Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un tânăr vâlcean a condus beat și cu numere de înmatriculare expirate

 Infracțiuni pe drumurile publice

În conformitate cu planul de acțiune „STRADA 2009„, privind asigurarea unui climat de siguranțăcivică corespunzătoare, săptămâna trecută, la Horezu, a fost organizatăo acțiune, la care au participat efective lărgite din cadrul IPJ Vâlcea, care au acționat în mediile, locurile și zonele cele mai cunoscute din oraș.

În timpul acțiunii au fost legitimate 35 persoane, au fost controlate 21 autoturisme, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de 1520 lei.

Nici polițiștii din Crețeni nu s-au lăsat mai prejos, organizând, în conformitate cu planul de acțiune „STRADA 2009”, diferite activități specifice în timpul că rora au fost legitimate 25 persoane și controlate 21 autovehicule, fiind aplicate 6 sancțiuni contravenționale în valoare de 340 lei, dintre care 2 la Legea 61/1991 și 4 la OUG 195/2002.

Unul dintre ghinioniștii care s-a ales cu dosar penal este Daniel Stanca, de 42 ani, din comuna Roești. fără a adapta viteza autoturismului la condițiile de drum, a părăsit partea carosabilă, intrând direct într-un pom. În urma coliziunii, pasagerul din partea dreaptăa șoferului a fost accidentat. Cu ocazia verifică rilor efectuate, s-a stabilit că autoturismul condus de că tre Daniel Stanca avea numerele provizorii expirate încă din luna octombrie 2008, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i-au fost recoltate și probe biologice de sânge.

Polițiștii din orașul Berbești, în timpul unei razii desfășuratăpe DJ 605 A, l-au depistat pe Ilie Stanca, de 21 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere auto. Acesta nu se afla la prima abatere de acest fel deoarece, în luna decembrie 2008, mai fusese depistat de polițiști săvârșind același tip de infracțiune. Și de această datăi s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii prevăzutăși pedepsităde art. 86. alin.1 din O.U.G 195/2002.