Acasă Arhiva 5.000 USD falși, fabricați la Vâlcea

5.000 USD falși, fabricați la Vâlcea

Banii au fost plasați pe piața din Timișoara de un vâlcean în vârstăde 22 ani ” în urma unor acțiuni flagrante, anchetatorii vâlceni au descoperit calculatoarele, imprimanta și scanerul pe care s-au tipărit banii falși ” plasatorii de valutăfalsănu au fost arestați, în schimb, nu au voie săpărăsească țara timp de 30 de zile

Trei tineri au fost prinși în flagrant pe o stradădin Timișoara în timp ce plasau pe piața valutarădolari contrafăcuți. Ei au fost surprinși de polițiștii de la Biroul de Combaterea Crimei Organizate, din Timișoara, în timp ce avea loc tranzacția între un vâlcean și doi timișoreni. Oamenii legii aveau informații de mai multăvreme că vâlcenii noștri se ocupau cu falsificarea bancnotelor pe care mai apoi le vindeau la prețuri mici. În noaptea de 30 spre 31 august, polițiștilor le-a că zut în plasăvâlceanul de 33 de ani (din motive ce țin de securitatea acțiunii, nu putem dezvălui, încă , numele falsificatorilor) care tocmai îi plasa unui băiat de 19 ani, tot din Vâlcea, 2.000 de dolari contrafăcuți. La percheziție, polițiștii au găsit în mașina plasatorului încă 4000 de dolari falsificați, în bancnote de câte 100, toate cu aceeași serie, un pistol și o sabie. Potrivit anchetatorilor, banii fuseserăcumpărați contra a 1000 de dolari autentici, de la un al treilea tânăr de 22 de ani, tot din Vâlcea. Acesta din urmăera fabricantul bancnotelor false.

„Fabrică de bani” într-un apartament din Râmnic

Imediat, polițiștii din Timișoara au luat legătura cu colegii lor de la Vâlcea, dându-le informații aproximative despre falsificatori. Inițial, s-a spus doar că pe unul dintre infractori îl cheamăGeorge, că este din Băbeni și că ar avea un apartament închiriat în municipiul Rm. Vâlcea. Șeful Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, comisarul Marius Dască lu, a demarat verifică rile și în scurt timp a reușit săstabilească identitatea lui „George”, rudele acestuia și unde locuia. „Toate informațiile pe care le obțineam, le trimiteam la Timișoara. Procurorul de acolo a primit de la instanțăautorizațiile de percheziție, în data de 31 august, pentru locațiile stabilite de noi din Vâlcea și din Băbeni” – a precizat comisarul șef vâlcean.  La apartamentul din Rm. Vâlcea, care fusese închiriat în urmăcu două săptămâni, s-a găsit toată aparatura cu care s-au falsificat dolarii. Un laptop, un scanner și o imprimantă, toate de ultimăgenerație, au fost suficiente pentru ca tinerii să”producă ” banii care îi va duce direct în pușcă rie. toată aparatura găsităa fost confiscată. De asemenea, în apartament s-a mai găsit și materia primăpentru falsuri de bancnote, hârtie albăși gălbuie, care era folosităpentru tipărirea banilor. Dolari falși au mai fost găsiți ascunși în mobila dormitorului, iar sub pat, polițiștii au mai descoperit și câteva bancnote mototolite despre care autorul a spus că erau niște copii nereușite, niște rebuturi, pe care voia săle arunce. În același timp, a avut loc o percheziție și la Băbeni, unde au fost identificați tatăl și fratele, de 16 ani, al lui George, care, se pare, nu erau străini de activitatea infracționalăanchetată. Aici, polițiștii au mai descoperit 6 bancnote false, precum și un alt calculator și un alt scaner. Toți trei, T. M. – de 47 ani, T.G. – de 22 ani și T. C. P. – de 16 ani, au fost predați polițiștilor timișoreni pentru continuarea anchetei judiciare. Ei sunt cercetați pentru falsificare și punere în circulație de bancnote contrafăcute și riscă până la 15 ani de închisoare. Vâlcenii au primit interdicția de a nu părăsi teritoriul României, iar cumpărătorii timișoreni au primit interdicție de a părăsi orașul de pe Bega în următoarele 30 de zile.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.