Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Anti-americanismul european al liberalilor este unul susținut de Rusia

Dacă în 2004 am votat pentru Alianța DA pentru că erau implicați în această defunctăalianțăliberalii și democrații, acum o spun cu mâna pe inimăcă am ajuns la capătul puterilor de a înțelege ce se întâmplă. Un președinte fără prea multe puteri, conform Constituției, este vinovat pentru secetă, ploi ori tot ceea ce scoate pe „gura-i slabă”, iar un ministru care trebuie săreprezinte imaginea României este „prost” de gurăși nu are nimic de suferit? Traian Băsescu a avut dreptate atunci când nu a vrut săsemneze decretul de numirea lui Cioroianu la Externe. A știut cam ce potențial are acesta ca șef al diplomației române. Faptul că ministrul de Externe a propus public soluția ca statul român săcumpere un teren în deșertul egiptean pentru a-i plasa pe cei care fac de râs România este o încă lcare gravăa legislației românești și europene și reprezintăo măsurăde tip nazist. O provocare. Cum poate săgândească un diplomat ca statul român să-i ducă pe țigani în Egipt?

Din zi în zi, guvernul face câte o gafă, ca săne convingăde incapacitatea lui de a conduce această țară , dar, în fapt, face jocurile unei puteri străine că reia nu-i convine că suntem intrați în UE și am ajuns aliați ai americanilor. Nu înțeleg de ce se face atâta caz de fapta acelui țigan, cetățean român, Mailat. Cui folosește culpabilizarea românilor? Cu maturitate, se poate înțelege că vecinul de la răsărit, ar avea numai foloase din actuala criză. Rușii nu s-au împăcat niciodatăcu integrarea noastrăeuro-atlantică , iar scandalul creat le trezește speranțe. Problemele României în UE pot fi date ca exemplu și Ucrainei. Sunt bineînțeles și fațete perverse care schimbăfața lumii și care se strecoarăîntre legendăși istorie spre eternitate! Iatănumai un exemplu:

Răscoala țăranilor români din 1907 a avut la bazăsărăcia cruntăla care era supusăpopulația rurală, în momentul când ultimele familii boierești s-au îndreptat spre orașe, lăsând pradăarendașilor moșiile părintești. Se suprapune peste această neșansăa țăranului român și descoperirea mașinii cu abur care, până în anii ’20, la înființarea burselor de grâne de la Galați și Brăila, aveau săcare din America, în uriașe vapoare cu aburi, incredibile cantități de grâu și porumb, dărâmând fragila economie a satelor românești. Ei bine, dincolo de aceste argumente care au o logică oarecare, se spune că 1907 a fost doar un experiment masonic sau un preludiu al „Marii Revoluții din Octombrie” care avea săschimbe fața întregii lumi.

Serviciile de siguranțăromâne, au adus dovezi de netăgăduit că Greva de la Lupeni, din 1929, a fost pusăla cale de NKVD. Bineînțeles că Guvernele comuniste ale României nu puteau săfacă publice dovezile existente.

Nici Iliescu n-a avut acest interes. Nu trebuie săfii nici politician, nici istoric, pentru a constata că evenimentele recente din Georgia, se desfășoarăDupă același tipar. Dacă în România rușii au o rețea imensăde agenți de influență, în frunte cu Brucan, Patriciu și Iliescu, prin deducție logică , înțelegem că în Georgia, lucrurile stau și mai rău pentru georgieni în această privință. Este de așteptat ca Guvernul portocaliu al Georgiei săfie dărâmat în viitorul foarte apropiat.

Lucrul de care rușii se tem cel mai tare, este crearea unei breșe în rândul statelor foste sovietice. Beneficiind de sume enorme încasate din creșterea prețului petrolului, Putin își permite acum săcumpere chiar și un Prim-ministru italian. Probabil că cheltuielile necesare în cazul României se situeazăundeva pe la a zecea parte din prețul plătit în Italia.

Parcă în România nu au fost italieni care au săvârșit infracțiuni? Chiar și omor și guvernul italian ne-a cer cerut nouăiertare? De-a lungul timpului au existat mai multe acuzații și dezvăluiri despre legăturile actualilor conducă tori ai Italiei cu Moscova, care se opune din răsputeri integrării euro-atlantice a României. De la președintele Italiei, Giorgio Napolitano, bătrânul comunist care în 1956 a salutat invazia URSS în Ungaria, până la Romano Prodi, acuzat că prin firma sa de consultanțăNomisma, aflatăîn joint-venture cu Institutul Plehanov din Moscova, filialăa KGB, și-a umplut buzunarele cu ruble.

La începutul acestui an, acuzațiile de apartenențăla KGB au început din nou săcurgăla adresa lui Romano Prodi. Alexandr Litvinenko, fostul agent KGB, asasinat la Londra cu poloniu a declarat că știa de la un alt agent KGB, pe nume Trofimov, mort la rândul său, că „Prodi este omul nostru”. Litvinenko a fost ucis pentru că spunea adevărul despre Putin și planul lui de a reface KGB-ul, de a reinstaura totalitarismul în Rusia, de felul în care a Putin a pus la cale atentatele împotriva rușilor pe care le-a folosit ca pretext pentru declanșarea războiul din Cecenia și alte mârșăvii ce s-au întâmplat sub ochii și cu încuviințarea tacităa multor capete luminate ale „lumii libere”. În acest context, atacul unor demnitari și politicieni italieni asupra României, prin cazul Mailat, nu este întâmplător. El a apărut tocmai acum când Rusia contestăscutul anti-rachetăpoziționat în Polonia, cât și baza americanăde la Kogălniceanu. Lupta dintre Rusia și UE care dorește sprijinul American (NATO) pentru crearea unui sistem defensiv are urmări importante și pe scena politică românească .

Este cunoscutăpoziția PSD și PNL pentru retragerea trupelor românești, cât și criticile aduse privind baza americanăde la Kogălniceanu. Tocmai când liberalii lui Tăriceanu sunt amenințați cu dezastrul politic, un alt liberal (de data asta elvețian) a considerat necesar sălanseze un nou scandal politic despre România. Poziția liberalilor europeni nu este o surpriză. Ei susțin „cauza” lui Tăriceanu, care la rândul lui reprezintăinteresele acestora în România implicit interesele Rusiei în acest conflict al războiului rece dintre UE și Moscova. Din nou, liberalii patricieni demonstreazăcă se găsesc la polul opus intereselor poporului român și nu urmăresc decât menținerea cu orice preț la putere pentru a asigura și proteja interesele cercurilor politice și de afaceri cu orientare rusofonă. Ceea ce se întâmplăastăzi seamănăfoarte bine cu ceea ce se întâmpla acum 40 de ani. Prin anii ’60, vedeai manifestații grandioase în țările NATO contra instalării rachetelor americane. Anglia era împânzităde lanțuri umane care protestau.

Mișcarea ecologistăbloca cât putea dezvoltarea industrialăa occidentului. Reușita în Germania a fost totalăpentru că nemții au închis centralele nucleare și acum sunt dependenți de energia rusească . După prăbușirea imperiului sovietic, toate acestea s-au dovedit a fi finanțate de Moscova.
Credeți că trebuie multăimaginație ca săînțelegem de unde pleacă antiamericanismul european?