1

A fost decapitat un nou cap al caracatitei hakerilor valceni

 

 

       Semnale evidente de „curățenie” în rândul hakerilor din județ, ne-au venit dinspre Inspectoratul Județean de Poliție, fiind atenționați că va urma o arestare spectaculoasă. Cel care ne-a transmis informația a declarat că onoarea județului trebuia și trebuie recă pătată, pentru că se știe bine că avem cei mai mulți indivizi din țară ce produc  înșelăciuni prin intermediul rețelei Internet, ocupând locul doi într-un clasament neoficial al infracțiunilor comise și sesizate internațional. Deși pare ciudat, municipiul Drăgășani are cei mai mulți indivizi care se ocupă cu așa ceva, dirijați, sub o aparentă, acoperire de infractori veroși, oameni capabili de orice pentru îmbogățire, prin orice mijloace și fără scrupule. Și arestarea semnalată s-a produs. Zilele trecute, polițiștii vâlceni l-au reținut și deferit justiției pe un bărbat, în vârstă de 50 de ani, cunoscut sub identitatea de Costi Morar, că ruia i-a fost limitată libertatea în colectivitate pentru 29 de zile, sub acuzația de înșelăciuni electronice comise prin Internet. El a ajuns să fie anchetat pentru dobândirea ilegala a unor mari sume de bani, prin fraude informatice, comise prin licitații fictive si prin falsificarea de instrumente de plata electronica. Costi Morar este acuzat ca a prejudiciat 18 cetățeni străini cu suma de 480 de milioane de lei, oferind spre vânzare diverse și interesante obiecte, prin comerțul electronic, fără ca ulterior să onoreze comenzile primite.

       Totul a pornit de la faptul că , în primăvara anului trecut, la întoarcerea din Turcia unde fusese împreuna cu alte trei persoane, a fost identificat la un control vamal, având în autoturismul cu care se deplasa mai multe dispozitive de falsificare a instrumentelor de plată electronică și un laptop în al că rui hard s-au găsit date de securizare ale acestora, toate aparținând unor persoane din străinătate. De atunci, a început monitorizarea infracțiunilor comise de el. Probele adunate au fost suficiente pentru ca individul să fie reținut pentru 24 de ore de lucrătorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate Vâlcea, iar la propunerea procurorilor Biroului de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism Vâlcea, Tribunalul județean a dispus arestarea preventivă. În sarcina lui Cornel Morar „au fost reținute infracțiuni la Legea 365/2002-art.24 al.1,2 si art.25, Legea 161/2003-art.49 si art.215 al.1,2,3 din Codul Penal” – precizează un comunicat primit de la IPJ. Magistrații vâlceni au considerat că este necesară continuarea anchetei cu comitentul în arest, După ce au luat în calcul și faptul că individul are antecedente penale, fiind bănuit a fi unul din capii mafiei județene a autoturismelor furate din vest, „curățite” în ateliere auto din Drăgășani și comercializate sub o altă identitate în județ sau în Basarabia.

       De altfel, în anul 2002, Morar a ajuns în fața instanței de judecată sub învinuirea de contrabandă cu mașini furate. Din cazierul său rezultă multiple antecedente penale, fiind sancționat pentru infracțiuni de înșelăciune, viol, tâlhărie, iar în anul 1985 a fost condamnat pentru comiterea unui omor. Din informațiile noastre, el este „furnizorul” automobilului de lux contrafăcut cumpărat de fostul șef la Inspectoratului Județean de Poliție, comisar șef (r) Bădescu Rândunel, caz despre care am scris anul trecut, dar nu am primit nici până acum răspunsul cuvenit de la actuala conducere a instituției. În unul din cotidienele locale, un ziarist cu pretenții, dovedind că nu urmărește desfășurarea evenimentelor notabile din aria sa de activitate teritorială, îi atribuie lui Costi Morar vinovăția incidentului armat comis în luna februarie a acestui an în grădina restaurantului „Casa Verde”, din municipiul Drăgășani (patron   zis Chiftea). „Vocea Vâlcii” a prezentat pe larg evenimentul, arătând că Morar a fost victima lui Constantin Ciorgan, unul din infractorii județului, ce va fi arestat, în curând, pentru evaziune fiscală de zeci de miliarde de lei, sub acuzația că a înșelat bugetul consolidat al statului prin neplata  accizele cuvenite la vânzarea condensatului de sondă, comercializat sub calitate declarată de combustibil auto.

       Reporterii Agenției de investigații  jurnalistice „CORADO” monitorizează de mai bine de trei luni de zile activitatea lui Constantin Ciorgan, despre care, credem că , în urma arestării, va determina „cataclisme” într-o importantă instituție a statului, acuzând de complicitate nume vestite și onorabile ale județului nostru. Oricum, incidentul lui Costi Morar cu acest individ a rămas nesoluționat la Poliția Drăgășani, ambii „mafioți” deținând, atunci, controlul asupra evenimentului, prin oamenii lor din acea instituție.

 

Romeo Popescu