Acasă Arhiva 115 karateka s-au luptat la Școala nr. 2

115 karateka s-au luptat la Școala nr. 2

În cadrul Cupei „Tinere speranțe”,

Zilele trecute, în sala de sport a Școlii nr.2 s-a desfășurat prima ediție a Cupei „Tinere speranțe”, organizatăde că tre CS IonițăSport Center în colaborare cu Primăria Rm. Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean și AS „Tinere speranțe” a școlii mai sus amintite. La competiție au participat numai cluburi din județ, afiliate la Federația Românăde Karate Modern, După cum urmează: CS Saishin karate-do, CS Chimia, CS Sportmax 2007 și clubul organizator. Îinând cont că a fost doar o competiție locală, participarea a fost destul de numeroasă, înregistrându-se un număr de 115 sportivi participanți, împărțiți pe categorii de vârstăși greutate: 6 și 7 ani – două probe (circuit de alergare și kata, masculin și feminin); 8 și 9 ani – două probe (jocul tehnic la mingi și kata, masculin și feminin); 10 – 11 ani – două probe (kata și kumite feminin și masculin); 12 – 13 ani – două probe (kata și kumite  feminin și masculin); 14 – 15 ani – două probe (kata și kumite open masculin).

Scopul acestei competiții a fost de a întări relațiile dintre cluburi, de promovare a artelor marțiale în general și a karate-ului în special, din cadrul FR de Karate Modern (afiliatăla European Karate Federation și la World Karate Federation, acestea fiind singurele federații de karate recunoscute de Comitetul Olimpic Internațional). Un al treilea scop a fost de a oferi tinerilor karate-ka obiective în pregătire de la o vârsta cât mai fragedăși de verificare a deprinderilor, pentru a putea concura cu succes la campionatele naționale și chiar internaționale. De altfel, sâmbătă2 iunie 2007, va avea loc la Reghin selecția copiilor între 10 și 15 ani pentru participarea la Campionatul Balcanic de copii și minicadeți.

În urma rezultatelor înregistrate la concursul de la Școala nr. 2, clasamentul pe cluburi a fost următorul:

locul I CS IonițăSport Center (antrenori prof. Mihai Ionițăși Marian Petrache) – 19 medalii de aur, 22 argint, 20 bronz;

locul II CS Saishin karate-do (antrenor Vlăduț că tălin) – 7 aur, 2 argint, 8 bronz;

locul III- CS Sportmax 2007 (antrenor Sorin Avram) 3 aur, 2 argint, 6 bronz;

locul IV- CS Chimia (antrenor Paul Dinu) – 2 aur, 5 argint, 13 bronz.

La finalul competiției, prof. Mihai Ionițăa ținut sămulțumească în primul rând părinților pentru sprijinul acordat copiilor pentru participarea la competiție, antrenorilor pentru faptul că i-au mobilizat pe aceștia, precum și directorilor Mircea Daneș și Silviu Grecu de la Școala nr. 2 pentru sprijinul acordat prin găzduirea competiției în sala de sport. Nu în ultimul rând, Ionițăa apreciat și sprijinul sponsorilor: Progaz SRL (Emanuel Popescu), Caprice SRL (Marius Ilinca), Depal SRL (Cristian Mihăilescu), BT Asigurări Transilvania (Costel Mutuleasa).

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.