Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VOCEA CITITORULUI

Începând cu această ediție, inaugurăm o nouărubrică intitulatăVOCEA CITITORULUI, în care vom publica scrisorile primite atât pe adresa redacției noastre (B-dul Tineretului nr. 1, Casa Tineretului, et. 6, camera 107), cât și pe adresele noastre de mail (voceavalcii@yahoo.com sau office@voceavalci.ro). Văinvităm săne scrieți și săvăexprimați părerile, opiniile, întâmplările și experiența de viață, de oriunde v-ați afla în România sau în lume.

Numele: Nicu GITAN

E-Mail: nicugitan@yahoo.com

Telefon: 0766769553

Stimați colegi,

Vătrimit mai jos constatările mele formate în calitate de consumator la o unitate AP din Horezu. Mi-am permis săvăconsider colegi deoarece și eu lucrez în presă (și am fost ziarist timp de 45 de ani). Dacă veți folosi aceste rânduri v-aș ruga să-mi comunicați și mie pe e-mail data când apare în ziarul dvs acest articol. Cu mulțumiri Nicu Gitan.

Consumatori înșelați?

Este regretabil ce se întâmplă, voit, la drumul mare, în comerțul de alimentație publică .

O adevărată înșelătorie se practică la SC STELDAN S.R.L din Horezu, Punctul de lucru din strada Tudor Vladimirescu nr.4, cum ne informeazăbonul de casa BM.58/16.09.2009,ora 16:23.

Despre ce este vorba? Trei consumatori, obosiți de drum și înfometați, au poposit la această unitate (la intrarea în Horezu) și După ce au primit lista de meniu s-au hotărât săcomande 3 ciorbe de burtă(8 lei /porția). Ospătara a preluat comanda, pentru trei ciorbe de burtă, înțelegându-se că vor fi aduse cele 3 ciorbe și pâinea respectivă.

La aducerea comenzii, consumatorii s-au trezit, în plus, cu 3 ceșcuțe de smântână(cca.20 grame), 3 ardei, câteva felii de pâine și bineînțeles ciorba de burtă.

La efectuarea plății, consumatorii au constatat că au fost înșelați și lipsiți de informația necesară ce trebuie prezentatăla lansarea comenzii. Adică ,cele trei ceșcuțe de smântânăau fost taxate cu câte 2,5 roni (7,5 roni), 3 roni pentru ardei și 3 lei pentru pâine, plus 24 roni pentru ciorbă. Un total de 37,50 roni.

Modul acesta de a face comerț mi se pare hoție la drumul mare. Ospătara trebuia săîntrebe consumatorii dacă doresc smântânăși ardei, hrean sau oțet etc. Dacă doresc pâine? Și nu sătaxeze separat componentele -OBLIGATORII- ale unei ciorbe de burtă. Se știe că acest produs este pregătit cu smântână, cu oțet, cu hrean etc. Este o rețetăobligatorie și dacă toate aceste ingrediente au fost folosite în preparat de ce nu afișează, în lista de meniu, prețul corect : ciorbăde burtă -125 lei?

Taxându-se separat componentele obligatorii înseamnă că acestea nu au fost adăugate în produs, la fierbere, și asta înseamnă că ciorba de burtăse compune doar din apăși burtă și ar fi nejustificatăsuma de 8 lei /porția.

Înșelătoria aplicatăconsumatorilor este o metodăpracticatătot mai des în unitățile AP. Vom ajunge săfim îmbiați cu o fripturăde 150 de grame, cu prețul de 10 lei, iar când va fi la plata săne trezim cu 25 lei total, deoarece se vor adăuga separat cartofii prăjiți, pâinea, sarea, piperul etc. Tot așa la mici: 2 lei micul, 1 leu muștarul, 1 leu scobitoarea, 1 leu pâinea etc.

Concluzia pentru consumatorii aflați în treacă t prin Horezu? Fugiți cât puteți de această unitate pentru că văînșală! Sau, la comandarea produsului cereți săvi se dea, în scris!!, prețul corect, pentru a ști dacă mai comandați sau nu! până atunci, săle fie rușine tuturor celor ce practica asemenea comerț.