Acasă Arhiva 2 Un nebun i-a tăiat gâtul unui infirmier

Un nebun i-a tăiat gâtul unui infirmier

Internat la Psihiatrie pentru că se credea Lucifer

În urmă cu doar câteva zile, un bolnav psihic a tăiat gâtul unui infirmier. Incidentul a avut loc pe holul Secției Psihiatrie din cadrul Spitalului nr. 2 din Râmnic.

Petre Popescu, de 19 ani, angajat în urmăcu doar două luni ca infirmier la Secția Psihiatrie, a fost tăiat la gât cu un ciob de sticlăde un nebun care se crede Zeul Lucifer. Adrian Mirea, de 32 ani, din Râmnic, este un pacient de temut pentru mai toate cadrele medicale din această secție. Acesta le agreseazăși le terorizeazăde luni întregi.

De data aceasta, Zeul Lucifer a trecut de la vorbe urâte, jigniri, amenințări și lovituri, la fapte mult mai grave. Din declarațiile angajaților Secției Psihiatrie nu este prima datăcând agreseazăun cadru medical, doar că acum ” a întrecut măsura. Ne este teamăpentru viața noastră. Lucrăm într-un stres continuu. Poliția nu face nimic. Indiferent dacă suntem la serviciu sau pe stradă, în cazul în care ne vede, vine și ne agresează, atât psihic cât și fizic. Trebuie săia cineva o măsură, pentru că așa nu mai putem continua”, ne-au declarat câțiva asistenți medicali din cadrul Secției Psihiatrie.

„S-a repezit și m-a tăiat la gât”

Petre Popescu, tânărul infirmier care a fost tăiat cu un ciob de sticlăla gât de Zeul Lucifer, ne-a povestit în linii mari ceea ce s-a întâmplat: „M-am dus săaduc în secție un alt bolnav care plecase din salon. M-am întâlnit întâmplător cu acest Adrian Mirea, cunoscut de noi toți ca Zeul Lucifer. Este un client mai vechi al secției, dar în momentul respectiv nu era internat la noi. A început să-mi vorbească urât, să mă împingă până la urmă a plecat. La un moment dat, a revenit. Eram chiar pe hol. S-a îndreptat că tre mine cu furie. Nu am observat că avea ceva în mână. S-a repezit și m-a tăiat în zona gâtului. Nici nu am avut timp să-mi dau seama prea bine de ceea ce mi se întâmplă. Am simțit doar că -mi curge foarte mult sânge. Un coleg de serviciu a văzut și mi-a sărit în ajutor”. Infirmierul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Județean, unde i-au fost acordate îngrijirile medicale de specialitate. „Băiatul a pierdut foarte mult sânge. Tăietura i-ar fi putu fi fatală. Acum se aflăîn afara orică rui pericol. Adrian Mirea, nebunul care se autointituleazăZeul Lucifer, a mai fost expertizat de noi și anul trecut, când am propus internarea acestuia într-un centru de specialitate. Ne-a contestat decizia în instanță, iar Institutul Medico Legal „Mina Minovici” din București a considerat, în urma unei contraexpertize, că acesta se poate trata în ambulatoriu. Așa a rămas săumble liber pe străzile din oraș”, ne-a declarat medicul Florian Ghiță, șeful Serviciului de MedicinăLegalădin cadrul Spitalului Județean Vâlcea.

Comisarul – șef Gabriel Ciobotoiu, din cadrul Biroului de presă al Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, ne-a spus că Adrian Mirea va fi acuzat și cercetat în stare de libertate doar pentru vătămare corporală, deoarece, se pare că în certificatul medico-legal nu se menționeazăcă viața infirmierului a fost pusăîn pericol.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.