Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Un bărbat din Lăpușata și-a omorât mama-n bătaie

Cu mintea îmbibatăde alcool

CRIMĂ. Cu mintea plină de aburi alcoolului, bărbatul a început săo lovească cu pumnii și picioarele pe mama sa, fără un motiv anume. Lipsit de orice fel de sentimente Față de cea care i-a dat viață, Dumitru s-a năpustit cu furie oarbăasupra mamei sale pe care a bătut-o fără milă, deși aceasta că zuse la pământ. I-a că rat pumni și picioare peste corp, până când femeia a rămas inconștientă.

Violențăși alcool

Violența domestică pare săse manifeste pregnant atunci când gândirea agresorului este întunecatăde aburii alcoolului sau de o gelozie bolnavă. În fapt, statisticile recente au demonstrat că , de regulă, cazurile grave de violențăsau crimele odioase se petrec datorităconsumului excesiv de alcool.

În Vâlcea, cazurile de violențădomestică au luat o amploare îngrijorătoare, asupra că reia trebuie reflectat cu atenție. Unul de cazurile de acest gen a avut loc, la finele anului trecut, în comuna vâlceană Lăpușata, unde liniștea comunității a fost zdruncinatăde o crimăoribilă. Conform anchetatorilor care se ocupăde acest caz, conflictul izbucnit între Aurelia Brabete și fiul acesteia, Dumitru Brabete s-a datorat consumului excesiv de băuturi alcoolice. Cu mintea plină de aburii alcoolului și peste măsurăde violent, bărbatul a început săo lovească cu pumnii și picioarele pe mama sa, fără un motiv anume. Lipsit de orice fel de sentimente Față de cea care i-a dat viață, Dumitru s-a năpustit cu furie oarbăasupra mamei sale pe care a bătut-o fără milă, deși aceasta că zuse la pământ. I-a că rat pumni și picioare peste corp, până când femeia a rămas inconștientă. Toate aceste lucruri oribile s-au petrecut sub ochii neputincioși ai tatălui lui Dumitru, Gheorghe Brabete, care, paralizat fiind, nu a putut să-și apere soția de loviturile nemiloase ale fiului.

Lipsit de remușcă ri, deși realizase că mama sa se aflăîn stare critică , agresorul s-a dus liniștit la culcare, dormind, fără să-și facă niciun fel de proces de conștiință, până a doua zi.

Monstrul cu chip uman

Trupul prăbușit al mamei lui Dumitru, care zăcea într-o baltăde sânge, a fost găsit la o zi După odiosul eveniment de o rudăa acesteia, Emilia Brabete. Imediat, femeia a anunțat poliția și ambulanța care a transportat, de urgență, victima la Spitalul Județean Rm. Vâlcea. Ulterior, datorităleziunilor grave dobândite în urma cumplitei bătăi, femeia a fost mutatăla Spitalul de Urgență”Bagdasar Arseni” din capitală. Deși medicii au făcut tot posibilul să-i salveze viața, vâlceanca a decedat la doar câteva zile de la internarea sa în acest spital. Potrivit rezultatelor necropsiei, decesul Aurelei Brabete a survenit în urma unui sever traumatism cranio-cerebral cu hemoragie meningee și hematom sudural, ce s-au produs, spun medicii legiști, în urma lovirii cu obiecte dure. În timpul audierilor efectuate de că tre anchetatori, în primăinstanță, criminalul a încercat săle sugereze acestora că loviturile aplicate mamei sale au fost lipsite de intensitate și că nu ar fi lovit-o cu bestialitate După ce aceasta s-a prăbușit la pământ. Fiul ucigaș susține că , de fapt, majoritatea leziunilor grave nu sunt provocate de el, ci s-au produs în momentul în care femeia a că zut la pământ. Apoi, gândindu-se probabil la consecințe, criminalul și-a recunoscut în totalitate fapta, fără prea mari resentimente însă . Astfel, având în vedere gravitatea faptei comise, Tribunalul Vâlcea a dispus luarea măsurii de arestare preventivăpentru o perioadă de 30 de zile, până la finalizarea anchetei penale.