Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Trupa lui Voina, mai aproape de medalii

Handbal feminin, Campionatul Mondial

” România a învins Ungaria, Chile și Japonia și așteaptã marea confruntare cu Norvegia

Naționala de handbal feminin a României are un start perfect la Campionatul Mondial din China. Tricolorele au jucat primele douã partide în fața unor adversari mult mai slabi cotați, Chile și Japonia, și s-au impus fãrã prea mari probleme, chiar dacã niponele au reușit sã fie în avantaj timp de 19 minute. În cea de-a treia partidã, Meiroșu și compania au dat piept cu un adversar de calibru, Ungaria. Româncele au dominat întâlnirea cu autoritate și au condus pe tot parcursul meciului, chiar și la nouã goluri diferențã. Narcisa Lecușanu și Paula Ungureanu au evoluat aproape perfect în primele 30 de minute și elevele lui Voina au intrat la cabine cu un avantaj clar, 16-7. Unguroaicele au reușit sã mai echilibreze partida în repriza secundã, s-au apropiat chiar și la douã goluri diferențã, dar nu au reușit sã întoarcã rezultatul. La final România s-a impus cu scorul de 31-25. Dupã trei etape din Grupa C, echipa noastrã se aflã pe poziția a doua a clasamentului, la egalitate de puncte cu Norvegia și este sigurã de calificarea pe tabelul grupelor principale. Mai mult decât atât româncele sunt sigure de douã puncte zestre în faza a doua a Campionatului Mondial. Pentru tricolore urmeazã întâlnirile cu Tunisia și Norvegia, iar dacã vor reuși un succes și contra nordicelor atunci drumul spre medaliile mondiale este și mai neted. „Fetele au fãcut o primã reprizã foarte bunã. Fetele au sperat și au demonstrat cã au valoare. Au revenit bine în joc și victoria de azi e foarte importantã pentru noi, mai ales pentru cã ne asigurã calificarea în grupele principale. Ungaria a fãcut un joc mai bun, dar s-au relaxat prematur”,a declarat la finalul meciului cu Ungaria selecționerul Radu Voina.

România – Chile 51-17 (20-7)

România: Stanciu Florentina, Ungureanu Paula, – Vãrzaru Cristina (6) , Pușcașu Iulia (3), Stanca Ionela (10), Manea Oana (3), Cristina Neagu (2), Vãdineanu Clara (5), Lecușanu Narcisa (3), Meiroșu Adina (3), Moldovan Ada, (3), Nechita Adriana (8), Amariei Carmen (1), Geiger Melinda (4).

Romania – Japonia 37-28 (17-17)
România: Ungureanu, Stanciu – Pușcașu 9, Amariei 6, Stanca 6, Neagu 4, Manea 3, Moldovan 3, Vãdineanu 2, Nechita 2, Vãrzaru 2, Manea 3, Lecușanu, Meiroșu, Geiger.

România – Ungaria 31-25 (16-7)

România: Ungureanu, Stanciu – Lecușanu (12), Neagu (6), Maier, Gâlcã (5), Manea, Vãrzaru (4), Amariei, Pușcașu (3), Nechita, Vãdineanu, Meiroșu (1)

Vlad Soare