Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlcea, din nou în sărbătoare

 Handbal feminin, Liga Națională

Normal 0 21 ” Oltchim și-a trecut în cont un nou titlu de campioană” Luminița Huțupan s-a retras din activitatea competițională

Oltchim Râmnicu Vâlcea este, din nou, campioanăa României, pentru a treia oarăconsecutiv și pentru a cincisprezecea oarăîn istorie. Ultima partidădin acest sezon a fost numai una de palmares pentru elevele lui Radu Voina și Aurel Roșca care erau sigure de prima poziție a clasamentului cu o etapăîn urmă. Disputa cu Oțelul Galați a fost transformatăde chimiste într-o adevăratăsărbătoare pentru cei peste 2000 de vâlceni care au ținut săfie prezenți la ultima partidăa sezonului. Oltenii din tribunăau avut, însă , și un alt motiv important pentru a fi prezenți la sala Traian, partida fiind ultima în calitate de jucă toare pentru Luminița Huțupan Dinu. „Este dureros. Am avut emoții și ieri, și azi, mai ales când am intrat la vestiar și apoi în teren. ªtiam că este ultimul meu meci, voiam sănu se mai termine Mi-au dat lacrimile când numele meu era scandat. E durerors. Nu am ce face, însă , viața sportivănu poate ține la infinit. Măsimt împlinităca sportiv, am cucerit Liga Campionilor, am luat titluri și cupe în România și Slovenia, am fost declaratăcel mai bun portar din lume. O singurădezamăgire am, că nu am ajuns cu Oltchim în finala Ligii Campionilor. La anul, pe această vreme eu voi fi în tribunăiar fetele vor fi în teren și vor juca finala, știu că așa va fi. Voi rămâne alături de Oltchim, club pe care-l iubesc foarte mult și alături de naționala feminină. Sper să-mi împlinesc visul de a face un copil, acesta va fi principalul meu obiectiv în perioada următoare”, a declarat la finele meciului câștigat de Oltchim Luminița Huțupan Dinu.

Doar câteva zile de vacanță

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu vâlcea vor avea parte de o vacanțăscurtă, luni urmând săaibăloc reunirea lotului, la sala polivalentăTraian. Se vor prezenta, însă , doar jucă toarele care nu sunt convocate la loturile naționale ale României, Ungariei și Ucrainei. Tricolorele Oltchimului se vor prezenta luni la București sub comanda lui Radu Voina, România urmând săjoace la Severin două partide amicale în compania formației similare a Poloniei. Pe 30 mai lotul național va intra într-un cantonament centralizat la Olănești, până la plecarea spre Belarus, pentru meciul tur din barajul de calificare la Campionatul Mondial. Vacanța „mare” va începe pentru campioanele României abia pe 13 iunie și va dura trei săptămâni. „Am considerat că trebuie săle ținem în prizăși pe fetele care nu sunt convocate la loturile naționale. Ele vor face antrenamente la Vâlcea sub comanda secundului Relu Roșca și vor intra în vacanțăodatăcu handbalistele de la loturi”, spune vicepreședintele CS Oltchim, Petre Berbecaru. Altfel, până lunea viitoare se va stabili lotul cu care Radu Voina și Aurelian Roșca vor ataca viitoarea ediție a campionatului. „până la reunirea lotului totul va fi clar. În zilele imediat următoare tehnicienii se vor decide la ce jucă toare se va renunța, care vor fi handbalistele împrumutate. În ceea ce privește transferurile, unul este sutăla sutărezolvat. Un angajat al clubului a plecat deja în Croația pentru a-i lua bagajele Paulei Rădulescu. Este prima jucă toare de care suntem siguri că va semna cu Vâlcea”, completeazăBerbecaru.