Acasă Arhiva 2 Vâlcea a fost port-drapelul României la Beijing

Vâlcea a fost port-drapelul României la Beijing

Vineri, 8 august 2008, a avut loc festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing. Delegația românăa fost cea de-a 120-a reprezentantăîn concurs, din cele aproape 200 de state ce au defilat în arena olimpică din Beijing. În fruntea sportivilor români s-a aflat Valeria Beșe, componentăa echipei Oltchim Rm. Vâlcea și că pitanul naționalei feminine de handbal a României, care a purtat steagul național. Valeria Beșe a fost desemnatăport-drapelul României la Beijing de că tre Comitetul Olimpic Sportiv Român. Ea a fost singura reprezentantăla festivitate a echipei naționale de handbal feminin, restul handbalistelor pregătindu-se pentru meciul de sâmbătăcu Kazahstan, meci pe care l-au câștigat cu scorul de 31-19.

Constantin Roibu, directorul general al SC OLTCHIM SA, sponsorul principal al Clubului Sportiv Rm. Vâlcea, s-a arătat încântat de faptul că Vâlcea, prin Valeria Beșe, a fost port-drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing. „Suntem foarte mândri de performanțele și recunoașterea de care se bucurăClubul Sportiv Oltchim și handbalul românesc în întreaga lume. La Oltchim SA, ca și în handbal, promovăm munca de echipăși ideea de competiție. Ambele ingrediente sunt indispensabile pentru a fi cei mai buni” – a declarat Constantin Roibu, director general al SC OLTCHIM SA.

SC OLTCHIM SA este sponsorul principal al Clubului Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea încă din anul 1973, când s-a înființat. Din 1980, clubul are echipăde handbal feminin, iar din 1982 joacă doar în prima LigăNațională. Clubului Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea a acumulat în tot acest timp 14 titluri de campioanănațională, 13 cupe ale României și o supercupăa României, disputând peste 2.100 de jocuri oficiale. Din 1983, echipa participăcontinuu în Cupele Europene trecându-și și aici numele în dreptul câștigă torilor a 3 Cupe Europene și alte două Supercupe. Trebuie menționat că echipa naționalăde handbal feminin a României ce participăla Jocurile Olimpice de la Beijing are în componența sa nu mai puțin de 9 jucă toare de la Oltchim, iar alte două jucă toare ce activeazăla clubul vâlcean sunt componente ale lotului național al Ungariei.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.