Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ungureanu l-a lăsat pe Burlănescu fără birou

” Prefectul egoist

CIUDĂÎENII. Actualul prefect de Vâlcea, avocatul Bebe Ungureanu, și-a început mandatul cu stângul. Avocatul și-a propus săînființeze în cadrul instituției, în fostul său birou de subprefect, un birou regional de turism, acțiune care încalcă legislația în vigoare. Trecând peste aspectul legislativ, viitorul subprefect va fi obligat să-și caute un alt birou, dacă va avea alternativă.

Prefectul pedelist Petre Ungureanu l-a lăsat fără birou pe viitorul subprefect Adrian Burlănescu. Avocatul a oferit biroul cu pricina viitorului director al Biroului regional de informare turistică Vâlcea, o instituție care funcționa la Mehedinți, dar care a revenit la Vâlcea datorităimplică rii primarului Mircia Gutău. Cu toate că edilul Râmnicului afirmăcă Biroul regional de turism va funcționa în cadrul Prefecturii Vâlcea, doar pentru două săptămâni de zile, până la numirea viitorului subprefect, din declarațiile prefectului reiese cu totul și cu totul altceva. ,,De luni, fostul meu birou de subprefect va găzdui Biroul regional de informare turistică , mutat de la Mehedinți la Vâlcea, deci turismul va fi în atenția Prefecturii și-i vom acorda un post de consilier. M-am gândit la acest lucru și alături de alte trei proiecte ale instituției prefectului acesta este unul foarte drag mie, am două posturi de consilieri ai prefectului rezervate: unul pentru mediul de afaceri și unul pentru turism” – a afirmat prefectul, vineri, în cadrul ,,Topului firmelor vâlcene”. Interesul prefectului pentru turism a apărut în momentul în care și-a cumpărat câteva zeci de hectare de teren la Obârșia Lotrului, în vecinătatea proiectului de turism demarat de CJ Vâlcea. Întâmplător sau nu, cu două luni în urmă, actualul prefect, fost subprefect, și-a petrecut mai tot timpul în zonăîn ,,interes de serviciu”.

Cu bâta-n baltă

În ceea ce privește schimbarea destinației cabinetului de subprefect, prefectul – avocat Petre Ungureanu – a uitat săia în calcul un aspect foarte important: conform legii, centrele de turism nu pot funcționa în cadrul altor instituții, sunt de sine stătătoare, condiția de bazăfiind aceea de fi înființate la strada principală, cu acces direct în instituție, adică total contrar deciziei vâlcenilor. Pe lângă acest ,,mic aspect”, stipulat de lege, administrațiile locale primesc cam 15 miliarde lei pentru înființarea lor, o sumăimpresionatăcare, în mod normal, nu poate fi decontatădecât dacă autoritățile construiesc sau cumpărăun sediu care săcorespundăcerințelor impuse de lege.

Tot atunci, Ungureanu a mai dat o ,,bombă”, a anunțat numirea președintelui Camerei de Comerț și Industrie, Valentin Cismaru, în funcția de ,,prim-ministru într-un guvern privat”, care va avea ca scop ,,dezvoltarea viitoare a județului”, de fapt a firmelor conduse de oamenii de afaceri din anturajul prefectului și a liderilor PD-L. ,,Tot de luni, vom începe negocierile, ca pe lângă Camera de Comerț și Industrie Vâlcea, săînființăm un guvern privat care săse consfătuiască , lunar, cu prefectul. Consilierul desemnat va fi angajatul prefectului pentru mediul de afaceri. Vineri, 23 octombrie, la ora 16.00, va fi prima întâlnire, la Prefectură, a Consiliului Consultativ al Prefecților, organ consultativ al prefectului, unde se vor lua hotărâri majore în ceea ce privește dezvoltarea viitoare a județului” – a declarat Petre Ungureanu. Rămâne de văzut câți dintre foștii prefecți ai județului vor da curs invitației controversatului prefect Bebe Ungureanu, anchetat de DNA în câteva dosare.

Dana Nedescu