Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vasile Bleotu și Ion Cîlea pariazăpe Adrian Burlan

Pesediștii se pregătesc de asalt

Normal 0 21 CAMPANIE. Numărătoarea inversăpână la alegerile europarlamentare a început. Mai sunt doar câteva zile până când românii vor fi chemați la urne să-i aleagăpe cei ce-i vor reprezenta în Parlamentul European. Toate partidele politice sunt în plină campanie electorală, fiecare încercând săatragăcât mai mulți electori de partea lor. Nici Partidul Social Democrat (PSD) Vâlcea nu face excepție de la regulă, sâmbătă, 30 mai 2009, pesediștii făcând un periplu în județ. Cea mai importantăși fastuoasămanifestare a social-democraților vâlceni a fost în municipiul Drăgășani, acolo unde Vasile Bleotu a organizat lansarea candidatului vâlcean, Adrian Burlan, în cursa pentru câștigarea unui mandat de parlamentar european. Vasile Bleotu promite un scor de peste 50%

Lansarea candidaturii lui Adrian Burlan la Parlamentul European a avut loc la amfiteatrul din Drăgășani. Acolo, în jurul orelor 18.00, s-au strâns peste 300 de oameni care au venit săvadăprogramul electoral al pesediștilor, dar și programul artistic pregătit. Cel care a deschis manifestarea a fost nimeni altul decât președintele PSD Drăgășani, Vasile Bleotu, care a fost aplaudat și ovaționat minute în șir. Acesta, și-a arătat convingerea că , la fel ca și la alegerile parlamentare, va obține cel mai bun scor din județ în Colegiul Drăgășani. Mai mult decât atât, deputatul Vasile Bleotu i-a îndemnat pe drăgășeneni săiasăla vot. „Vărog săfiți alături de candidații noștri, iar pe membrii activi ai PSD Drăgășani îi îndemn săfie alături de conducerea partidului pentru a obține un scor bun, un scor istoric. Alegerile europarlamentare sunt un preambul al celor prezidențiale și noi suntem precursorii câștigă rii acestora. Eu am convingerea că președintele Mircea Geoanăva câștiga alegerile prezidențiale pentru că este un diplomat de carierăși are calitățile necesare pentru a fi un președinte al tuturor românilor. Duminică , 7 iunie 2009, vreau ca în centrul municipiului Drăgășani săne strângem peste 1.000 de oameni și săsărbătorim câștigarea alegerilor. În ceea ce privește organizația PSD Drăgășani, noi am promis săscoatem un scor de peste 50%” – a spus deputatul PSD, Vasile Bleotu.

Îndemnul lui Ion Cîlea

Pe scena amfiteatrului din Drăgășani, alături de Adrian Burlan, a fost întreaga conducere a PSD Vâlcea. Printre aceștia îi putem enumera pe Ion Cîlea – președintele PSD Vâlcea, Dumitru Persu – secretarul executiv al partidului, Laurențiu Coca – senator PSD, Ioana Liță- președintele organizației de femei a PSD Vâlcea, Ștefan Prală, Camelia Coroiu, Cristian Nedelcu – primarul municipiului Drăgășani și mulți alții. În speach-ul său, liderul Ion Cîlea i-a asigurat pe cei prezenți că va acorda întotdeauna o șansătinerilor, pentru că ei reprezintăviitorul acestei țări. De asemenea, președintele PSD Vâlcea le-a reamintit vâlcenilor miza acestor alegeri europarlamentare, dar și rolul deosebit de important al europarlamentarilor. El i-a îndemnat săvoteze cu social-democrații pentru că au cea mai bunălistăcu cei mai buni oameni. „Noi, cei din Partidul Social – Democrat avem forța și voința săfacem ca lucrurile sămeargăbine în România. Capacitatea noastrăse aflăîn experiența pe care am acumulat-o, în solidaritatea noastrăFață de români și în dragostea pentru comunitățile locale. Argumentele ne sunt proiectele temeinice și numeroase cu care intrăm în competiția electorală, proiecte pe care avem forța săle ducem la îndeplinire. Europarlamentarii PSD s-au zbătut în Parlamentul European și se vor zbate în continuare pentru binele României. Acum, avem oameni excepționali pe listă, care vor face eforturi deosebite pentru a ajuta societatea vâlceană Oltchim Rm. Vâlcea săiasădin impas” – a declarat președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea.

„Alegeți bine!” – spune Adrian Burlan

La finalul lansării, După programul artistic, candidatul vâlcean la europarlamentare, Adrian Burlan a ținut un scurt discurs, enumerând obiectivele parlamentarilor social-democrați în legislativul european și care sunt proiectele pentru care se va lupta săobținăsprijin din partea celorlalți europarlamentari. Tânărul ce activeazăpolitic în cadrul organizației PSD Drăgășani, fiind președintele tineretului social-democrat din municipiu, i-a invitat pe vâlceni săiasăla vot și săarate că le pasăde viitorul României. „Dragi vâlceni, în data de 7 iunie 2009, văinvit pe toți la vot indiferent de opțiunile politice pe care le aveți. Dar, sănu uitați un lucru. În Parlamentul European nu se luptănici PSD-ul cu PNL sau PD-L-ul. Acolo, sunt grupuri politice care impun anumite reguli. Noi suntem cei mai fericiți, pentru că programul pe care noi, social-democrații, vi-l prezentăm este parte din manifestul socialiștilor europeni. În primul rând, noi milităm pentru valorile fundamentale ale social-democrației românești (egalitate de șanse, libertate, solidaritate, justiție socială), pentru credința că o politică autentică este cea care rezolvăproblemele concrete ale oamenilor, dar și pentru scoaterea României din criza Financiară în care se află. Dumneavoastrătrebuie săînțelegeți că rolul unui parlamentar european este foarte important. De aceea, trebuie săieșiți la vot, săanalizați foarte bine ofertele electorale și săpuneți ștampila acolo unde credeți că este mai bine. Dumneavoastrăsunteți cei care veți decide ce se întâmplăcu cetățenii României în afara granițelor țării sau în interiorul ei, prin prezența la vot și prin alegerea pe care o veți face. Eu văinvit să”Alegeți bine!” – a spus Adrian Burlan.