Acasă Arhiva Agentia isi desfasoara activitatea intr-un spatiu necorespunzator

Agentia isi desfasoara activitatea intr-un spatiu necorespunzator

     ” Iulian Răduică trage un semnal de alarmă „”noi dorim ca serviciile pe care le acordăm să fie performante. În momentul de Față persoanele cu handicap nu au un acces în clădire pentru că nu am avut posibilitatea să facem o rampă sau un lift. De asemenea, în fiecare dimineață pe holurile agenției este îmbulzeală pentru că nu dispunem de suficient spațiu”- a conchis Iulian Răduică

 

       Agenția județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vâlcea este un furnizor de servicii pentru persoanele în că utarea unui loc de muncă și în prezent oferă o gamă largă de facilități. Printre acestea se numără: consilierea profesională, medierea muncii, consultanță pentru inițierea unei afaceri, subvenționarea locurilor e muncă în care sunt încadrate persoane din rândul categoriilor defavorizate ale populației, acordarea de credite avantajoase pentru crearea de noi locuri de muncă și multe altele. „Principalul nostru obiectiv este acela de a duce toate aceste servicii pe care le oferim și în mediul rural. Foarte des ne deplasăm în localitățile unde sunt comunități de rromi pentru a le oferi consultanță. De curând, în Drăgășani și în Brezoi am demarat două cursuri de formare profesională: viticultor și lucrător în cultura plantelor și tâmplar parchetar. Spre surprinderea noastră la aceste cursuri s-au înscris peste 40 de rromi”– ne-a declarat Iulian Răduică , director executiv al AJOFM Vâlcea. De la începutul anului 2006, aproximativ 1.196 de persoane a apelat la agenție pentru a beneficia de formare profesională. Cele mai că utate meserii la ora actuală sunt constructor, vânzător, bucă tar, ospătar, barman în mediul urban, iar pomicultor, viticultor, horticultor, apicultor în mediul rural. „Ne-am propus ca până la sfârșitul anului să cuprindem la cursurile de formare profesională 1.500 de persoane. însă , la jumătatea anului am reușit să formă m aproape 1.200 de persoane. Formarea profesională este foarte importantă pentru integrarea României în U.E., iar la acest capitol noi suntem printre ultimele țări”– ne-a mai spus Iulian Răduică .

       O nemulțumire pentru directorul Răduică este aceea că la ora actuală, agenția își desfășoară activitatea într-un spațiu impropriu. De aceea, s-au făcut demersuri pentru ca, cel târziu în 2007, să se înceapă lucrările la un nou sediu. „Noi dorim ca serviciile pe care le acordăm să fie performante. În momentul de Față persoanele cu handicap nu au un acces în clădire pentru că nu am avut posibilitatea să facem o rampă sau un lift. De asemenea, în fiecare dimineață pe holurile agenției este îmbulzeală pentru că nu dispunem de suficient spațiu”– a conchis Iulian Răduică .

Claudia STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.