Acasă Arhiva ADN-ul lui Dumnezeu

ADN-ul lui Dumnezeu

Un nou scandal ține capul de afiș în lumea creștină. După controversa iscatăîn jurul că rții lui Dan Brown, „Codul lui Da Vinci”, un documentar ce se va putea vedea la data de 4 martie pe Discovery, a pus pe jar bisericile creștine. Doi cineaști mediocri, James Cameron – american și Simcha Jacobovici – evreu canadian au terminat de montat un film despre care afirmăcă ar fi argumentat științific medico-legal, stârnind un scandal mondial și o dezbatere aprinsăîntre cei care cred în divinitatea și învierea lui Iisus și cei care o resping. Pelicula pleacă de la descoperirea a zece sicrie cu presupusele rămășițe ale lui Iisus și ale altor apropiați într-o peșterăde lângă Ierusalim. Sicriele au fost datate la circa 2.000 de ani, iar inscripțiile în aramaică includ nume precum „Iisus”, „Maria Magdalena” și „Iuda, copilul lui Iisus”. Tratat într-o manierăsenzaționalistă, filmul este un atac la Înviere, dorindu-se săse demonteze piatra de temelie a credinței creștine – învierea lui Iisus Hristos. Autorii au mai afirmat că probele ADN, dovezile arheologice și cercetările biblice demonstreazăveridicitatea tezei lor. Reacțiile bisericilor și ale istoricilor nu s-au lăsat așteptate. „Este o teorie absurdăși fantezistă”, spun preoții. Orice creștin știe că Iisus, fiul omului și al lui Dumnezeu, a murit și a înviat în Duminica Paștelui. Nici un test de ADN și nici un film de la Hollywood nu vor schimba asta. Supozițiile lui Cameron sunt lipsite de onestitate. Dacă familia lui Iisus ar fi fost atât de bogatăîncât să-și permităun mormânt, acesta ar fi fost în Nazareth, și nu în Ierusalim. Nu existănici o dovadăcare sălege numele inscripționate pe sarcofagele din piatrăde figurile centrale ale Noului Testament. Numele de pe sarcofage erau foarte populare în acea perioadă (n.r. – sec. I e.n.) și nu existănici un alt indiciu care săle lege de personajele evanghelice.

Ar trebui săne întrebăm cum se face că la orice eveniment de „seamă” se aflăîn spate un evreu român – Jacobivici, legistul care a autopsiat-o pe An Smith a fost dr. Perper, oamenii lui Gates sunt tot români etc. Asta nu văzice nimic? Dacă românul e peste tot înseamnă că adevăratul mormânt al lui Iisus se aflăla noi, în România. În școala generalăaveam un coleg rrom care se numea Tarzan și care mai avea 3 frați: Decebal, Burebista și Traian (nu e minciună!). Măîntreb, După ce vor fi murit și vor fi îngropați (bănuiesc că vor fi îngropați cam în același loc…) ce bătaie de cap vor avea, peste 2000 ani, româno-euro-spațialii noștri când vor descoperi că cei 4 iluștrii au fost de fapt frați?

Profesorul de arheologie Amos Kloner, nimeni altul decât cel care a descoperit sicriele din peștera de lângă Ierusalim, spune că documentarul ce revoltăeste „un fals istoric”. Mare scofalăcu descoperirea asta. până și în Spania, în zilele noastre, sunt o grămadăde familii care își boteazăcopiii cu nume biblice: Maria, Jesus, Iosif… etc. Filmul acesta este un bun subiect de scos bani și o bunăocazie de a ieși în Față pentru tot felul de șmecheri și oameni netalentați.

Dacă ești mediocru și nepriceput (cazul lui Cameron în cinema) nu te oprește nimeni sășochezi. Ori subiectul de Față are șanse 100% sășocheze. Potrivit lui, toți suntem la fel. Uite dom’le, până și Iisus a mințit, a fost ca noi, de-al nostru, din popor, cu defecte, familie mare, renumerație mică , se poate spune. Avea nevastăși copii, cine știe, poate că bea, se droga și era și cartofor. Trăim în epoca egalitarismului, a relativismului și toți trebuie săne bălăcim în același namol, în mod democratic? Pe când un amant al Fecioarei Maria, descoperit După două milenii de Britney Spears și Tom Cruise, într-o că lătorie inițiatică la Nazareth? E ca și cum Oana Zăvoranu ar rescrie istoria românilor, descoperind că de fapt limba românănu e un idiom neolatin și Traian nici măcar n-a existat.

Dacă Hugh Grant a fost prins cu o prostituatăși Roman a fugit cu o manelistă, de ce n-am duce bârfa mondenăpână la cel mai înalt nivel? Urmeazăsenzaționalul S-a descoperit corespondența amoroasădintre Dumnezeu și Fecioara Maria! Concepția imaculatăn-a fost chiar imaculatăși relația Tată- Fiu va fi privităîntr-o nouălumină. Fiți pe fază urmeazăo conferințăde presăa lui Di Caprio. Filmul incendiază, spun dușmanii creștinismului. Incendiar pe dracu’! O încercare stupidăși răsuflatăde a scoate bani și a fi pe prima pagină. Din partea cui? A regizorului a două dintre cele mai inepte filme din istoria cinematografiei: Terminator și Titanic. De două mii de ani se chinuie toți anti-creștinii sădemostreze fie că Iisus Hristos nu a existat, fie că nu a înviat. Așa o săse chinuie ei până la sfârșitul veacurilor…

Romeo Popescu

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.