Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un liberal din Diculești a încercat săfraudeze alegerile

 4 incidente electorale grave în județul Vâlcea

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziua alegerilor pentru Parlamentul European nu a fost lipsităde incidente în județul Vâlcea. În jurul orei 13.30, polițiștii din Mateești au fost anunțați că un anume Ionuț B., de 24 de ani, consuma băuturi alcoolice la mai puțin de 500 de metri de secția de votare nr. 281. Bărbatul a intrat într-un bar din localitate și fără consimțământul vânzătorului, a luat o bere și, sfidător, a băut-o chiar în fața secției. Surprins de polițiști, Ionuț B. a fost amendat cu suma de 4.500 lei.

Și la Valea Mare, liderul PNL din localitate a fost sancționat cu suma de 1.500 de lei pentru că făcea campanie electoralăîn ziua alegerilor. Dumitru Tudor, de 47 de ani, se afla într-o mașinăcare avea arborat un steag cu însemnele liberale la mai puțin de 30 de metri de secția de votare nr. 417 din Valea Mare. El a avut un schimb de replici dure cu social-democrații care nu au ezitat săcheme Poliția.

În localitatea Livezi, un membru al comisiei secției de votare nr. 271 a fost amendat cu suma de 1.500 lei pentru că a influențat o bătrânăsăvoteze cu partidul pe care el îl reprezenta în comisie. Din câte se pare, Aurel B. – de 45 de ani, a pus-o pe Eugenia D. – de 63 de ani, săaplice ștampila pe buletinul de vot chiar în fața comisiei, ci nu în cabina de vot. Revoltați de atitudinea colegului lor, ceilalți membri ai comisiei au chemat imediat organele abilitate pentru a lua măsuri.

Un alt incident în ziua alegerilor s-a petrecut în localitatea Diculești unde un bărbat a fost suprins în timp ce încerca săfraudeze alegerile. Aurel M. – 51 de ani, din Diculești, a încercat săintroducă în urnănu mai puțin de 5 buletine de vot, buletine ce-i fuseserădate de Dumitru Giurea – membru al comisiei și reprezentant al PNL-ului. Astfel, secția de votare nr. 211 din Diculești a fost suspendatătimp de aproximtiv o jumătate de oră, iar reprezentantul partidului politic care a dat buletinele de vot a fost exclus din comisie. Polițiștii, însă , Continuă cercetările în ceea ce-i privește pe cei doi care au încercat săfraudeze alegerile.