Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceni, arestați în București, pentru trafic de droguri

O rețea de traficanți de droguri de mare risc a fost anihilată, zilele trecute, de procurorii DIICOT București și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București. Membrii rețelei, printre care se aflăși vâlceni, introduceau în țară și distribuiau droguri de mare risc, cum ar fi cocaina, ecstasy, hașiș, cannabis, în cluburile din București, dar și din județele Argeș, Vâlcea, Dâmbovița, Prahova și Buzău. Tinerii, acuzați de trafic de droguri de mare risc, au fost reținuți pentru 24 de ore, ulterior, pe numele lor, fiind emise mandate de arestare preventivăpentru 29 de zile.

 

Percheziții în 20 de locații

 

Acțiunea oamenilor legii, denumită”Polar”, a demarat în dimineața zilei de 24 septembrie a.c., când au fost efectuate 20 de percheziții simultane la domiciliile și reședințele traficanților din București. La acțiune au participat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, D.G.P.M.B. Serviciului Special al Poliției pentru Intervenții Rapide, I.P.J. Ilfov și I.P.J. Teleorman, precum și polițiști de la Direcția Poliției pentru Intervenții Rapide. Anchetatorii au reușit săprobeze activitatea infracționalăa 20 de suspecți, cu vârste cuprinse între 20 și 31 ani, din București și Vâlcea.

Traficanții sunt acuzați că în perioada mai – septembrie 2008 au constituit un grup infracțional organizat, în scopul comercializării de droguri de mare risc. Drogurile erau aduse de capii rețelei din țările occidentale, în special din Olanda, apoi erau distribuite în capitalăde membrii rețelei că tre dealerii locali sau direct în barurile și restaurantele de lux din București, la prețul de 10 euro pentru un comprimat de ecstasy și 100 euro pentru un gram de cocaină.

În această perioadă , membrii grupării au deținut și au vândut, unor investigatori sub acoperire sau colaboratori autorizați, un număr de aproximativ 3500 comprimate ecstasy și 250 grame cocaină. De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost descoperite 15 grame de hașiș, 2 grame de cannabis, un cântar electronic, 25 telefoane mobile, 10790 EURO și 5.970 RON, bani proveniți din vânzarea drogurilor.

 

Tinerii cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, trafic ilicit și deținere de droguri de mare risc, și pentru comiterea infracțiunilor de inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat sunt:

 

ÎICLEANU ROBERT ADRIAN zis „Îicli”,

RĂCĂREANU CĂTĂLIN IONUÎ,

DUMITRAȘCU SIMONA MARIA,

BADEA MARIUS PETRE zis „Bulă”,

VLĂDULESCU MARIUS ALEXANDRU zis ” Bronco”,

ILIE IULIAN MIHAI zis „Mike”,

TUFAN TUDOREL zis „Garcea”,

TRIFU DANIEL FLORENTIN zis „Dan Tofu”,

SEMEN LIVIU CRISTIAN zis ” Bursuc”,

DUÎĂ VALENTIN zis „Vali Jeg”,

TĂNASE CONSTANTIN ALEXANDRU zis „Alex”,

BULEARCĂ PETRIȘOR zis ” PETRE”,

OLARU CORNELIU ANDREI zis „Dedei”,

NIÎU VALENTIN și alții,