Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ambulanta a omorat un om

G. Ovidiu de 40 ani, fără ocupație, din Rm. Vâlcea era întins pe mijlocul drumului, când un autoturism a trecut peste capul lui

         Un grav accident de circulație, soldat cu moartea unui bărbat, a avut loc în seara zilei de 24 spre 25 iulie a.c., în jurul orelor 23.00 în interiorul localității Prundeni. G. Ovidiu de 40 ani, fără ocupație din Rm. Vâlcea era întins pe mijlocul drumului, când un autoturism a trecut peste capul lui. Șoferul a părăsit locul accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, care au luat măsuri de că utare și identificare a acestuia. Accidentul a fost anunțat de șoferul unei ambulanțe, care le-a spus polițiștilor că era în trecere și a văzut corpul neînsuflețit întins pe șosea.

         Cel care a anunțat accidentul era chiar autorul lui

         Imediat, la fața locului au apărut polițiștii Serviciului Poliției Rutiere, ai Serviciului de Ordine Publică , ai Serviciului Criminalistic, și ai Poliției orașului Drăgășani. În urma investigațiilor și cercetărilor, autorul accidentului a fost identificat După 6 ore în persoana șoferului de la Ambulanța Drăgășani, care anunțase incidentul. Acesta se numește  Nicolae Stoiculescu, domiciliat în comuna Lungești. Poliștiștii au refăcut firul evenimentelor și au descoperit că în seara respectivă, Stoiculescu se întorcea de la Maternitatea Rm. Vâlcea, unde transportase o gravidă. În ambulanță, se mai afla și un asistent medical, Stănică Florea. În localitatea Prundeni, șoferul Ambulanței a trecut cu roata dreapta fața peste capul victimei, G. Ovidiu, de 40 ani, din Rm. Vâlcea, care era culcat cu capul pe partea carosabilă, perpendicular pe axul drumului. Gândindu-se probabil că va scă pa basma curată, Stoiculescu a anunțat accidentul și și-a văzut liniștit de drum. însă , pus în fața probelor adunate de polițiști, șofeul nu a mai avut încotro și și-a recunoscut fapta.

În legătură cu acest incident, adjunctul inspectorului șef al IJP, comisar Florian Marin, a menționat: „Șoferul ambulanței a dat dovadă de lașitate când a fugit de la locul accidentului. El va fi cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și fugă de la locul accidentului. Vreau să înțeleagă toți conducă torii auto care încalcă regulile de circulație că Vâlcea nu este sat fără câini și că vor fi prinși ori de câte ori încalcă legea”.

         Spre luare aminte

         Serviciul Poliției Rutiere Vâlcea reamintește participanților la trafic, încă o dată dacă mai era nevoie conținutul art. 69 din OUG 195 / 2002 :

ART. 69 (1) Conducă torul implicat într-un accident de circulație de pe urma că ruia a rezultat moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății unei persoane este obligat să ia măsuri de anunțare imediată a poliției, să nu modifice sau să șteargă urmele accidentului și să nu părăsească locul faptei. (2) Orice persoană care este implicată sau are cunoștință de producerea unui accident de circulație soldat cu moartea sau vătămarea integrității corporale ori a sănătății uneia sau mai multor persoane, precum și în situația în care în eveniment este implicat un vehicul care transportă mărfuri periculoase este obligată să anunțe de îndată poliția și să apeleze numărul unic pentru urgențe 112, existent în rețelele de telefonie din România.Polițiștii de la circulațierecomandă, cu această ocazie, tuturor conducă torilor auto implicați în accidente rutiere soldate cu victime omenești să nu părăsească locul producerii evenimentului decât După încuviințarea primită din partea organului de cercetare, pentru a nu adăuga o faptă foarte gravă la fapta comisă.