1

Acțiunea „MICROBUZUL” face victime printre primarii liberali

Scandalul microbuzelor școlare folosite pentru transport electoral de membrii PNL care au participat sâmbăta trecutăla lansarea candidatelor liberale pentru europarlamentare a fost pe larg mediatizat atât în presa locală, cât și cea centrală. Atât lideri ai PNL Vâlcea, cât și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar încearcă inutil sădreagăbusuiocul, invocând pretexte dintre cele mai stupide. Deși cei de la ministerul Educației au spus că vinovații trebuie săplătească , la Vâlcea s-a instalat silenzio stampa

Microbuze electorale

Reamintim că mai mulți membri PNL au ajuns, sâmbătă, la Sala Sporturilor din Râmnicu Vâlcea, unde se lansau candidatele liberale pentru europarlamentare, cu mai multe microbuze școlare, date în urmăcu puțin timp de guvernul Tăriceanu primăriilor vâlcene, în special celor conduse de edili liberali.

Reprezentanții inspectoratului școlar județean au rămas cu gura că scatăși au pretins că nu știu de ce au fost folosite microbuze școlare pentru transport electoral, deși două dintre ele au fost parcate chiar în curtea inspectoratului școlar. Este vorba despre microbuzele înmatriculate cu numerele VL 05 KEW și B 011108. Deși în zona Sălii Sporturilor au fost văzute mai multe microbuze, până acum au fost identificate doar 5. Este vorba despre microbuzul care aparține primăriei Ionești (B 011091), cel de la primăria Pesceana (VL – 05 – JFI), de la primăria Glăvile (VL – 05 – JDJ) și cel de la Mitrofani (VL – 05 – KEW). Deocamdată, nu s-a putut afla microbuzul cu numărul B 011108 de care primărie aparține.

Imaginile, filmate cu un telefon mobil, surprind momentul în care mai multe persoane, care poartăbaloane și eșarfe cu însemnele PNL, urcă într-un microbuz școlar. Președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, susține că nu a știut că pentru transportul membrilor de partid a fost folosit un microbuz școlar. S-au făcut verifică ri și nu a fost niciun microbuz în apropiere de Sala Sporturilor. Dacă se poate demonstra acest lucru, cel care a folosit microbuzul, normal că va fi sancționat” – a declarat, pentru Realitatea TV, Emilian Frâncu, președinte PNL Vâlcea.

Nici conducerea Inspectoratului Școlar Vâlcea nu știe nimic despre microbuzul care a transportat simpatizanți politici. „Nu știu, noi nu știm de existența lor, vreau săvăspun că dacă e așa, voi cere tuturor directorilor săne spunăprogramul pe care l-au avut microbuzele școlare”, spune Gheorghe Ciucă , inspector școlar general Vâlcea.

Reprezentanții Ministerului Educației amenințăcă vinovații vor plăti. Ei au cerut inspectoratului școlar Vâlcea săafle cui îi aparține microbuzul cu pricina. „Cine folosește un microbuz școlar pentru o manifestație politică ori e tâmpit, ori nu are ce că uta acolo unde este”, a spus Zvetlana Preoteasa, secretar de stat la Ministerul Educației.