Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Amânarea alegerilor europarlamentare, o bătaie de joc la adresa electoratului

” Romeo Rădulescu, candidatul PD Vâlcea, considerăcă

” „Aș dori să-i spun domnului Nicolae că problema europarlamentarelor nu este o problemăindividuală, cum, probabil, crede dânsul. Voi fi mulțumit dacă , la alegerile europarlamentare voi reuși săaduc voturi în plus pentru partidul din care fac parte. Fiecare are punctul său de vedere și își știe scopurile în viață. Ion Nicolae a demonstrat de mai multe ori că umblăDupă ciolan și că -l intereseazănumai poziția”, mai crede Romeo Rădulescu, candidatul democraților vâlceni la alegerile europarlamentare

 

” Rep.: Domnule Romeo Rădulescu, sunteți candidatul Partidului Democrat, Filiala Vâlcea pentru alegerile europarlamentare. Cum comentați hotărârea de amânare a alegerilor pentru Parlamentul European?

” Romeo Rădulescu: Cred că este o neseriozitate din partea Guvernului Tăriceanu. Din cauza acestei amânări, relațiile noastre cu reprezentanții Uniunii Europene nu vor fi dintre cele mai bune. De aceea, miniștrii Partidului Democrat nu o săsusținăsau săvoteze această decizie privind amânarea. Nu demult, s-a luat hotărârea, de comun acord, ca data alegerilor pentru Parlamentul European săfie pe 13 mai 2007. Acum, mi se pare o bătaie de joc la adresa electoratului sărăspunzi unei somări a PSD-ului de a amâna.  

” Rep.: În condițiile în care, de fiecare dată, liderii PD și cei PNL au puncte de vedere total opuse, considerați că se mai poate vorbi de o Alianță?

” R.R.: Părerea mea personalăeste că , în aceste condiții, nu se mai poate vorbi de o Alianță. însă , așteptăm o decizie de la centru în această privință. Cât despre Alianța D.A la nivel județean, toată lumea cred că s-a văzut, de-a lungul timpului, ce fel de relații am avut cu liberalii.

” Rep.: Liberalul Ion Nicolae a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că șansele dvs. la alegerile europarlamentare sunt „zero barat”. Cum îi răspundeți?

” R.R.: Nu vreau sărăspund acestei afirmații. În schimb, aș dori să-i spun domnului Nicolae că problema europarlamentarelor nu este o problemăindividuală, cum, probabil, crede dânsul. Toți candidații de pe listele Partidului Democrat, indiferent că suntem pe poziții fruntașe sau nu, trebuie săaducem un aport pentru a ridica partidul. Nu țin săajung pe un scaun din Parlamentul European cu orice preț. Voi fi mulțumit dacă , la alegerile europarlamentare, voi reuși săaduc voturi în plus pentru partidul din care fac parte. Fiecare are punctul său de vedere și își știe scopurile în viață. Ion Nicolae a demonstrat de mai multe ori că umblăDupă „ciolan” și că -l intereseazănumai poziția. Eu nu sunt așa    

” Rep.: Deplasările consilierilor locali în America, Italia, Germania sau Anglia sunt privite, de o parte a presei locale, ca „pierderi de timp” și bani în exces cheltuiți din bugetul local. Sunteți de aceiași părere?

” R.R.: La prima vedere, este o suspiciune normală. însă , După cum bine știm, România în următorii ani trebuie săabsoarbă33 de miliarde de euro. Acești bani se pot absorbi numai prin proiecte. Dacă o parte din oamenii de afaceri, pentru că din delegație fac parte și oameni de afaceri, și o parte a administrației locale merg în diferite țări și văd lucruri ce pot fi aplicate și la noi în Râmnic, atunci vom avea parte de proiecte viabile. Numai așa vom putea absorbi toți banii. Sănu uităm că țările ce au aderat înaintea noastrăla U.E nu au reușit săfolosească decât circa 55% din fonduri. De ce? Pentru că nu au avut proiecte bine făcute. Aceste deplasări în străinătate ne ajutăsăvedem ce putem adapta la administrația localădin Râmnic. Dacă privim așa, aceste deplasări sunt necesare, însă , dacă te uiți strict la banii tăi din buzunar, ele devin inutile. Eu vreau săcred că ne îndreptăm spre viitor și nu ne mai întoarcem la comunism când erau patru oameni pe stradăși patru mașini. Acum, în scurt timp, ne vom sufoca dacă nu facem ceva. Trebuie săgăsim soluții pentru a rezolva problema traficului. 

” Rep.: Credeți că singura soluție de rezolvare a problemelor dintre Primărie și Parcomat este rezilierea contractului?

” R.R.: Nu, eu nu sunt de acord cu rezilierea contractului, ci cu respectarea legislației. Firma Parcomat trebuie să-și respecte angajamentele din contractul de concesiune. Consider că este nevoie de o firmăde genul acesta care săfacă curățenie în oraș, pentru că sunt foarte mulți care-și parcheazămașinile aiurea. Eu cred că firma Parcomat poate săfacă această treabă, însă săo facă corect și în termeni legali.

” Rep.: Din punctul dvs. de vedere, care sunt principalele probleme cu care se confruntă administrația localădin Râmnic?

” R.R.: Cea mai gravăproblemăla ora actualăeste legatăde retrocedarea proprietăților confiscate abuziv de că tre primărie. această problemăa persistat pe timpul tuturor guvernărilor din ’90 și până astăzi. Numai în momentul în care se va termina cu retrocedarea terenurilor, primăria se va putea ocupa strict de partea de administrare și de viitorul municipiului. Acum este foarte greu. Cred că 20% din personalul primărie se ocupăde retrocedări, care ne consumăfoarte mult timp și bani. Din păcate, o soluție viabilăpentru rezolvarea acestei probleme nu o putem da noi, la nivel local.

Claudia Stanciu