Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ai pierdut mergi mai departe

          Este îndemnul spiritului olimpic pe care i-l transmit pe această cale primarului Mircia Gutău. Menținerea lui în stare de arest, printr-o sentință a Curții de Apel Pitești, ar putea fi demoralizatoare. Circul declanșat de procurorii bucureșteni ai DNA, cu largul concurs al unor judecă tori ai Curților de Apel, pare să nu se mai termine. S-a ajuns într-o situație aproape de neînțeles. Instanțe de fond, ale Tribunalelor București (una) și Rm. Vâlcea (două ) dispun punerea primarului nostru în libertate și judecarea cauzei, în care este implicat, în această stare, și de fiecare dată, instanțe ale Curților de Apel din București și Pitești anulează sentințele colegilor lor. Orice individ matur, care poate să gândească despre viitor, trebuie să ceară public ca judecă torii ce au greșit prin sentințe să fie anchetați și trimiși în judecată alături de primarul Râmnicului sau în locul lui. Se subînțelege că trei instanțe au greșit. Și dacă au greșit, judecă torii trebuie să-și primească pedeapsa, în litera și spiritul legii. Parodia din ziua de sâmbătă, 16 septembrie 2006, cea de la Curtea de Apel Pitești, reprezintă un semnal de alarmă pentru democrație. A început dictatura DNA și libertatea individului este pusă grav în pericol. S-a născut o instituție care, prin câțiva reprezentanți ai ei, se situează deasupra Legii. Articolul 19, din Constituția României, a devenit desuet. În cazul nostru, cea de-a treia victorie a DNA a avut un scenariu prestabilit la București. Și iată pe ce ne întemeiem afirmația. Pe când trebuia ca să aibă loc procesul la Curtea de Apel – Pitești (vineri, 15 septembrie 2006) reprezentantul Rompres, din Rm. Vâlcea, a contactat-o pe Livia Săplăcan purtătoarea de cuvânt a DNA, întrebând-o ziua și ora când va avea loc procesul.

          Aceasta i-a răspuns că ziua prestabilită pentru proces este vineri (15 septembrie), dar că în acea zi nu va avea loc ședința de judecată. Informația ne-a surprins pe toți, pentru că , prezenți la Pitești, așteptam să fie aduși arestații și să înceapă judecata. Ceea ce s-a și întâmplat, până la urmă. Numai că purtătoarea de cuvânt a DNA a avut dreptate. Ședinșa s-a amânat pentru a doua zi, deoarece în completul de judecată stabilit, se aflau doi dintre cei trei judecă tori argeșeni care i-au respins  odată  lui Mircia Gutău cererea de punere în libertate. A urmat recuzarea celor doi și reprogramarea ce ne-a fost transmisă. Din acest moment, am simțit că împotriva arestaților din dosarul Gutău- Dicu, s-a ieșit la bătaie, la vedere. Purtătoarea de cuvânt ne-a dat semnalul.

          Soarta  celor doi oficiali vâlceni a fost prestabilită la București, chiar și în această încercare de restabilire a justiției cauzei. Cineva nu vrea ca primarul să se judece în libertate și, pe diverse că i, i se cere să demisioneze din funcție pentru a putea obține o soluție favorabilă zbaterilor sale. Pe complotiști îi interesează Primăria Râmnicului! Orice înțelegere a jocului din spatele cortinei mi-a devenit inexplicabilă,  în afara acestui deziderat. Primarul Mircia Gutău incomodează viitoare interese în municipiul Rm.Vâlcea. De aceea, noaptea am avut coșmar și supărarea s-a adăugat multor nemulțumiri generate de idioții înscriși în distrugerea celor aflați în suferință, insultelor și calomniilor ce le-am primit de la liderul liberal Emilian Frâncu, prin rușinoasa lui conferință de presă de contestarea interviului luat arestatului la Colibași, eveniment unde și-a dovedit întreaga lui valoare de comediant politic profesionist. Am plătit totul cu un preinfarct și, datorită acestui fapt, nu am mai putut participa la ședința judecă torilor de la Curtea din Pitești.

          Deputatul Frâncu poate dormi acum liniștit. Am stins pe jumătate motoarele și are pe conștiință două victime: primarul Gutău și pe mine. Dar mai ales, pe mine m-ar fi dorit redus la tăcere După aflarea veștii îmbolnăvirii, mi-a transmis printr-un SMS, un cinic: „Multă sănătate!”. Civilizat, nu? Pe această cale îi mulțumesc ipocritului și îl asigur că mai este mult până mă va reduce la tăcere. Și chiar dacă ar reuși acest lucru, bucuria mea este că muți jurnaliști din presa locală luptă au înțeles că trebuie apărată libertatea individului în fașa abuzurilor justiției și luptă, alături de noi, pentru ca nimeni să nu fie mai presus ca Legea și nimeni să nu mai fie arestat fără existența unor probe evidente, complete și concludente. Raportat la publicațiile ce apar pe piața presei locale, numărul ziarelor ce s-au dovedit ostile lui Mircia Gutău, nesocotind menirea de câine de pază al democrației, sunt doar patru. Iar semnatarii articolelor denigratoare, calomnioase și ordinare sunt cam tot atâția. Ziarele și ziariștii care scriu la comandă contra cost îi au în spate pe cei doi deputați vâlceni: Emilian Frâncu  și Aurel Vlădoiu. Nu-i cazul să-mi cer scuze vreodată. Rușinea județului nostru poartă aceste două nume și timpul va dovedi că nu am greșit cu nimic.  Acum, cu răbdare, ne-am pus pe așteptat, gândind optimist la strămutarea judecă rii procesului într-o altă localitate a țării unde instanțele nu se vor lăsa copleșite de intervenția politicului și unde DNA-ul va fi neputincios. Pentru că sunt zone ale țării unde cinstea și adevărul sunt la loc de cinste pe blazonul județului respectiv. Atunci și acolo, se va repune, cu succes, în discuție, judecarea cazului primarului nostru, pentru obținerea libertății lui.

          După batjocorirea libertății lui Ovidiu Tender, a urmat repetarea scenariului în cazul Gutău. Ovidiu Tender a reușit să-i învingă, până la urmă pe procurorii bucureșteni ai DNA, ceea ce i se va întâmpla și râmnicenului nostru, că ruia i se cere plecarea din fruntea primăriei. Demisia din funcție ar fi o prostie, dându-se satisfacție monștrilor fără suflet ce s-au dovedit interesați de funcție și de distrugerea unui primar care a făcut foarte multe pentru râmniceni și pentru municipiul Râmnicu Vâlcea. Tuturor celor care se bucură de necazul primarului Gutău, îmi permit să le transmit că istoria este regizor care împarte roluri de „compoziție” fiecă ruia, iar realizarea scenică nu este fără cusur, în oricare din aceste roluri. Deși politicienii au adeseori tendința de a nu respecta Constituția, care stipulează că „Nimeni nu este mai presus de lege”, vor plăti cu vârf și îndesat. Păcă tosul are nevoie de Hristos, domnilor deputați de Vâlcea. Este imposibil să scă pați din prăpastia păcatului în care v-ați afundat. Legea, negreșit este sfântă, și porunca este sfântă, dreaptă și bună. Veți vedea

Romeo Popescu