Acasă Arhiva 2 Un polițist ultragiat a avut nevoie de 6 zile de îngrijiri medicale

Un polițist ultragiat a avut nevoie de 6 zile de îngrijiri medicale

Riscurile meseriei

AGRESIUNE. Fiecare meserie are riscurile sale, însă de departe cea de polițist implică printre cele mai mari pericole la adresa integrității corporale. Un exemplu concludent în acest sens îl constituie o întâmplare petrecutăîn Glăvile. Șeful postului de poliție din această localitate, Florin că lina, a fost atacat în timpul serviciului de un localnic recalcitrant. În urma acestui incident agentul de poliție a avut nevoie de mai multe zile de îngrijiri medicale pentru a se reface.

Totul a început când Dorel Lungan și concubina sa, Maria Giba, au fost invitați la sediul Postului de Poliție Glăvile pentru finalizarea cercetărilor efectuate în urma sesizărilor făcute de Lungan împotriva unui alt consătean, Toma Andronescu. În mod surprinzător, nici bărbatul, nici partenera sa nu s-au prezentat și, întrucât cele sesizate de acesta nu s-au confirmat, a fost sancționat contravențional. Tot cu acea ocazie a fost amendatăși concubina sa pentru tăiere ilegalăde arbori.

Totuși, Dorel Lungan a venit la postul de poliție ulterior și a fost informat de agentul Florin că lina despre amenzi. Mai mult, celor doi li s-a solicitat sădea declarații cu privire la faptele comise, însă au refuzat și fără săfacă ceva au plecat.

În După -amiaza aceleiași zile, la sediul postului de poliție a venit pădurarul Ion Dobrin pentru a lua procesul-verbal de contravenție întocmit Mariei Giba, pentru a fi avizat de reprezentanții Ocolului Silvic Drăgășani.

Între timp, a apărut din nou Lungan, care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a început săîl înjure pe șeful de post și săîl amenințe cu moartea, atât pe el, cât și pe membrii familiei sale. Cu toate acestea, Florin că lina a reacționat calm, luându-l de braț pe bărbatul recalcitrant și conducându-l până la poarta postului, sfătuindu-l săîși vadăde treabăși sămeargăacasă.

În loc săînțeleagă, Lungan s-a repezit asupra polițistului, l-a luat de gât și a început să-l îmbrâncească , săîl insulte și săîl amenințe. În cele din urmăbărbatul a plecat spre casă, dar pe drum a apelat numărul de urgență112, cerând săse facă cercetări împotriva șefului de post.

La fața locului s-au deplasat inspectorul Ovidiu Oarăși agentul Sandu Avram care i-au audiat pe bărbații implicați. La un moment dat însă Lungan s-a pierdut cu firea din nou și l-a atacat pe agentul că lina, lovindu-l în Față și în zona organelor genitale. Având în vedere acest comportament, cei trei lucrători de poliție l-au imobilizat și l-au dus la sediul Poliției municipiului Drăgășani.

Pe parcursul anchetei în acest caz, Dorel Lungan a avut o atitudine nesinceră, negând în permanențăcă l-ar fi insultat, amenințat sau lovit pe agentul că lina. El oricum era cunoscut în comunăca un om recalcitrant, mare iubitor de băuturi alcoolice, vicii din cauza că rora se ceartămereu cu vecinii și cunoștințele, recurgând adesea la violențăîn incidentele în care este implicat.

El a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracțiunilor de ultraj și sfidarea organelor judiciare.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.