1

ACŢIUNEA „MICROBUZUL”

La întâlnirea electoralăcu Tăriceanu de la Vâlcea, liberalii lui Frâncu au executat

Liberalii au „gătit” de sărbătoare Sala Sporturilor din municipiu, unde, sâmbătă, 3 noiembrie a.c., în prezența premierului Tăriceanu și a întreg staff-ului de campanie al PNL au fost lansate candidatele PNL la europarlamentare. După lansare, premierul a vizitat și două obiective dragi lui din orașul Horezu, liceul și spitalul, unde guvernul liberal a pompat zeci de miliarde de lei.

Năravuri pesediste importate de liberali

Deși întâlnirea electoralăera programatăla orele 11.00, încă de la primele ore ale dimineții, din județ au început săsosească microbuzele școlare, oferite cu dărnicie de guvernul Tăriceanu, în special primarilor liberali din județ, destinate exclusiv transportului elevilor din mediul rural. Numai că , liberalii lui Frâncu s-au folosit de aceste mijloace de transport pentru a-și că ra membrii de partid la întâlnirea cu Tăriceanu și candidatele PNL la europarlamentare. Se pare că urmașii lui Brătianu au împrumutat năravurile pesediste de transport electoral pentru a aduce oameni la adunările lor. Ne amintim cum înfiera Frâncu cu mânie proletarăaceste practici înainte de 2004, când social-democrații făceau același lucru. Cum partidul pe care-l conduce la Vâlcea, stăîngrijorător în sondaje, probabil, lui Frâncu i-a fost teamăcă va pica prost în fața șefilor de la București, motiv pentru care, printr-o „supraomenească ” mobilizare de forțe, a ordonat transformarea microbuzelor școlare în unele electorale. fără pic de jenă, microbuzele au fost parcate chiar în fața Sălii Sporturilor. Un martor ocular ne-a declarat că liberalii erau foarte bine organizați, fiecare transport fiind așteptat de un fruntaș PNL de la Vâlcea. Unul dintre martori a surprins un moment în care un tânăr liberal vâlcean dădea indicații prețioase și, atunci când l-a observat pe respectivul, a început săurle la șofer: „Duceți-vădomnule mai în jos, ce dracu’ opriți aici în Față „.

Liberalii nu recunosc

Inspectorul șef al Inspectoratului Județean Școlar, liberalul Gheorghe Ciucă , a comentat că va lua microbuzele de la primării, dacă este adevărat: „Am participat și eu la întâlnirea cu premierul Tăriceanu, chiar am stat în preajma lui, dar nu am văzut nici un microbuz. Dacă așa s-a întâmplat, primarii au încă lcat protocolul semnat cu Inspectoratul în momentul când le-am predat microbuzele. În protocol se specifică că microbuzele trebuie folosite exclusiv pentru transportul elevilor de la domiciliul la școalăși invers sau pentru alte activități școlare: vizite, simpozioane etc. Dacă , într-adevăr, au fost folosite în scop electoral, voi lua măsuri împotriva lor, adică le voi ridica microbuzele”.

Și președintele PNL Vâlcea, Emilian Frâncu, susține că nu știa nimic despre povestea cu microbuzele, dar că nu este normal ca microbuzele școlare săfie folosite în campania electorală. Frâncu a mai adăugat că e posibil ca microbuzele săfi venit la Râmnicu Vâlcea pentru a transporta elevi la Muzeul de Istorie. Mai apoi, Frâncu a completat că „în microbuze erau cadre didactice, care au voie săsimpatizeze cu cine vor”.

Aroganțăde premier

că lin Popescu Tăriceanu a vizitat și două etaje ale Liceului Brâncoveanu de la Horezu, dotat și datorităfondurilor alocate de Guvern, cu aparaturăși mobilier modern. Premierul s-a ofuscat foarte tare când o jurnalistăl-a întrebat dacă nu cumva îi este frig, deoarece liceul, așa mare și modern cum este, are de câțiva ani probleme cu încă lzirea, din cauza lipsei banilor pentru combustibil, iar copiii dârdâie iarna de frig în clase. Primul ministru s-a enervat și a început săstrige pe scă ri: „Mă, dacă voi așa credeți că se conduce România, primul ministru ocupându-se de motorină, văspun eu că văînșelați. (…) Atunci autoritățile locale de ce mai există, dacă primul ministru este sesizat că nu este motorină?” În cele din urmă, vinovați au fost găsiți tot jurnaliștii: „Voi, ziariștii din România, vedeți numai lucrurile rele!”.

Dați click pe acest link pentru a vizualiza imaginile cu liberalii că rați cu microbuzele școlare

http://www.youtube.com/watch?v=PgG0HJGiGRI