Acasă Arhiva Blestemul naturii

Blestemul naturii

Natura Continuă săse dezlănțuie neiertătore în România. Ploile torențiale din ultima perioadă au afectat numeroase regiuni ale țării. Mii de gospodării au fost afectate, iar zeci de drumuri naționale au fost blocate pentru mai mult timp. În zonele afectate, se lucrează, în prezent la readucerea la normal a că ilor de comunicații si alimentării cu energie electrică , precum și la strângerea cadavrelor de animale, pentru a preveni izbucnirea unor epidemii. Ultimul bilanț al inundațiilor arată: 8 morți, 4 persoane dispărute, 65 localități afectate din 12 județe.

Astfel, Ministerul Mediului și Gospodăririi Apelor a transmis, zilele trecute, o avertizare hidro-meteorologică conform că reia, în perioada,  30.06.2006 ora 12.00-02.07.2006 ora 3.00 se vor înregistra ploi abundente, vijelie și grindină.  În intervalul 30.06.2006 ora 16.00-03.07.2006 ora 12.00, sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie cu efect de inundații locale și creșteri semnificative de debite și niveluri pe râurile din bazinul hidrografic Olt.

Prognoza prevede că fenomenele meteorologice periculoase se suprapun pe mai multe județe printre care și Vâlcea. În calitate de președinte al Comitetului județean pentru situații de urgență, prefectul Anuța Handolescu a dispus ca, la nivelul comitetelor locale pentru situații de urgență, evoluția fenomenelor enunțate săfie monitorizatăcu toată atenția.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.