Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vânătorul (politic) de la PSD

 Pe Burlan îl va lua apa (de ploaie) la vale

De câteva luni de zile, pe scena politică vâlceană a apărut un personaj care vrea săse facă remarcat prin orice mijloace. Drăgășeneanul Adrian Burlan și-a făcut loc cu coatele în organizația județeană a PSD Vâlcea, reușind să-i convingăpe mai marii partidului să-l nominalizeze drept candidat la europarlamentarele din 2009. Înregistrând, însă , un eșec lamentabil la alegerile pentru Parlamentul European, individul i-a mai păcă lit încă o datăpe liderii pesediști vâlceni, reușind săse strecoare șerpește la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, unde ocupă(și acum, dar nu pentru mult timp!) funcția de inspector de Management și dezvoltare instituțională, După principiul „Fă-mămamămare, să măvadăfraierii și săcreadăcă sunt Turnul Eiffel”. Infatuat și superficial, Burlan și-a dat destul de repede arama pe Față , trădându-i pe oamenii care l-au ajutat săiasăîn evidență. Pentru nimeni nu mai este un secret faptul că cel care l-a propulsat pe scena politică localăeste nimeni altul decât președintele PSD Drăgășani, Vasile Bleotu, care a crezut în tinerețea și în bunele lui intenții, mimate cu talent actoricesc. Numai că deputatul Bleotu și-a dat repede seama că a mizat pe un „cal mort”. Asta pentru că Adrian Burlan a început să-i facă vizite tot mai dese lui Ion Cîlea – președintele PSD Vâlcea, că ruia îi dăinformații cu ceea ce se întâmplăîn organizația localăPSD Drăgășani, dezinformându-l, însă , în cele mai multe cazuri. Tipului îi place săîmbârlige lumea și lucrul acesta l-au observat chiar și colegii săi de partid, dar și cei de la Inspectoratul Școlar, promovându-l în funcția de „Șef al serviciului îmbârligări pe județ”.

„Mâncă torul” de directori

În ultimele luni, presa localăa sesizat de nenumărate ori abuzul pe care inspectorul Burlan îl face cu directorii unităților de învățământ din județ care nu sunt membri PSD. Șefii școlilor sunt practic hăituiți și hărțuiți pentru ca să-și dea demisia din funcția de manageri școlari, iar atunci când nu vor sădemisioneze sau săsemneze adeziunea la social-democrați, se trezesc cu tot felul de anonime în presă sau cu controale tematice pe cap, de la Inspectoratul Școlar, zice-se, tot pe baza unor anonime. Mulți au crezut, la început, că aceea care se dedăla astfel de șiretlicuri este chiar Camelia Coroiu – inspector general al ISJ Vâlcea, însă , nu mică le-a fost (și ne-a fost!) mirarea, când au descoperit că în spatele acestor mânării se aflăacelași „săpător” – Adrian Burlan. Culmea tupeului este că acesta nici nu neagăimplicarea sa în forțarea demiterilor, într-o discuție cu redactorii publicației noastre recunoscând că el este cel „care se ocupăde directori”. Mai mult decât atât, Burlan a afirmat că este vremea schimbării și că mulți directori școlari sunt bătrâni și trebuie sălase locul altora mai tineri. „Sunt foarte mulți directori școlari din județ care și-au dat demisia din funcție cu două luni înainte ca noi săfim instalați la conducerea Inspectoratului, iar la scurt timp au susținut examen pentru ocuparea aceluiași post numai ca sămai stea acolo încă patru ani. Ei bine, nu mi se pare corect acest lucru. Nu înțeleg de ce nu lasăloc liber și altora mai tineri. Pot sădau și exemple aici: directorul de la Colegiul Național „Alexandru Lahovari” și cel al Grupului Școlar Pleșoianu. Oricum am întocmit o listăcu toți acești directori pe care o avem aici la Inspectorat „ – ne-a declarat atunci Adrian Burlan. (Aviz Burlan-ului: dacă vrei să-ți pui toată presa localăîn cap, ia-te de directorul Constantin Drugan și directorul Adrian Boureci . Încearcă și vezi! – n.r. – redactor șef, Romeo Popescu)

I se pregătește debarcarea din Consiliul Local Drăgășani

Pe lângă funcția de inspector de Management și dezvoltare instituțională, la Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea, imberbul inspector Adrian Burlan mai ocupăși funcția de consilier local al Consiliului Local municipal Drăgășani. În campania pentru alegerile locale din vara anului trecut, el a fost trecut pe lista electoralăa PSD-ului, deși era un „neica nimeni” în politică , un necunoscut al electoratului drăgășenean și vâlcean. toată conducerea organizației social democrate a crezut că este un tânăr de perspectivăcare trebuie promovat, neștiind, însă , că propulsarea sa în diferite funcții cu remunerație mare, le va cauza deservicii. Astfel că , deși nu a muncit mai de loc în campania electorală, prin forța împrejurărilor și principiului „chiorului îi face barza cuib”, el s-a văzut ales consilier local în Drăgășani, localitatea de baștinăpolitică . Funcția aceasta, însă , nu o va mai ocupa mult timp, deoarece Burlan s-a mutat cu domiciliul în Rm. Vâlcea, schimbându-și în același timp și buletinul. Pentru acest lucru, el va fi zburat, fără regrete, cât de curând, din funcția deținută, pe care oricum o ocupa degeaba.