Acasă Arhiva 2 Un nou caz de gripăporcinăla Vâlcea!

Un nou caz de gripăporcinăla Vâlcea!

 Trei îmbolnăviri confirmate

Normal 0 21

 

Numărul total de cazuri de gripăcu tulpina nouăAH1N1 (gripăporcină) confirmate pe teritoriul României ajunge la 281. Menționăm că România face parte dintre cele 8 țări europene care au capacitatea de a produce vaccinul pentru gripa nouă, iar, în prezent, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino sunt în curs de desfășurare testele preclinice (teste pe animale) pentru realizarea vaccinului AH1N1. Cercetătorii români preconizeazăfinalizarea acestora la sfârșitul lunii septembrie a.c., urmând ca de la 1 octombrie săînceapăși derularea testelor clinice. După finalizarea acestora va demara producerea vaccinului. Capacitatea de înfiolare a Institutului Național Cantacuzino este de 5 milioane doze, ne anunțăcei de la Ministerul Sănătății.

De curând, VOCEA VÂLCII își informa cititorii că și în Vâlcea au apărut primele cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripei porcine. Din cele 17 suspiciuni care existau până nu de mult, văaduceam la cunoștință, au fost confirmate doar două . Este vorba de o tânărăfamilie de etnie rromă, care s-a întors, de curând, în țară din Anglia, unde fusese la muncă . În autocarul cu care cei doi s-au întors în țară , mai erau alte cinci persoane, asupra că rora planeazăsuspiciunea că ar fi și ei purtători ai virusului AH1N1, însă , pentru moment, sunt de negăsit. Autoritățile se tem că dacă nu vor depista locul în care se află, existăriscul major săcontamineze și alți cetățeni, dacă nu sunt duși, cât mai repede, în carantină.

Din surse sigure am aflat, însă , că pe lângă cele două cazuri, a mai apărut încă unul. Este vorba de un tânăr de 30 de ani, întors și el, nu de mult, din Spania. Autoritățile vâlcene se tem ca dracul de tămâie sădea informații lămuritoare cu privire la cele trei persoane bolnave de gripa porcină, dovedind o crasălipsăde transparență, cu care ne-au obișnuit, de altfel. Încercând săaflăm detalii despre cel de-al treilea vâlcean care s-a întors acasăcu periculosul virus, am constatat că batem numai la uși închise.

În pofida acestei atitudini a autorităților de a trece la secret asemenea informații, care trebuie transmise populației pentru că , altfel, conceptul de „sănătate publică ” riscă săcadăîn derizoriu, presa vâlceană a demonstrat, și în special ziarul nostru, că nu ne scapănimic atunci când vine vorba de binele colectiv.

 

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.