1

Accidente pe bandă rulantă

Doi tineri au fost răniți grav, vineri, 23 martie, în jurul prânzului, în urma unui accident de circulație produs în orașul Horezu.  Lorinț Speriatu, de 32 ani, din comuna Dănicei se afla la volanul unui autoturism marca I.M. Mirsa și într-o curbăla dreapta, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens, mașina răsturnându-se pe șosea. Lorinț Speriatu a fost transportat de urgențăla Spitalul Bagtazar din București având traumatism cranio-cerebral, plagăparietalăstânga și traumatism vertebral cu fracturăarc posterior. În același accident, a fost rănit și Constantin Anghelescu, care a rămas internat la Spitalul Județean Vâlcea. Polițiștii de la Circulație i-au recoltat probe șoferului pentru a se stabili alcoolemia. În momentul producerii accidentului, cei doi nu purtau centuri de siguranță.  

A traversat prin loc nepermis

În rândul accidentelor de circulație, cea mai mare pondere o au cele produse din cauza pietonilor care traverseazăpe unde apucă , fărăsăse asigure. Un astfel de accident a avut loc sâmbătă, 24 martie, când Maria Mitală, de 60 ani, din Drăgășani, a traversat DN 64, în localitatea Prundeni. Ea a fost lovităcu partea stângăFață de Petru Furdui, de 37 ani, care se afla la volanul unei Dacii 1305. Bătrâna a fost transportatăla Spitalul din Drăgășani și i s-a pus diagnosticul de fracturăclaviculădreapta, traumatism cranio-cerebral acut închis și traumatism toracic. Șoferul a fost testat cu etilotestul, iar rezultatul a fost negativ.

A intrat cu mașina într-un parapet

Tot în seara zilei de sâmbătă, un alt șofer grăbit a pierdut controlul volanului și a intrat într-un parapet. Accidentul, al că rui victimăa fost șoferul unei Dacii 1306, s-a produs în jurul orelor 22.30, în localitatea Mateești. Șoferul circula din direcția Milostea că tre Berbești și pentru că nu a adaptat viteza, a pierdut controlul volanului, lovindu-se cu partea din Față a autoturismului de un parapet din beton al unui podeț. Șoferul s-a ales cu răni grave, medicii de la secția Primiri Urgențe a Spitalului Județean punându-i diagnosticul „facturăfemur picior stâng”. Polițiștii de la circulație i-au recoltat probe biologice șoferului pentru a-i putea stabili alcoolemia.