Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Voina a debutat cu dreptul

Handbal feminin, Liga Campionilor

” Oltchim a învins campioana Sloveniei și are șanse mari de calificare în semifinale

Oltchim Râmnicu Vâlcea a reușit duminică seara primul succes în Grupa 2 principalăa Ligii Campionilor, singura variantăîn care campioana României rămânea în cursa pentru calificarea în semifinale. La debutul pe banca tehnică a selecționerului Radu Voina, oltencele au întâlnit pe propriul teren, în fața a peste 3000 de vâlceni, campioana din Slovenia, Krim Ljubljuana, dublăcâștigă toare a trofeului pus în joc. Chimistele au început ca din pușcă partida și s-au distanțat pe tablă, 4-1 și 10-6. Vâlcencele au continuat săjoace bine și au intrat la cabine cu un avantaj liniștitor, 18-13. În prima parte a reprizei secunde Vâlcea a continuat săse distanțeze, având la un moment dat șapte goluri diferență. A fost nevoie de numai câteva minute de relaxare și oaspetele au revenit în joc și au redus handicapul al doar două goluri, 27-25. În acel moment Voina a cerut tyme-out și a încercat să-și trezească elevele. Oltchim a apăsat, din nou, pe accelerație și problema învingătoarei nu s-a mai pus, Luminița Huțupan evoluând excelent, paradele sale reușind săle scoatădin sărite pe slovene. Finalmente a fost 36-30, rezultat care duce Oltchimul pe locul secund al clasamentului După două runde.

„Nu am contribuție”

La finele întâlnirii, Radu Voina a declarat că nu are merite la succesul contra lui Krim: „Contribuția mea nu existăla această victorie. Eu am venit sã ajut Oltchimul dar nu efectuat decât un antrenament. Mã bucur pentru fete, le-am ºi felicitat la finalul întâlnirii. Mã bucur ºi pentru acest public minunat, a fost formidabil. E drept cã s-au fãcut ºi destule greºeli în aceastã partidã dar au venit în urma unei dorinþe formidabile de victorie din partea fetelor. Totuºi, am mai spus-o ºi o repet, le-am spus-o ºi fetelor, nimeni sã nu se aºtepte cã Oltchim nu va mai pierde niciodatã. Nu existã o astfel de echipã în lume care sã câștige toate meciurile.”

” Nimeni nu mai credea în noi „

Golghetera Oltchimului în meciul de duminicã, Narcisa Lecuºanu, a spus la finele întâlnirii : „Anul trecut am fost la un pas de semifinale, în acest sezon trebuie sã reuºim. Trebuie sã învingem în cât mai multe meciuri și săne clasăm pe una din primele douã poziþii ale grupei. Probabil cã nimeni nu mai avea încredere în noi, nici suporterii, nici presa, nici conducerea, dupã acel eºec de la Braºov dar este bine cã ne-am revenit. Gyor este o echipăputernică , pe care o știm din sezonul trecut. Avem mare nevoie de un succes în etapa viitoare, vom avea în spate și publicul spectator care sunt sigurăcă ne va susține și de această datăpe tot parcursul meciului. Nu vom lua informații despre Gyor de la Aurelia Brădeanu pentru că totuși este vorba de colegele și de clubul ei. Sunt destule alte mijloace de informare pe care le putem folosi”.

Meci tensionat cu ETO Gyor

Sâmbătă, în runda a treia a grupelor semifinale ale Ligii Campionilor, Oltchim Râmnicu Vâlcea va evolua tot pe propriul teren în fața unui adversar care nu este deloc simpatizat la Vâlcea, ETO Gyor. Campioana Ungariei ne-a fost adversarăși în ediția trecutăa competiției și tot în această fază. Cele două grupări și-au împărțit victoriile dar mai departe, în semifinale, au mers numai vecinele noastre care le-au dat o mânăde ajutor și rusoaicelor de la Lada Togliatti pe care le-au lăsat săcâștige în Ungaria. Gyor merge bine și în acest sezon, este pe primul loc al clasamentului, cu maximum de puncte, 4, dar Oltchim poate trece în fotoliul de liderăîn cazul în care va câștiga la o diferențămai mare de trei goluri.