Acasă Arhiva 2 TUR DE FORŢĂ CU MIRCEA GEOANĂ PRIN JUDEŢ

TUR DE FORŢĂ CU MIRCEA GEOANĂ PRIN JUDEŢ

PERIPLU. La sfârșitul săptămânii trecute, mai exact joi, 13 august 2009, președintele PSD, Mircea Geoană, a poposit pentru o zi întreagăîn județul Vâlcea. Programul său a fost unul extrem de încărcat: întâlnire cu pensionarii, vizităla Ocnele Mari, ședințăla combinatul Oltchim Rm. Vâlcea, dar și băi de mulțime la Bălcești și Drăgășani. Mircea Geoanănu a venit singur, aducându-i cu el pe ministrul Muncii, Marian Sârbu, președintele Casei Naționale de Pensii, Doina Pârcă lab și pe președintele AVAS, Mircea Ursache. Alături de aceștia s-au aflat tot timpul președintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, secretarul executiv al partidului, Dumitru Persu, senatorul Laurențiu Coca, deputatul Aurel Vlădoiu, dar și tinerii social-democrați vâlceni

Întâlnire cu peste 500 de pensionari

Sala Galery a Hotelului Sofianu a devenit neîncăpătoare pentru cei peste 500 de pensionari care au venit, din toate colțurile județului, pentru a-și spune păsurile mai marilor lideri PSD. Organizatorii s-au întrecut pe sine, oamenii fiind extrem de mulțumiți de modul cum au fost primiți. În speach-ul său, Mircea Geoanăi-a asigurat pe pensionari de întregul său sprijin, spunându-le că , indiferent dacă va fi ales președinte sau nu, el va milita întotdeauna pentru drepturile lor. Mai mult decât atât, liderul PSD i-a informat că de la 1 octombrie 2009, pensiile se vor majora cu 2%, iar pensia minimăgarantatăva fi de 350 lei. Perioada prin care trecem este extrem de dificilăși, de foarte multe ori, pensionarii, tinerii, dar și angajații la stat au auzit foarte multe promisiuni de la politicienii României, însă lucrurile nu s-au întâmplat așa cum au zis ei. Nici eu nu fac excepție de la regulă, deoarece poate de multe ori am exagerat și am făcut promisiuni pe care nu le-am putut duce la îndeplinire. Dar existăun segment al populației României Față de care am conștiința împăcată, deoarece am încercat și am reușit în mare parte săfacem ce am promis pentru pensionari. Eu voi rămâne alături de dvs. indiferent de ce se va întâmpla. Problemele ridicate de pensionarii din întreaga țară sunt probleme de principiu legate de corectitudinea modului în care pensiile reflectăimportanța socialăa muncii celor care au trudit ani de zile. Vreau săvăspun că , în noua lege a pensiilor care se pregătește, toate problemele ridicate de pensionarii din întreaga țară vor fi dezbătute și se vor regăsi în acea lege” – le-a spus Mircea Geoană pensionarilor.

„Ne îndreptăm spre turul II la prezidențiale” – Mircea Geoană

După ce dezbaterea cu pensionarii din Vâlcea a luat sfârșit, Mircea Geoanăa luat parte la o întâlnire cu membrii de partid. Mai apoi, președintele PSD Vâlcea a organizat o conferințăde presă unde a declarat că în viitorul apropiat va încerca săfie mai maleabil și sădiscute problemele dintre PSD și PD-L în interiorul coaliției, fără a mai „spăla rufele în public”. „Trebuie săajungem la un echilibru corect în care cetățenii să-și recapete încrederea în actul guvernamental și în politică . Oamenii nu mai trebuie săspunăcă politicienii care îi conduc au în cap numai bătălii pentru putere. Trebuie săiasăîn relief încercarea noastrăonestăde a face ceva cât de cât bun pentru această țară . Acesta este mesajul pe care l-am transmis tuturor și pe care îl transmit și aici, la Vâlcea. PSD trebuie săiasădin această stare conflictogenăpe care această Coaliție a adus-o și pe care Traian Băsescu o întreține ca tip de politică de stat. Doresc săne ridică m deasupra acestor meschine certuri și săpunem umărul pentru România” – a declarat Mircea Geoană.

Mai mult decât atât, Mircea Geoanăs-a arătat încrezător în șansele sale la alegerile prezidențiale din această toamnă. „Cifrele sondajelor pe care le avem noi sunt interesante și pot săvăspun că suntem în grafic. Ne îndreptăm cu o șansăfoarte bunăspre turul II la prezidențiale sau poate mai mult” – a mai spus el.

Geoană promite sprijin pentru Oltchim și Ocne

Prezent la Vâlcea, Mircea Geoanănu a rămas indiferent la problema de la Ocnele Mari. Însoțit de tot staff-ul pesedist vâlcean, liderul a vizitat Câmpul I de sonde de la Ocne, acolo unde tavanul salinei s-a prăbușit în urmăcu mai bine de o săptămână. Mircea Geoanăa fost informat asupra situației de la Ocnele Mari chiar de profesorul Florin Zamfirescu, dar și de prefectul de Vâlcea, Remus Grigorescu. După ce a văzut care este realitatea la fața locului, Mircea Geoanăa declarat: „La următoarea ședințăde Guvern, văpromit că voi invita responsabilii pentru a discuta acest subiect. Trebuie sădecidem mai multe lucruri, printre care finalizarea exproprierilor și a despăgubirilor, precum și alocarea unor sume de bani pentru finalizarea lucrărilor de la că zănești. Decizia trebuie luatăîn timp, pentru că soluția trebuie săcorespundăaspirațiilor cetățenilor expuși riscurilor”.

La fel ca și ceilalți demnitari care au venit la Vâlcea și Mircea Geoanăa ținut sămeargăîntr-o scurtăvizităla combinatul Oltchim Rm. Vâlcea. După ce i-a fost prezentatăsituația actualăa societății, Geoanăa promis că va sprijini, atât cât poate, Oltchim-ul. „Vreau săvăspun că bugetul de stat a salvat Oltchim-ul. Este adevărat că Ion Cîlea a venit la mine ca lider de partid, iar apoi a luat cuvântul în Coaliție unde a expus problemele de la Oltchim. Înțeleg că aici la Vâlcea este vorba de o competiție de imagine. Asta este politica! Dar, adevărul este că efortul de a salva Oltchim-ul este tot al contribuabililor prin bugetul pe care îl alimenteazăprin taxe și impozite. Eu sper ca acest sprijin pentru Oltchim Rm. Vâlcea săproducă rezultate, dar nu doar de etapă. Eu cred că trebuie gândit pe termen lung pentru a nu veni la un an sau doi cu o altăformă de sprijin. Acum a fost un sprijin temporar, foarte bun de altfel, dar rămâne temporar” – a declarat Mircea Geoană.

Periplul prin județul Vâlcea al președintelui PSD nu s-a încheiat însă , aici. Seara el a fost așteptat de aproximativ 350 de persoane în orașul Bălcești, precum și de peste 400 de oameni la Drăgășani. Trebuie menționat că , la Drăgășani, președintele organizației Vasile Bleotu a organizat o întâlnire de excepție.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.