, ne-a explicat ea. Maria Lupan, 31 de ani, sora Ionelei, nu ne-a putut spune cu exactitate de când practică această meserie, afirmând cu un aer de superioritate că ea este o veterană. După câteva minute de gândire a adăugat: „Măprostituez de foarte mult timp”. Ne-a mai spus însă că o face pentru că părinții ei nu aveau cu ce săo întreținăpe ea și pe ceilalți 7 frați (5 fete și 2 băieți). Elena Ursu, 26 de ani, din Horezu, ne-a povestit că practică această meserie de la vârsta de 15 ani. „Am stat 5 luni la soru’mea la Avrig-Sibiu, împreunăcu concubinul meu. Am fost angajatăla o fermă, mulgeam vacile. Toți banii pe care îi câștigam mi-i lua concubinul meu. Nu am mai suportat și m-am întors în oraș hotărâtăsă măîntrețin singură. Deci, nu am făcut asta tot timpul. Vreau săvăspun, pentru că nu măferesc de nimeni, că am fost și 4 luni în închisoare din cauza asta” – a zis tânăra.  Elena ne-a povestit că face maxim 2 milioane pe lună, dar că existăși luni mai profitabile, în care ajunge chiar și la 10 milioane lei vechi. „Vara scoți buricul afară, îți iei o fustăscurtă, un decolteu și «agăți» mai mulți” – ne-a zis ea, veselă.

Una dintre cele mai vorbărețe fete a fost Veronica Petrescu, 23 de ani, din Drăgășani. Practică această meserie de 8 ani și nu se rușineazădeloc în fața aparatului de fotografiat, ba din contră, pozeazăîntr-o adevăratăvedetă. Are un băiat în vârstăde 7 ani și acesta este singurul mod prin care îl poate întreține. Întrebatăcine este tatăl copilului, a răspuns că este vorba de un om influent și nu-i poate dezvălui numele. Veronica ne-a lăsat impresia unei fete mulțumite de cariera sa, pe care nu ar schimba-o pentru nimic în lume.

 

În loc de concluzii

La sediul poliției, femeile au fost identificate, amprentate și amendate. Fiecare dintre ele a fost sancționatăcu 500 RON. Tarifele de pe Valea Oltului variazăîntre 5 lei și 20 de euro pentru sexul normal, în timp ce „urgența” (sexul oral) ajunge până la 40 de euro. În urma raziei, s-au aplicat 12 sancțiuni în valoare de 5.250 lei. Toți administratorii localurilor controlate au fost atenționați, cu privire la tolerarea practică rii prostituției în incinta localurilor pe care le dețin. Asemenea acțiuni vor fi reluate în curând atât de polițiștii S.I.C. cât și de polițiștii orașelor Brezoi și că limănești.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.