Acasă Arhiva 2 Voineasa, angrenată în cel mai important proiect turistic românesc

Voineasa, angrenată în cel mai important proiect turistic românesc

Mihai Fifor promite

Normal 0 21

REUȘITĂ. Zilele trecute, la Vâlcea, a fost prezent ministrul secretar de stat în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, Mihai Viorel Fifor pentru a pune bazele celui mai ambițios proiect turistic din punctul său de vedere, și anume, „Dezvoltarea infrastructurii de agrement în stațiunea turistică Voineasa”, ce va fi realizat împreunăcu Direcția de Programe Externe din cadrul Consiliului Județean (CJ) Vâlcea și Primăria Voineasa.

Secretarul de stat, Mihai Fifor, a declarat la Obârșia Lotrului, acolo unde s-a întâlnit cu reprezentanții presei, că resursele financiare necesare construirii bazei de agrement de la Voineasa, (cel mai important proiect turistic din România!) vor fi alocate de Ministerul Turismului. „Pentru realizarea acestui obiectiv se fac, din partea administrației locale, eforturi susținute. De asemenea, avem în vedere și discuții cu cei de la Direcția de Drumuri pentru că , e foarte clar, pentru a putea demara un astfel de proiect avem nevoie de infrastructură. În plus, voi discuta și cu doamna ministru Elena Udrea pe care doresc săo conving săvinăla Voineasa pentru a vedea exact despre ce este vorba. Din păcate, stațiunile Voineasa și Vidra sunt în ultimii ani într-un con de umbră. Acum se încearcă redarea lor în circuitul turistic. Pentru acest județ viitorul dezvoltării economice ține de dezvoltarea turistică . Vâlcea are toate genurile de turism de la cel monahal până la cel balnear. Dacă proiectul acesta reușește, o săavem și turism de iarnăcu pârtii de schi”, a spus secretarul de stat.

Precizăm că secretarul de stat s-a aflat, în județul nostru, într-o vizităprelungităcare a durat două zile, perioadă în care, potrivit declarațiilor sale, a încercat săabordeze problemele urgente cu care se confruntă vâlcenii. „Sunt, de asemenea, preocupat și de situația de la Ocnele Mari, acolo unde are loc prăbușirea controlată. Vreau săinformez opinia publică că , aici, lucrurile sunt sub control și atent monitorizate. În plus, suntem preocupați și de finalizarea construcțiilor de la că zănești, pentru că este foarte important săoferim siguranțăsinistraților de la Ocne”, a precizat Mihai Fifor.

Un alt obiectiv vizitat de secretarul de stat a fost centrala hidroelectrică de la Ciunget, despre care reprezentantul guvernului spune că este construcție monumentalăcare merităa fi înscrisăîn circuitul turistic. „Am discutat, deja, în acest sens, cu prefectul județului Remus Grigorescu și am decis, în viitorul apropiat, înființarea la Ciunget a unui punct muzeistic, așa cum existăîn țările civilizate din Europa.

Proiectul va consta peste 10 milioane de euro

În categoria problemelor pe care secretarul de stat Fifor a pus un accent deosebit se înscrie și rezolvarea situației de la halda de mică , acolo unde, de o bunăbucatăde vreme, societatea CONVERSMIN a încetat lucrările de consolidare. Am dat asigurări reprezentanților societății că vor primi, în cel mai scurt timp posibil, banii de care au nevoie pentru a putea continua ceea ce s-a început acolo. Contăm, pentru acest demers, pe resurse financiare de la Ministerul Economiei.

Prezent și el la întâlnirea cu presa vâlceană , președintele CJ Ion Cîlea a spus că studiul de fezabilitate al proiectul de relansare turistică a zonei Vidra se află, în acest moment, într-un studiu avansat, iar pentru demararea acestuia este nevoie, spune președintele Consiliului, ca Guvernul sădea undăverde pentru aprobarea de fonduri de la Ministerul Turismului. „Estimativ, valoarea investiției se va ridica la suma de 10 milioane de euro, iar lucrările, în cazul în care totul va decurge conform proiectului, vor începe la începutul anului viitor.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.