1

A violat o octogenară

Un bărbat de 31 ani din comuna Livezi – Vâlcea a fost arestat preventiv, După ce a tâlhărit și a violat o octogenarădin aceeași comună

 

În După amiaza zilei de 27 februarie a anului trecut, Constantin Văduva a plecat de acasăsăse „răcorească ” la un bar din apropriere denumit „La Chelu”. Acolo, a băut timp de mai multe ore, bere și coniac, iar în jurul orei 18.30, a părăsit barul deoarece proprietarul vroia săînchidă. Fiind foarte băut și deschizându-i-se apetitul, în loc săse ducă acasă, Văduva a că utat altăcârciumă, unde sămai poatăbea. În că utarea vreunui bar deschis la acea oră, Văduva a ajuns în fața unei case și a hotărât săintre în locuințăpentru a face rost de băuturăși bani. Tâlharul a recunoscut că nu mai fusese niciodatăacolo, iar pe proprietarăo cunoștea din vedere. Mai înainte, el încercase săintre într-o altăgospodărie, dar poarta era încuiată, iar el era prea beat ca sămai poatăsări gardul. În acest caz, a preferat o gospodărie unde nu era nevoit săescaledeze vreun gard. Pentru că poarta era descuiată, bețivul a intrat în gospodăria unei bătrâne de 80 ani. În fața casei, lumina era aprinsă. Văduva și-a premeditat faptele deoarece a deșurubat becul de la intrare, a luat o bluzăpe care a găsit-o pe gard și și-a acoperit fața pentru a nu fi recunoscut. Pentru că ușa de acces era asiguratăprin interior cu un foraibăr, bețivul a zguduit-o de câteva ori și a reușit săintre în casă. El a fost întâmpinat de bătrână, care fusese trezităde zgomotele produse. Bețivul a folosit un spray lacrimogen pentru a o imobiliza pe femeie, iar apoi a legat-o de mâini cu un elastic găsit prin casă. A început s-o interogheze pe bătrânăunde-și ține banii și băutura. Răspunsul femeii, care i-a spus că nu are nici una, nici alta, nu l-a mulțumit pe Văduva și a început s-o lovească cu pumnii în Față , ba chiar a amenințat-o cu un cuțit, pe care l-a găsit în casa femeii. În tot acest timp, în camerăerau atât lumina, cât și televizorul aprinse. 

Violul

În timp ce încerca săo convingăpe bătrânăsă-i spunăunde ține banii, bestia cu chip de om a început săo dezbrace și a întreținut relații sexuale cu femeia. După ce a terminat, a spălat-o pe femeie pe picioare și în zona organelor genitale cu suc, deoarece nu a găsit apăîn încă pere, iar sticla cu suc i-a fost la îndemână. Supărat că nu găsește nici bani și nici băutură, bărbatul a început săcaute prin încă pere. A răsturnat un pat, a că utat în sertarele mesei, a răvășit și hainele După pat. Într-un final, a găsit într-o geantă50 lei, iar într-un sertar 550 lei, bani pe care și i-a însușit. Mulțumit că nu pleacă cu mâna goală, Văduva a lăsat-o pe bătrânălegatăla ochi în pat și a amenințat-o cu bătaia în cazul în care îndrăznește săiasăDupă el. Astfel, violatorul a părăsit locuința femeii, a aruncat bluza cu care și-a acoperit fața și a plecat acasă, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. După ce s-a convins că violatorul a plecat, bătrâna a anunțat poliția și l-a sunat pe fiul ei pentru a-i povesti ce a pățit. Văduva a folosit o parte din banii furați pentru a-și plăti o mai veche datorie la barul „La Chelu”. Din cercetările polițiștilor a rezultat că Văduva nu se aflăla prima abatere, el a mai fost cercetat, în repetate rânduri, pentru furt calificat, primind mai multe amenzi, precum și pedepse privative de libertate. În prezent, Constantin Văduva este arestat preventiv, iar dacă va fi găsit vinovat, își va petrece mulți ani în spatele gratiilor. Violul se pedepsește cu închisoare de la 3 la 10 ani, iar tâlhăria de la 3 luni la 7 ani.