Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Zamfirescu, Vîlcu și Buican și-au dat demisia din Consiliul Județean

 Parlamentul României îi așteaptă

 Emoționați și cu părere de rău în glas, cei trei deputați au ținut câte un discurs în fața foștilor lor colegi din Consiliul Județean Vâlcea. Ei le-au promis că se vor zbate pentru ca județul Vâlcea săbeneficieze de cât mai multe fonduri în anul 2009

La ultima ședințăa Consiliului Județean Vâlcea, consilierii județeni Sorin Zamfirescu, Samoil Vîlcu și Cristian Buican și-au depus demisia din această funcție în fața colegilor lor. După cum bine se știe, cei trei au câștigat câte un post de deputat în Parlamentul României la alegerile din 30 noiembrie și astfel au fost nevoiți sărenunțe la funcțiile de consilieri județeni. „Sper ca de acolo, din Parlamentul României, colegii noștri săsprijine și sălupte pentru județul Vâlcea pentru că fără resurse financiare suficiente nu vom putea face nimic pentru cei ce ne-au ales în funcții” – a spus președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea. Primul care a luat cuvântul a fost democrat – liberalul Sorin Zamfirescu care i-a asigurat pe toți de întreaga sa disponibilitate. „Îmi înaintez demisia din Consiliul Județean cu un oarecare regret și vreau săvămulțumesc tuturor pentru atitudinea cordialăpe care mi-ați arătat-o în aceste luni de zile, timp în care am lucrat împreună. Vreau săvăasigur pe această cale că de fiecare datăcând veți avea nevoie de mine, măveți avea alături și tot ceea ce voi face în Parlament va fi în folosul și pentru binele vâlcenilor. Vămulțumesc și văurez mult succes în continuare” – a spus deputatul Sorin Zamfirescu.

La rândul său, democrat – liberalul Samoil Vîlcu a mărturisit că se va zbate în Parlament pentru a aduce cât mai multe fonduri în județul Vâlcea. El i-a asigurat pe această cale pe vâlceni că sistemul sanitar din județul nostru va fi o prioritate pentru el și că va face tot posibilul pentru ca fiecare locuitor săbeneficieze de servicii medicale de cea mai bunăcalitate. „Este pentru ultima datăcând voi participa la o ședințăa Consiliului Județean în această calitate. Sunt momente în viațăcând trebuie sărenunțăm la lucrurile frumoase. Sunt consilier județean din partea Partidului Democrat încă din anul 1992 și am o umbrăde regret pentru că aici m-am format ca și consilier județean. Vreau săvămulțumesc tuturor și să-mi cer scuze Față de cei pe care i-am deranjat la un moment dat din diferite motive. Vreau săvăasigur domnule președinte al Consiliului Județean că vom fi niște ambasadori fideli și sinceri ai județului Vâlcea în Parlament. Ne vom bate și vom promova județul nostru peste tot” – a declarat deputatul Samoil Vîlcu.

Tânărul deputat liberal Cristian Buican le-a mulțumit foștilor săi colegi pentru ajutorul dat de-a lungul anilor și a subliniat că este mândru că a făcut parte dintr-o echipăa Consiliului, care este apreciatăde locuitorii județului Vâlcea. „Deși azi ar trebui săfiu fericit, trebuie săvămărturisesc că sunt puțin trist. Sunt trist pentru că am intrat în politică și în administrație în Consiliul Județean în anul 2000, când nu prea știam cu ce se mănâncă nici politica și nici administrația. O parte dintre dumneavoastrăați fost profesorii mei și vămulțumesc pentru ajutorul pe care mi l-ați dat săînțeleg secretele administrației publice și ale politicii. Sper că am fost un bun coleg deși uneori de la acest microfon i-am mai contrazis pe unii dintre colegii mei, aducând puncte de vedere diferite. Totuși, vreau săsubliniez faptul că activitatea noastrăa tuturor este apreciatăde locuitorii județului Vâlcea, având în vedere că trei consilieri județeni au reușit săprimească voturile electoratului și săpromoveze într-un Parlament mai mare, în Parlamentul României. Eu vădoresc săaveți în continuare o activitate fructuoasăca și până acum și văpromit că voi veni destul de des la ședințele de Consiliu” – a spus Cristian Buican.