Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Autoritățile locale se pregătesc pentru caniculă

Puncte de acordare a asistenței medicale în centrul Râmnicului

Directorul ASP Vâlcea, Adriana Gheniță, a trimis adrese că tre Primăria Rm. Vâlcea și Primăria Drăgășani în care trăgea un semnal de alarmăasupra necesității unor puncte de acordare a asistenței medicale în zonele aglomerate din municipiu. până acum, aceste corturi nu au fost amplasate, însă sperăm ca în cel mai scurt timp autoritățile locale săținăcont de necesitățile vâlcenilor

 

Serviciul de ambulanțăși unitățile de primiri urgențe sunt în alertădatoritătemperaturilor mari din ultimele zile. Nu mai departe de zilele trecute, Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a solicitat Autorităților de Sănătate Publică (ASP) județene săamenajeze, în corturi, puncte de acordare a asistenței medicale primare și distribuire de apăpotabilăîn zonele cele mai aglomerate. Numai că , pentru acest lucru directorii ASP au nevoie de sprijinul autorităților locale. Directorul ASP Vâlcea, Adriana Gheniță, a trimis adrese că tre Primăria Rm. Vâlcea și Primăria Drăgășani în care trăgea un semnal de alarmăasupra necesității unor astfel de puncte de acordare a asistenței medicale. până acum, aceste corturi nu au fost amplasate, însă sperăm ca în cel mai scurt timp autoritățile locale săținăcont de necesitățile vâlcenilor.

Medicii atenționează

În ultimele comunicate de presă, medicii îndeamnăpopulația sărespecte câteva reguli de bazăîn perioada caniculară. „În această perioadă , oamenii trebuie săconsume mai multe lichide decât de obicei. Prin transpirație, odatăcu apa, organismul  pierde și săruri minerale și vitamine. Din aceaste motive pot săaparăoboseala, stare de disconfort și de cele mai multe ori se produce agravarea  simptomatologiei în cazul unor boli cronice (afecțiuni cardiace și respiratorii). Se impune consumarea a cât mai multe lichide, doi – patru litri pe zi, cu precizarea că acestea  nu trebuie  băute  prea  reci. Indicat este și consumul de legume și fructe, care asigurăun aport de săruri și vitamine organismului. Consumând cât mai multe fructe și legume mai ales crude,  dispare senzația de sete Continuă . Se mai pot consuma ceaiuri că lduțe, ușor îndulcite cu zahăr sau îndulcitori artificiali, la temperatura camerei. Acestea pot fi de soc, de mușetel, de sunătoare, dar mai ales de urzici, acesta din următaie senzația de sete. Se va evita consumul de mâncă ruri grase, alimente preparate cu maioneză, consumul excesiv de cafea sau de gheață. Se vor evita zonele aglomerate, mai ales dacă nu au o ventilație corespunzătoare. Bolnavii cronici nu trebuie săuite săîși ia medicamentele recomandate de medic și săevite, pe cât posibil, deplasările pe distanțe mari” – scrie în ultimul comunicat.