Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zilele Râmnicului vor fi mai spectaculoase ca niciodată

 În perioada 24-26 iulie

DISTRACÎIE. Plimbări cu balonul captiv, spectacol de acrobații aviatice, lansare de parașutiști cu fumigene și steagul tricolor, concurs de plăcinte și parada mașinilor de epocă sunt doar câteva dintre manifestările pregătite de primarul Mircea Gutău de zilele orașului ce vor avea loc la sfârșitul acestei luni

Anul acesta, Primăria Râmnicului organizeazăcea mai spectaculoasămanifestare ocazionatăde „Zilele Râmnicului” din istoria orașului. În perioada 24-29 iulie 2009, râmnicenii sunt așteptați în Parcul Zăvoi, pe stadion și în centrul municipiului pentru a se plimba cu balonul captiv, pentru a asista la un spectacol aviatic, a participa la un concurs de plăcinte, dar și pentru a-și vedea artiștii favoriți care sunt invitați săcânte.

Râmnicenii se vor plimba într-un balon captiv

Una dintre surprizele pregătite de primarul Mircea Gutău este un balon captiv cu aer cald, care va face ascensiuni în Parcul Zăvoi, în zilele de 25 și 26 iulie 2009. În balon se vor putea urca maximum 4 persoane, care vor survola timp de 10 minute la o înălțime de 25 de metri. Pentru a selecta persoanele ce se vor sui în balon, Primăria Râmnicului organizeazăun concurs de scrisori și mesaje. „Norocoșii care vor avea șansa unei astfel de experiențe vor fi selectați prin tragere la sorți. Tragerea la sorți se va face, pe de o parte, dintre mesajele e-mail transmise pe adresa iubesc.ramnicul@yahoo.com, mesaje care vor cuprinde gândurile bune și urările pentru Râmnic ale autorilor, dar și datele lor de identificare – nume, prenume, adresă, telefon, vârstă- în eventualitatea în care vor fi selectați pentru un zbor cu balonul. O altăselecție se va face dintre mesajele scrise ce pot fi depuse în urna specialăamplasatăla intrarea în Primăria municipiului, mesaje care trebuie săaibăacelași conținut ca și cele transmise pe adresa electronică „ – ne-a spus Mircea Gutău. Municipalitatea a mai pregătit un spectacol de acrobații aviatice, dar și o lansare de parașutiști ce vor avea în mâini fumigene și steagul României.

În Râmnic vor defila mașini de epocă

Sâmbătă, 25 iulie a.c., pe principalele străzi ale Râmnicului, oamenii vor putea săadmire mașini de epocă . Dorind săreaducă aerul vremurilor de demult, primarul municipiului a organizat o paradăa celor mai frumoase și mai vechi mașini de epocă . Așadar, „Aero 36”, „Mercedes 200” din 1936, „Plymouth” și „Buick Century Eight” din 1938, „Mercedes 230” din 1940, mai multe modele de Jeep construite între anii 1943 și 1956, dar și „Volga C21” din 1960, „VW Karman Ghia” din 1973 sau un „Oldsmobile Cutelass S” din 1979 vor fi principalele atracții ale acestei parade. Mașinile vor porni din fața primăriei, iar circuitul va cuprinde străzile General Magheru, Nicolae Bălcescu și Calea lui Traian. Mai apoi, ele se vor opri, pentru expoziție, în parcarea de pe strada Regina Maria, mai exact vizavi de magazinul Romarta.