Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ZIARIȘTII TERORIȘTI SE CĂPĂTUIESC ÎN VREMURI TULBURI

 

Omul de afaceri piteștean Gigi Axinte îmi spunea că Dan Donoiu, de la „Ziarul de Argeș”, l-a determinat săsemneze un contract de deratizare cu o firmăa lui. Donoiu a dat cu puținăapăchioară, de nu a murit nicio muscă , a încasat banii și se consideră, dacă îl întreabăcineva, că pătuit. La fel a deratizat și un sediu de partid și sediile altor instituții.

La „Ziarul de Vâlcea”, așadar în județul vecin, se întâmplălucruri la fel de ciudate. Ce am citit azi în „Viața Vâlcii” mi se pare neverosimil:

„Cine credeți că împarte dreptatea în Vâlcea într-o fițuică construităcu atacuri la persoane și alte măgării de genul acesta? Un escroc pe numele său Tiberiu Pârnău. Pe vremea când era june și singur pe lume, și-a făcut cerere la primărie, în mandatul Traian Sabău, pentru o locuințădin fondul social. Pe atunci, poate că îndeplinea condițiile ca săprimească o locuințăde la ANL. Acum, însă , omul care s-a pricopsit din fițuica despre care vorbeam mai sus, într-un tiraj de buzunar, are proprietate o vilăla Băile Govora și jeep. Evident că te întrebi cum este posibil ca dintr-o murdărie cum este „Ziarul de Vâlcea” săpoți săajungi la o asemenea situație socială. Dar nu asta e problema. Din sursele noastre de la primărie – niște funcționari foarte supărați că se poate întâmpla așa ceva – am aflat că Tiberiu Pârnău este în primii 30 selectați pentru a primi locuințăsocialăde la ANL.”

Incredibil. Nici eu nu sunt sărac, După 20 de ani de presă privată, dar am făcut bani din tiraje, din că rți, din management cinstit, în vreme ce indivizii ăștia văd că joacă tare. Numai că vremea lor a venit iute și trece la fel de iute și asta dintr-o singurăși foarte complexăcauză: Internetul. Comentariile libere deverseazăatâtea zoaie încât pragul de sensibilitate va crește enorm, nimeni nu se va mai mira de nimic și șantajiștii vor rămâne fără obiectul muncii. Asta în caz că nu dau faliment în perioada asta de criză, fiindcă , paradoxal, șantajul costă, e nevoie de mulți angajați, de timp, de deplasări, ca săstrângi o documentație pentru care săpoți cere bani sănu o publici. Interesantăepocă , pe bune…