1

Adomniței și Svetlana, în „vizită” la Vâlcea

Gurile rele din Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea spun că se pregătește un control ” echipa ministerialăce va verifica toate actele din Inspectorat va fi condusăchiar de Svetlana Preoteasa, anonima liberalăcare a ajuns, printr-o ironie a sorții, ministru secretar de stat în Învățământul Preuniversitar ” principalele ținte ale liberalei sunt inspectorii adjuncți Gabriela Ene (fost membru PNL) și Ion Gava (membru PD)

 

Joi și vineri, 12-13 iulie a.c., la că limănești va avea loc o reuniune de lucru a inspectorilor școlari generali. La eveniment vor participa toți inspectorii școlari din țară , dar și ministrul Educației și Cercetării, Cristian Adomniței și ministrul secretar de stat, Svetlana Preoteasa. Principalele teme de dezbatere vor fi rezultatele testelor naționale și a examenului de bacalaureat pentru fiecare județ, pregătirea concursurilor de ocupare a posturilor vacante, proiectele și programele ministerului aflate în derulare, aspecte economico-financiare și ale procesului de descentralizare în învățământul preuniversitar.

Acesta, se pare, nu este singurul motiv pentru care conducerea Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului va poposi în județul nostru. Gurile rele din Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea spun că se pregătește un control de ochii lumii, care săjustifice debarcarea inspectorilor indezirabili doamnei Preoteasa. Mai mult, se zice că echipa ministerialăcare va verifica toate actele din Inspectorat va fi condusăchiar de Svetlana Preoteasa, anonima liberalăcare a ajuns, printr-o ironie a sorții, ministru secretar de stat în Învățământul Preuniversitar. Se știe, deja, că Preoteasa nu o are deloc la suflet pe Gabi Ene – inspector șef adjunct – pe care vrea săo „zboare”, cu orice preț, din Inspectorat.

În aceeași situație, se aflăși inspectorul adjunct Ion Gava, precum și inspectorii care sunt membri ai Partidului Democrat Vâlcea. până acum, Svetlana Preoteasa nu a reușit să-i dea afarădin inspectorat, deși a încercat de nenumărate ori, recurgând chiar și la amenințări. Rămâne  de văzut câte „noduri în papură” vor găsi reprezentanții ministeriali conducerii  Inspectoratului Școlar Vâlcea. Un lucru este, însă , cert. Pe durata examenelor naționale și bacalaureatului, dar și înainte de ele, activitatea inspectoratului a fost gestionatăimpecabil. Cele susținute de noi sunt dovedite de rezultatele obținute de elevii din județ, care au reușit săpropulseze Vâlcea pe primele locuri în topul promovabilității la examenele naționale și BAC.