Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Valeriu Popescu, un primar penal?

” Primarul liberal din Costești pune bețe în roate micilor întreprinzători

Deși este greu de crezut, primarul liberal din Costești, Valeriu Popescu pune bețe în roate micilor întreprinzători, care vor să-și dezvolte și o mică afacere. Politica liberalăa actualului guvern în ceea ce privește mediul de afaceri, chipurile, este centratăpe susținerea întreprinzătorilor privați și pe stimularea liberei inițiative, prin înlăturarea obstacolelor din calea inițiativei private. Sunăfrumos dezideratele guvernului României, dar ele nu au nici în clin, nici în mânecă de-a face cu ceea ce fac membrii lor de partid în țară . Cazul primarului din Costești care a închis, pe motiv că nu îndeplinea condițiile de mediu, singurul producă tor de mozaic din zonăeste mai mult decât elocvent despre cum știu liberalii săpunăîn practică sprijinirea liberei inițiative.

Primarul Popescu a închis secția de mozaic

În data de 4 august 2004, primarul comunei Costești, Valeriu Popescu a emis o dispoziție prin care a interzis abuziv funcționarea SC Mozaic Bistrița SRL, încă lcându-și atribuțiile de serviciu și substituindu-se organelor de mediu. Imediat După ce primarul a dat decizia, administratorul societății a atacat dispoziția, sesizând și Parchetul Județean despre cele întâmplate. Dându-și seama de greșeala făcută, După 7 luni, primarul a revenit asupra deciziei, timp în care a fost cercetat de Parchetul Județean primind și o amendăde 10 milioane lei vechi.

Pentru că revocarea dispoziției primarului s-a făcut După 7 luni, timp în care activitatea a fost întreruptă, administratorul nu a mai avut bani pentru pazăși nu a mai găsit nimic când s-a întors. Mai mult decât atât, foștii beneficiari au refuzat sămai colaboreze cu societatea condusăde Mihail Borcan.

Prin expertiză, s-a stabilit că daunele materiale suferite prin închiderea activității se ridică la suma de 5 miliarde lei vechi pentru că pe perioadă cât a fost închisăabuziv activitatea, nu au mai putut fi onorate comenzile clienților.

Timp de 4 ani, administratorul Mihail Borcan și-a că utat dreptatea în justiție, judecându-se și la Horezu și la Vâlcea. Inițial, Judecă toria Horezu și-a declinat competența în favoarea Tribunalului Vâlcea, motivând că prejudiciul creat depășește 5 miliarde lei vechi. Zilele trecute, Tribunalul Vâlcea a trimis cauza spre rejudecare la Horezu, dând competențăjudecă toriei din Horezu săsoluționeze acest caz.

Din isprăvile primarului Popescu

Primarul din Costești și-a făcut un obicei din a-și băga nasul unde nu-i fierbe oala și de a le face greutăți puținilor agenți economici din zonăcare pot oferi locuri de muncă celor din Costești. Valeriu Popescu și-a dat toată silința săînchidăcariera de la Costești, pe motiv că este poluantăși sălase peste 200 de oameni fără slujbe. Probabil că pe șomeri i-ar fi angajat domnul Istocescu, președintele PNL Costești, „mare” om de afaceri, care angajeazăoameni și-și bate joc de ei. La propriu. Pe la colțuri, oamenii spun că Istocescu are obiceiul de a-și bate angajații și că le găsește diferite motive ca sănu-i plătească .

În Costești, lumea vorbește că Popescu pregătea cariera pentru Dinel Staicu de la Craiova, care vroia săo cumpere. Planul lor a fost simplu. O închideau, din diverse motive, cariera falimenta și apoi venea „salvatorul” de Staicu și o cumpăra pe nimic. Numai că , din fericire, n-au reușit să-și ducă planul la bun sfârșit pentru că au fost câțiva oameni de bine care s-au opus.

Magda Tolea