Acasă Arhiva ALEXANDRU ROȘU, PRIMARUL DIN BUJORENI A COMIS UN FALS GROSOLAN, ÎNCERCÂND SĂ-L...

ALEXANDRU ROȘU, PRIMARUL DIN BUJORENI A COMIS UN FALS GROSOLAN, ÎNCERCÂND SĂ-L FAVORIZEZE PE DELATORUL CRINU POPESCU

Sub privirea îngăduitoare a oamenilor legii
În condițiile existenței unor mari disensiuni între publicațiile locale – când unele ziare critică și altele spalăimaginea celor vizați – iatăcă un subiect de o gravitate ieșitădin comun a făcut ca întreaga presăvâlceană săvorbească aceeași limbă, declanșând o campanie de presăfuribundă. Este vorba despre ilegalitățile comise de cel mai controversat om de afaceri de pe meleagurile noastre – Crinu Popescu-Rovimet, delatorul primarului Râmnicului. Dovedind, pentru a mia oară, că nu știe sărespecte legea și pe ai săi concetățeni, afaceristul de carton construiește un ansamblu de locuințe în zona Nord a municipiului Rm. Vâlcea, în cartierul privat Primăverii, sfidând societatea și cumpărând conștiințe. La semnalele ziariștilor, mai toate organele județene s-au sesizat despre ilegalitățile produse, însă , de neexplicat, nu se iau măsuri pentru stoparea construcției, pentru dispunerea încadrării în prevederile legii și pentru tragerea la răspundere a investitorului.
Ion Nicolae „blajinul”
Numele de Ion Nicolae nu-i este străin nici unui râmnicean și individul este asimilat „omului pisică „, antonimul calității sale de șmecher politic itinerat, mare liberal candidat la Primăria Râmnicului și nu în ultimul rând, cu voia deputatului Emilian Frâncu, mare inspector șef al Inspectoratului Teritorial în Construcții Vâlcea. În această ultimăcalitate, lui „Nelu al Frâncului” i s-a cerut săse lase de pomeni și sădea fuga la Bujoreni, pentru a constata că afaceristul delator Crinu Popescu construiește trei blocuri de locuințe (și nu unul cum s-a prevăzut în autorizația inițialăde construire), că primarul comunei Bujoreni – Alexandru Roșu (pe raza acestei comune se construiește ansamblul de locuințe) a semnat autorizația de construire și în locul secretarului comunei, că este pusăîn pericol viața viitorilor locatari ai blocurilor, prin folosirea de BCA-uri la fundație, că locuința are fosăseptică pentru cele peste 20 de familii ce vor locui aici (lipsesc wc-urile in apartamente) etc., etc. Într-un târziu, După preluarea subiectului de că tre presa care conteazăîn județ și După scandalul iscat, Ion Nicolae s-a deplasat la fața locului, a văzut, a dialogat și a plecat, dovedindu-se extrem de blajin cu actele de indisciplină în construcții relevate și cu tupeul investitorului amintit. In jurul abuzivului investitor au facut zid, la ordinul deputatului Emilian Francu, toti liberalii promovati de el in functiile cheie ale sanctionarii ilegalitatii.
Primarul Roșu
Imediat După semnalarea cazului, reporterii noștri s-au deplasat la fața locului, au luat act de realitatea indisciplinei in constructii manifestatăde investitor și, apoi, s-au deplasat la primăria comunei Bujoreni pentru a-l consulta și pe șeful administrației publice locale. Alexandru Roșu – primarul localității se afla în concediu la mare, dar s-au putut lua informații de la  viceprimarul Ion Roman și de la secretarul Constantin Presură. Primul – înlocuitorul de primar pe timpul concediului acestuia, a afirmat că pentru locuința construităde Crinu Popescu s-a eliberat o autorizație de construire, încă din luna februarie, dar nu mai știe nimic despre ea, primarul păstrând-o în fișet. Cel de-al doilea, secretarul Constantin Presurăs-a detașat de situația supusăverifică rii jurnalistice, spunând că nu știe nimic despre autorizație și că dumnealui nu a semnat nimic pentru investiția lui Crinu Popescu. În acest sens, păstram la dispoziția organelor de anchetăînregistrarea fonică a declarației, pentru că – până la urmă- supus unor interese care (nu) ne scapă, Constantin Presurăs-a dezis, devenind co-părtaș la un fals grosolan. Imediat După dialogul cu cei doi oficiali din Bujoreni, a fost sunat telefonic și primarul Roșu – aflat într-o stațiune la mare, care ne-a declarat: „Investitorul are autorizare de construire. Tot ce face este absolut legal. Una din autorizații se aflăla Crinu Popescu, alta la Inspectoratul în Construcții și cea de-a treia este la mine, încuiatăîn birou. Peste câteva zile voi veni acasăși o voi arăta celor interesați”. până în acest stadiu al discuției cu primul om al administrației din Bujoreni, primarul nu a mințit cu nimic. Autorizația a fost emisăcu numărul 05 în data de 05.02.2007 și s-a aflat la dumnealui, sub cheie. De ce, oare? Doar primarul și Crinu Popescu știu..
Cine minte?
După întoarcerea acasă, primarul Roșu nu s-a mai ținut de cuvânt și a evitat constant întâlnirea cu presa. Doar telefonic a mai putut fi găsit. Ca atare, nu a prezentat autorizația de construire și nici nu a vrut sădea explicații de ce secretarul primăriei nu știe nimic despre acest act oficial, afirmând cu tărie că nu a semnat nimic, deși realitatea s-a dovedit, până la urmăa fi alta Redăm fragmente semnificative, din convorbirea purtatăcu secretarul C. Presură: „Eu nu am văzut autorizația. ( ) Niciodatănu am văzut-o. ( ) Nici inginerul cu ăsta zii care semneazăde specialitate ( ). Registrul unde se noteazăe la primar El le eliberează, el scrie acolo ( ). Domne, eu nu am semnat nici o hârtie”.
 
Prima autorizație
Cu toate că primarul Alexandru Roșu nu a vrut săne prezinte autorizația solicitată, pe că i specifice, am intrat în posesia ei. Eliberatăla 5 februarie 2007, autorizația permite construirea unei locuințe – demisol, parter, etaj și mansardă, apreciindu-se o valoare constructivăde 379.600 RON. Pe pagina a II-a a autorizației se poate vedea că primarul Alexandru Roșu a semnat atât pentru autoritatea pe care o reprezintă, cât și pentru secretarul primăriei. Acest lucru dovedește că , la început, secretarul Constantin Presurănu a mințit
 Un fals grosolan
După izbucnirea scandalului, lucrurile au început săse precipite. Crinu Popescu, Alexandru Rușu, dar și șeful ITM – Ion Nicolae, puși cap în cap, au că utat o soluție salvatoare. În șantierul deja aflat în activitate, locuința aprobatăca fiind compusădin demisol, parter, etaj și mansardăse divizase în trei blocuri, având compoziția de demisol, parter, DOUĂ ETAJE și o mansardă. Deci cu mult mai mult cu cât se aprobase. Absolut în afara autorizației și în afara legii. Și pentru că trebuia găsităo soluție salvatoare, domnul primar a eliberat o nouăautorizație, cu același număr de înregistrare, la aceeași dată, permițând – de data asta – săse construiască altceva (D+P+2E+M), în valoare de 454.500 RON, însă sub aceeași denumire: locuința. Pe ultima paginăa actului oficial falsificat au semnat, de data aceasta, primarul Roșu, secretarul Presurăși un arhitect, altul decât cel care a proiectat imobilul inițial.
Concluzii
O simplă privire aplecatăpe cele douăautorizații, creeazăși unui diletant imaginea falsului grosolan produs în înscrisuri oficiale, infracțiune comisăde primarul comunei Bujoreni. Elementele infracțiunii sunt evidente și dovedesc o înțelegere ulterioarăîntre Crinu Popescu și Alexandru Roșu, dar și multăîngăduințădin partea inspectorului șef al ITC – Ion Nicolae. Dacă investitorul, dominat de o megalomanie aflatăîn recidivă- nu s-ar fi abătut de la prevederile autorizației inițiale emisăîn 5 februarie 2007, primarul aflat acum în afara legii ar fi rămas un cetățean cinstit și onorabil al comunei Bujoreni. Dar Crinu Popescu are ce are cu primarii și vrea să-i compromită. Trecutul îl demască . Din informațiile în posesia că rora ne aflam, am dedus că și în acest caz îngăduința oamenilor legii, dar și a lui Ion Nicolae – ITC este foarte mare. Ne-am așteptat ca reprezentantul guvernului în teritoriu – prefectul 
A mai rămas puțin timp și pentru salvarea onoarei instituțiilor implicate în redresarea situației, se cuvine săse intervinăenergic, dispunându-se sistarea lucrărilor și demolarea construcției și așa destul de fragilă, După cum se vede și cu ochiul liber, la fundație. În perioada următoare, problema va fi analizatăla fața locului de procurori ai DNA și specialiști în inspecția în construcții din Craiova și București, aplicându-se legea. Dovedit de noi, pentru a cincea oară, în greșealăflagrantă, Ion Nicolae – inspectorul șef al ITC – se aratăbinevoitor cu aceia care știu săfie „onorabili” cu toatălumea din județ, tolerând acte grave de indisciplină în construcții. Și, ceea ce este sfidător, până acum, îl reprezintăfaptul că Ion Nicolae nu se obosește sărăspundăopiniei publice la semnalele transmise prin presă, creând mari suspiciuni privind autoritatea și seriozitatea sa, amplificând suspiciunea că de când este mare șef la Inspectoratul în Construcții Vâlcea averea i-a crescut simțitor.
PS – Intr-o discutie neoficiala purtata de Crinu Popescu cu un interpus al nostru, acesta a mentionat ca va continua activitatea de construire, pentru ca nu este vina sa, ci a primarului Rosu. „Eu nu am nici o vina” – a zis aceasta (si banda magnetica o poate confirma). „Am aprobare si gata. Sa se spele pe cap Rosu cu ce spun aia din presa. Vina ii apartine…(…)”. Avem mostra compromiterii unui alt primar, deprindere exersata mult de acest individ cunoscut ca fiind lipsit de scrupule.
 
image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.